معاون قوه قضائیه در آیین تحلیف ۲۱ داور حرفهای در کرمان مطرح کرد:
کانونهای داوران حرفهای باید اعتبار آفرینی کنند
معاون قوه قضائیه و رئیس مرکز حل اختلاف کشور ضمن تأکید بر این مطلب که کانون داوران حرفهای باید اعتبار آفرینی کنند، گفت: یکی از کارهای بزرگی که این کانونها میتوانند انجام دهند، سرمایهگذاری فرهنگی است که باید بهصورت ویژه مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش کرماننو، حجتالاسلاموالمسلمین هادی صادقی در آئین تحلیف ۲۱ نفر از داوران حرفهای و ۳۴ نفر از میانجیگران استان کرمان گفت: داوری قصه پرغصهای دارد و باوجوداینکه داوری در تاریخ کشور راه درازی را طی کرده است؛ اما هنوز داوری حرفهای پا نگرفته است و مأموریت ما این است که دستبهدست هم دهیم تا این عرصه را احیا و فعال کنیم بهنحویکه از تمام ظرفیت مردمی این عرصه استفاده شود و ما خوشحال شویم که سر داوران شلوغتر از سر قضات شود.
او تأکید کرد: مسیر نجات کشور در همه امور از جمله اقتصاد، فرهنگ و…. این است که امور بهصورت مردمی پیگیری شود و کارها به دست مردم باشد.
معاون قوه قضائیه و رئیس مرکز حل اختلاف کشور اظهارداشت: فرهنگ ما پر از مفاهیمی است که با پادرمیانی بزرگترها، مصالحه میکردند و در این زمان نیز میتوان بهتناسب نیازهای عصر جدید در این راستا حرکت کرد و بر مبنای انضباط بخشی به امورات، حرکت کرد.
حجتالاسلاموالمسلمین صادقی گفت: بار اصلی به دوش افرادی است که باید داوری را انجام دهند و این مسئولیت با شاخصههای اخلاق، عملکرد داوران، میزان تعامل داوران با مردم در موضوعات اقتصادی و مواردی ازایندست، سنجیده میشود.
او بر آشنایی بیشتر مردم با فعالیت داوران حرفهای تأکید کرد و گفت: کانون داوری بهعنوان نماینده تمام داوران باید در رسانهها حضوری بسیار فعال و کارآمد داشته باشد. اگر کانونها تبلیغات شهری و رسانهای انجام دهند، میتوانند کارهای بزرگی را انجام داده و نوع نگاه مردم به موضوعات داوری را تغییر دهند.
معاون قوه قضائیه و رئیس مرکز حل اختلاف کشور ادامه داد: زبان سخن گفتن با مردم درباره مسائل حقوقی باید به نحوی باشد که به طور کامل با جوانب موضوع آشنا شوند و صراحت موضوع دراینرابطه مورد تأکید است.
حجتالاسلاموالمسلمین صادقی؛ آشناسازی، تمایل آفرینی، موجآفرینی و فرهنگسازی را چهار مرحله مهم در حوزه داوری برشمرد و تأکید کرد: برای اینکه پروندهها به داوری بیاید، مردم باید از این موضوع استقبال کنند و در این زمینه بازارآفرینی داوران حرفهای مورد تأکید است.
او با اشاره به این مطلب که سیاستگذاری و ساماندهی حوزه داوری با دستگاه قضائی است، تأکید کرد و گفت: هویتآفرینی بهنحویکه داوران بتوانند فارغ از هویت دستگاه قضائی به فعالیتهای خود بپردازند، امری مورد تأکید است.
معاون قوه قضائیه و رئیس مرکز حل اختلاف کشور گفت: اینکه داوران حرفهای جدید به عرصه داوری وارد میشوند، باید به آنها تبریک گفت و دراینرابطه تأکید میشود که باید به این حوزه بهعنوان یک مسئولیت، مأموریت و شأن بالا نگاه کنند؛ زیرا این کار بسیار مقدس است.
حجتالاسلاموالمسلمین صادقی خاطرنشان کرد: داور اگر با توکل به خدا و خلوص نیت بخواهد احقاق حق کند، بلاشک خداوند او را یاری میکند.
او خطاب به داوران حرفهای تأکید کرد: سعی کنید اثر مثبتی از برخورد و اخلاق شما در روح مردم باقی بماند؛ زیرا ادب، احترام، تواضع، گوش سپاری و اقناع در حوزه داوری معجزه میکند و این موارد برای شما سرمایهآفرینی میکند.
پیشتازی کرمان در راهاندازی کانون داوران حرفهای
رئیسکل دادگستری استان کرمان نیز گفت: کرمان در راهاندازی کانون داوران حرفهای جزو استانهای پیشتاز کشور بوده است و دومین استانی بوده است که این کانون در استان شروع به فعالیت کرده است.
حجتالاسلاموالمسلمین ابراهیم حمیدی افزود: با تحلیف امروز، تعداد داوران حرفهای استان کرمان به ۷۵ نفر خواهد رسید که مایه مباهات است.
او ضمن اشاره به این مطلب که آرزو میکنم یک روزی سر داوران حرفهای ما شلوغتر از قضات باشد، تأکید کرد: فعلاً در ابتدای کار هستیم و این نهاد مردمی در ابتدای راه است و اگر چه درگذشته نیز موضوع داوری مطرح بوده است، اما ساماندهیکردن داوران و نظمبخشی به این حوزه کا رنوین و جدیدی است که امیدواریم بهخوبی محقق شود و مردم نیز استقبال کنند.
حمیدی تصریح کرد: از دید حاکمیتی باید مردم را با این نوع دادرسی که دادرسی خصوصی است، آشنا کنیم تا با اندک اختلافی به سمت دادگستری نروند و از ظرفیت داوران حرفهای استفاده کنند.
او اظهارداشت: هرکاری لازم است باید برای حا افتادن موضوع داوری حرفهای انجام شود و در قراردادهایی که منعقد میشود، موضوع داوری حرفهای مورد توجه قرار گیرد.
رئیس کانون داوران حرفهای استان کرمان نیز در این آیین گفت: در حال حاضر سه مدل داور داریم که یک گروه پروانه از قوه قضائیه گرفتهاند و به آنها داور حرفهای اطلاق میشود .
محمدصادق شجاعی افزود: دسته دوم داورانی هستند که با تأسیس دفتر داوری، بهنوعی مجوزی از قوه قضائیه گرفتهاند و دسته سوم نیز داوران غیرحرفهای هستند و انتظار میرود وقتی داوران غیرحرفهای اقدام به صدور رأی میکنند، شناسایی شوند تا داروان حرفهای بتوانند فعالیت قانونمندتری داشته باشند.
او ضمن تأکید بر این مطلب که کانون در کرمان فعالیت خود را بهصورت رسمی آغاز کرده است، عنوان کرد: سایتی نیز طراحی شده و در این سایت، اسامی تمام داوران استان کرمان ذکر شده است.
رئیس کانون داوران حرفهای استان کرمان اظهارداشت: در حال حاضر ۷۵ داور حرفهای در استان کرمان فعالیت دارند.