کامیاب «جهاد‌‌‌دانشگاهی» را به کجا برده؟

می‌گویند که فلسفه ایجاد(جهاد‌دانشگاهی) اشاعه تفکر «ما میتوانیم» است. این مهم در استان پهناوری همچون کرمان تا چه میزان توسط واحد جهاد دانشگاهی محقق شده است؟

حضور بیش از ۲۰ ساله رضا کامیاب بر صندلی مدیریت جهاد دانشگاهی تا چه اندازه در رسیدن به این هدف در استان کرمان کمک کرده است؟ نگاهی به  نحوه اداره جهاد دانشگاهی نشان از آن دارد که سو مدیریت و توجه به نگاه خویشاوندی و رابطه ای بخش قابل توجهی از پرونده مدیر جهاد دانشگاهی را در کرمان شامل شده است .

در حالی که کامیاب موفق شده در فضای پیش آمده در باب معین های اقتصادی در استان نام خود را با دستاویز «اقتصاد مقاومتی» در میان نام معین های اقتصادی به نام معین شهرستان کرمان جادهد که هیچ عملکرد شفاف و روشنی از این نهاد در این رابطه در دسترس نیست.

جهاد دانشگاهی کرمان در حالی «معین اقتصادی» است که حقوق و حق الزحمه های ناچیز مربیان و کارکنان زیر مجموعه جهاد دانشگاهی با تاخیر چند ماهه پرداخت می شود.

پس از رفتن مظفر اسکندری از جهاد دانشگاهی وی سعی کرد سکان مدیریت را به یکی از نزدیک ترین دوستانش واگذار کند . با کوچ مظفر به آن سوی مرزها بود که کامیاب به صندلی ریاست رسید و تا به امروز از مدیریت جهاد دانشگاهی دل نکنده است.

چیدن مهرهای نسبی و سببی در قسمت های مختلف اداری شیوه اداره جهاد دانشگاهی کرمان را با شبه روبه رو کرده است. نگاهی به لیست بیمه کارکنان اسامی افرادی که برای انجام پژوهش ها معرفی می‌شوند تردید ها در خصوص مدیریت طایفه ای را به یقین نزدیک می‌کند.

آچه مشخص است ابهامات مدیریتی در این واحد علمی پژوهشی در ابعاد مختلف قابل توجه به نظر می‌رسد. ازسویی حضور بیش از دو دهه یک نفر در صندلی مدیریت هم نشان می دهد دل بستن به نظارت عالی جهاد دانشگاهی در تهران هم انتظاری بیهوده است. هرچند بازرسی های از واحد کرمان انجام شده که نتیجه آن ثمری برای واحد نداشته است .

ناگفته پیداست کسی که با تغییر دولت‌ها توانسته صندلی مدیریت را حفظ کند حتما توانایی‌های قابل توجهی دارد، اما برای اینکه افکار عمومی هم در جریان ابعاد این توانایی قرار بگیرند بهتر است ناظری فراتر از جهاد دانشگاهی مرکز به مساله ورود کند.

لذا از سازمان های نظارتی استانی سازمان بازرسی کشور، دادستان محترم تقاضا میشود با توجه به مراجعه کارکنان جهاد دانشگاهی به مراجع مختلف و شکایات انها از وضعیت موجود به مساله ورود کرده و موجب شفافیت و رفع ابهام شود.

موارد مختلفی همچون رد کردن بیمه برای برخی افراد خارج از جهاد دانشگاهی، بکار گیری خویشاوندان در سمت های مختلف ،ابهام در هزینه های پژوهشی و… از مواردی هستند که به نظر می‌رسد با ورود دستگاهای نظارتی رنگ شفاف به خود بگیرد.

لینک کوتاه مطلب : https://kermaneno.ir/?p=30832
1 نظر
  1. مهرداد می گوید

    بسیار عالی بود درود به شرفتان

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.