3/2 درصد از کل بیمه‌شدگان کرمانی مربوط به مشاغل صنایع دستی هستند| 20 درصد زنان خانه‌دار کرمانی تحت پوشش بیمه قرار گرفتند

ارسطو موجزی، مدیر روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی استان کرمان در گفت‌وگو با خبرنگار کرمان‌نو با بیان اینکه 3/2 درصد از کل بیمه‌شدگان تامین اجتماعی در استان کرمان افراد شاغل در حوزه صنایع دستی هستند، اظهار کرد: در حال حاضر حدود 15 هزار و 350 نفر در بخش‌های مختلف صنایع دستی از جمله قالیباقی، پته‌دوزی و دیگر مشاغل صنایع دستی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند.

وی در خصوص نرخ حق بیمه افراد شاغل در این حوزه افزود: نرخ حق بیمه برای بیمه‌شدگان این حوزه به صورت سه نرخ ۱۲، ۱۴ و ۱۸ درصد تصویب شده که بر اساس آن پرداخت سهم بیمه‌شده به میزان ۷ درصد حداقل دستمزد و ۲۰ درصد سهم دولت است.

20 درصد زنان خانه‌دار کرمانی تحت پوشش بیمه هستند

موجزی در بخش دیگری از صحبت هایش به تعداد زنان خانه‌دار بیمه‌شده در استان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر 20 درصد زنان خانه‌دار در استان تحت پوشش این بیمه هستند که لازم است با اطلاع رسانی هایی که رسانه ها در این خصوص انجام می دهند زنان خانه‌داری که هنوز تحت پوشش این بیمه قرار نگرفته اند با مراجعه به شعب و ارائه درخواست و انجام تشریفات در خصوص بیمه خود اقدام کنند تا از مزایای این نوع بیمه که شامل بازنشستگی، ازکارافتادگی، فوت و سایر مزایای دریافتی است بهره‌مند شوند.

مدیر روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی استان کرمان در ادامه تشریح کرد: زنان خانه‌داری که خواهان انعقاد قرارداد با عنوان «بیمه زنان خانه‌دار» هستند از ارائه مستندات اشتغال مستثنی بوده و اظهارات متقاضیان در این خصوص کافی و ملاک عمل درنظر گرفته می شود.

وی با بیان اینکه سن متقاضیان این نوع بیمه از زمان تاریخ شروع بیمه و ثبت درخواست در واحدهای اجرایی باید حداکثر 50 سال تمام باشد، افزود: معادل مدت سابقه پرداخت حق بیمه قبلی به سقف سنی مجاز (50 سال) اضافه می گردد.

موجزی با اشاره به اینکه افرادی که حداقل دارای 10 سال سابقه پرداخت حق بیمه هستند از شرط سنی معاف می‌شوند، تاکید کرد: بیمه‌شدگانی که حداقل یکبار از طریق بیمه آزاد حق بیمه خود را پرداخت کرده‌اند، از خردادماه 1378 به بعد حداکثر تا سه مرتبه دیگر می توانند بدون شرط سنی و سابقه اقدام به عقد قرار کنند.

این مقام مسوول در ادامه با بیان اینکه تاریخ شروع بیمه زنان خانه دار از تاریخ ثبت تقاضا در دفتر شعبه آغاز می شود، درباره نرخ حق بیمه «بیمه زنان خانه‌دار» که در سه بند الف، ب و ج مقرر شده گفت: طبق بند (الف) این نرخنامه، قرارداد بیمه با نرخ 12 درصد، فاقد ازکارافتادگی کلی بوده و مستمری فوت به بازماندگان قبل از بازنشستگی بیمه‌شده پرداخت نمی‌شود. وی افزود: بند (ب) این قرارداد بیمه با نرخ 14 درصد، برخورداری از مستمری بازنشستگی و فوت به غیر از مزایای ازکارافتادگی کلی را تحت پوشش قرار می دهد و همچنین بند (ج) قرارداد بیمه با نرخ 18 درصد، برخورداری از مستمری بازنشستگی و فوت و از کارافتادگی کلی را تحت پوشش قرار می دهد.

موجزی در ادامه به فرآیند معاینات اولیه برای مشمول شدن این بیمه اشاره کرد و تشریح کرد: افراد متقاضی قبل از بیمه‌پردازی جهت معاینات به کمیسیون پزشکی معرفی می شوند و کسانی که از کارافتاده کلی شناخته شوند نمی توانند از بند (ج) استفاده نمایند. این در حالی است که متقاضیان بند الف و همچنین متقاضیان بند ب در صورت دارابودن حداقل یک سال سابقه بیمه از انجام معاینات معافند.

مدیر روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی استان کرمان درادامه افزود: چنانچه متقاضی درزمان ارائه درخواست کمتر از 9 ماه قطع ارتباط بیمه ای داشته و قبل از قطع بیمه حداقل به طور پیوسته 365 روز سابقه بیمه داشته باشد، از انجام معاینات پزشکی معاف است.

وی در ادامه صحبت هایش به دستمزد پرداخت حق بیمه اشاره کرد و افزود: دستمزد مبنای پرداخت این نوع حق بیمه، برای افراد تا 5 سال سابقه بین حداقل تا حداکثر دستمزد سالانه و برای افراد بالای 5 سال سابقه، بین حداقل دستمزد تا حداکثر میانگین دستمزد آخرین 360 روز قبل از ثبت درخواست متقاضی است.

این مقام مسوول به چگونگی پرداخت فرانشیز از سوی بیمه‌شدگان اشاره کرد و افزودک پرداخت فرانشیز توسط بیمه‌شدگان و مستمری‌بگیران زنان خانه‌دار بر اساس قانون تامین اجتماعی صورت می گیرد و عددی ثابت در هر سال است که یمزان این رقم فرانشیز سالانه از سوی دولت تعیین و ابلاغ می شود که میزان پرداختی در بخش سرپایی 30 درصد و در بخش بستری به میزان 10 درصد است.

مدیر روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی استان کرمان در پایان به دیگر اقدامات سازمان تامین اجتماعی در جهت پوشش بیمه‌ای اقشار جامعه اشاره کرد و افزود: در سال‌های اخیر بیمه تامین اجتماعی اقداماتی از جمله بیمه اصحاب رسانه و بیمه دانشجویان را در قالب خدمات خود درنظر گرفته است. وی به خدمات غیرحضوری این سازمان نیز اشاره کرد و افزود: در حال حاضر سازمان تامین اجتماعی ۲۲ خدمت را به صورت غیرحضوری و اینترنتی به مردم ارائه می‌دهد و قرار است در آینده نزدیک ۶۵ خدمت دیگر به خدمات غیرحضوری اضافه شود وی افزود: نوبت‌دهی غیرحضوری در شعب استان و مراکز درمانی وابسته به سازمان از طریق تلفن همرا ه و با شماره گیری کد #۱۴۲* از دیگر خدمات سازمان بیمه تامین اجتماعی استان است.

لینک کوتاه مطلب : https://kermaneno.ir/?p=25525
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.