در راستای تقویت دیپلماسی تجاری استان انجام می‌شود؛


آغاز سفرهای بین‌المللی استاندار کرمان

0

در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، موضوع دیپلماسی تجاری و ضرورت سفرهای هدفمند بین‌المللی استاندار کرمان، مورد تأکید جدی قرار گرفت؛ موضوعی که با پیشنهاد محمدصادق قنادزاده، معاون سازمان توسعه تجارت مطرح شد و با استقبال محمدعلی طالبی، استاندار کرمان همراه بود.

به گزارش کرمان‌نو، قنادزاده با اشاره به ظرفیت‌های صادراتی استان کرمان، خواستار تقویت نقش استان در سطح ملی شد و پیشنهاد داد که هیئت‌های تجاری برای تعامل با کشورهایی نظیر پاکستان، هند و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس با محوریت کرمان تشکیل شوند. او تأکید کرد که برای توسعه پایدار تجارت خارجی، استان‌ها باید نقش فعال‌تری در دیپلماسی اقتصادی ایفا کنند.

استاندار کرمان نیز با استقبال از این رویکرد، اعلام کرد که سفرهای خارجی باید هدفمند، اقتصادی و نتیجه‌محور باشند، نه صرفاً تشریفاتی یا تفریحی. طالبی گفت:«سفر خارجی نداشتم؛ چون معتقدم باید مشخص باشد که چه نتیجه‌ای دارد. دعوت از هیئت‌های خارجی هم باید در همین چارچوب باشد و ما باید در کرمان برای هر ارتباط بین‌المللی برنامه داشته باشیم، نه اینکه صرفاً تعدادی را دور خود جمع کنیم.»

او همچنین ایجاد کارگروه ویژه اوراسیا با محوریت اتاق بازرگانی کرمان را یکی از راهکارهای عملی برای توسعه ارتباطات تجاری برون‌مرزی دانست و آن را گامی مؤثر در مسیر افزایش صادرات معرفی کرد.

کرمان در مسیر تقویت جایگاه صادراتی

طالبی در بخش دیگری از این نشست، با اشاره به جایگاه دوم کرمان در ارزیابی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در سال گذشته، بر لزوم حفظ و ارتقای این رتبه تأکید کرد. او اظهار داشت: «اگر هر کرمانی، خصوصاً مدیران و سرمایه‌گذاران، در پایان هر ماه از خود بپرسند که برای کرمان چه کرده‌اند، بسیاری از مشکلات استان حل خواهد شد.»

دیگر چه خبر؟

او همچنین خواستار کاهش فاصله میان مدیران و بدنه کارشناسی دستگاه‌ها شد و گفت: «مدیران باید به دغدغه‌های مردم و فعالان اقتصادی نزدیک‌تر شوند. اگر احساس می‌شود همراهی در بدنه نیست، حتی باید تغییر در رأس مدیریت دستگاه‌ها صورت گیرد.»

از سرمایه‌گذاری هدفمند تا برندینگ صادراتی

طالبی در ادامه به لزوم توسعه صادرات محصولات بومی نظیر پسته، خرما، صنایع‌دستی و خدمات فنی مهندسی اشاره کرد و گفت: «ظرفیت‌هایی که نیاکان ما در قالب پسته و خرما برای ما باقی گذاشته‌اند، باید با فرصت‌های نوین نظیر گلخانه‌ها، زنجیره تولید در معدن و صنعت، و برندینگ صنایع‌دستی تکمیل شود.»

او افزود: «ما باید مسیر را برای صادرات باز کنیم، از سرمایه‌گذار توقع نداشته باشیم بدون هدایت‌گری و حمایت وارد این حوزه پرریسک شود. در همین راستا، حضور منتورها و شرکت‌های هدایتگر برای آموزش و پشتیبانی از تولیدکنندگان الزامی است.»

طالبی همچنین اعلام کرد که برای تأمین سرمایه در گردش تولیدکنندگان، از تمام ظرفیت‌های موجود از جمله منابع اتاق بازرگانی بهره گرفته خواهد شد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.