علی اکبر سلطانی نژاد با اشاره به اینکه در گذشته ساخت و سازهای غیراصولی در روستاها بیشتر از شهرها بوده است، اظهار کرد: دلیل این مساله این است که زیرساخت، دانش مهندسی و مهارتهای ساخت و ساز در روستاها دیرتر از شهرها فراهم شده است.
به گزارش مهر، وی ادامه داد: در این زمینه باید دید که هدف گیری نظام برنامه ریزی و اجرایی کشور چه چیزی بوده است. در حال حاضر در استان کرمان شرایط نسبت به گذشته متفاوت شده و روند مناسب سازی و مقاوم سازی در روستاها از بسیاری شهرها بهتر شده است.
سلطانی نژاد با اشاره به اینکه ۶۳ درصد واحدهای مسکونی روستایی در استان کرمان مقاوم سازی شده است، افزود: مقاوم سازی ۳۷ درصد باقی مانده در حال پی گیری است و خوشبختانه کیفیت ساخت و ساز در روستاها بهتر شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن استان کرمان با اشاره به نظارت بر ساخت و سازها در روستاها گفت: زلزلههای مخرب سال ۸۲ و ۸۳، بم و زرند این عزم را در نظام برنامه ریزی و اجرایی کشور، استان و عامه مردم ایجاد کرد که در زمینه مقاوم سازی واحدهای مسکونی دقت لازم را به کار گیرند.
وی در خصوص تسهیلات بانکی بخش مسکن ادامه داد: بر اساس مصوبه اخیر دولت میزان تسهیلات از ۲۵ میلیون به ۴۰ میلیون تومان ارتقا پیدا کرده است.
سلطانی نژاد تصریح کرد: به زودی تسهیلات ۴۰ میلیون تومانی با کارمزد چهار درصد در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت اعطا میشود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تمام زمینه استفاده از تکنولوژیها و روشهای ساخت در شهرها در تمام روستاهای استان کرمان فراهم شده است، افزود: به منظور کاهش مشکلات مردم دفاتری با کمک سازمان نظام مهندسی، استانداری و مسکن و شهرسازی در همه روستاها ایجاد شده است.
وی با اشاره به اینکه نظام فنی روستایی موازی نظام مهندسی شهرهاست، افزود: همه ابزار مورد نیاز برای ساخت و ساز در روستاها فراهم شده است.