معرفی سیمان ممتازان بهعنوان صنعت شاخص در حوزه سلامت کارکنان و ورزش؛
اولویت ورزش کارگری و سلامت کارگران بر باشگاهداری حرفهای
«سیمان ممتازان یک مجموعه شاخص در حوزه سلامت کارمندان و حوزه ورزشی و اجتماعی است» این جمله نگاه محمد چکشیان، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پس از بازدید از این مجموعه است. او معتقد است که توقف در ورزش قهرمانی، ورزش کارگری را تضعیف میکند. موضوعی که رد آن در صحبتهای رئیس فدراسیون ورزشی کارگری ایران هم یافت میشود، فردی که تأکید دارد صنایع به سمت باشگاهداری حرفهای نروند و نگاه در صنایع به سمت تیمداری داخلی و پرورش استعدادهای ورزشی کارگران باشد.
به گزارش کرماننو، سیمان ممتازان میزبان هیئتهای ورزشی استان بود تا در جلسهای با حضور جواد رمضی، رئیس فدراسیون ورزشی کارگری ایران و محمد چکشیان، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مسائل و مشکلات جامعه ورزشی کارگران را مطرح کنند. سیمان ممتازان از صنایع سبز کشور بوده که سلامت کارمندان را در کنار جلوههای محیطزیستی در اولویت قرار داده است. این مجموعه در سال ۹۵ و سال ۱۴۰۰ واحد نمونه بهداشت و در سال ۹۷ واحد نمونه ملی در بحث صنعت و در سال ۱۴۰۲ واحد نمونه استاندارد و واحد نمونه صنعتی استان شده است. طبق گفته محمدرضا حسینخانی، مسئول ورزش سیمان ممتازان این مجموعه یک تقویم ورزش سالانه دارد که مسابقات داخلی فوتسال، والیبال، دومیدانی، شطرنج طنابکشی را بهصورت سالانه برگزار میکند.
نکته جالب در این مجموعه مشارکت بالای کارگران در فعالیتهای ورزشی است، بهطوریکه از حدود ۳۵۰ کارگر رسمی و پیمانکاری این مجموعه ۶۰ نفر در فوتسال، ۶۰ نفر در تیم والیبال، ۲۴ نفر در تنیسرویمیز و ۳۰ نفر در تیم شطرنج حضور دارند.
مهدی گلستانیحتکنی، مدیر کارخانه سیمان ممتازان تأکید دارد که سلامت کارکنان از اولویتهای اصلی مدیریت ارشد شرکت است و شرکت سیمان ممتازان با ۷ استخر در سطح شهر و ۵ مجموعه ورزشی قرارداد بسته تا کارگران و خانوادههای آنها از این خدمات استفاده کنند. به گفته گلستانی تمام کارکنان و کارگران این مجموعه ۴۰ جلسه استخر در طول سال دریافت میکنند. همچنین سیمان ممتازان با ۵ سالن بدنسازی قرارداد داشته که همکاران و خانوادههای آنها از این امکانات استفاده میکنند. به گفته او در طول سال جاری مجموعاً ۴۰۰ نفر به این سالنهای بدنسازی معرفی شدند. ورزشهای همگانی از دیگر موضوعات موردتوجه این کارخانه است و به گفته مدیر کارخانه این شرکت سعی میکند ماهانه یکبار ورزشهای همگانی برگزار کند و در آخرین پیادهروی همگانی که صورتگرفته بیش از ۱۵۰ نفر مشارکت داشتند.
توقف در ورزش قهرمانی، ورزش کارگری را تضعیف میکند
محمد چکشیان، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بازدید از این کارخانه تأکید دارد که اولویت باید ورزشکردن نیروی کار باشد. چکشیان با بیان اینکه رقابت با ورزش قهرمانی برای ورزش کارگری یعنی شکست، ادامه میدهد: اولویت ما باید ورزشکردن نیروی کار باشد، فرضاً اگر ۳۰ درصد از جامعه کارگری ما ورزش میکنند باید راهکارهایی ارائه دهیم که این ۳۰ درصد را به ۶۰ درصد برسانیم.
از نگاه معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ورزش قهرمانی لازم است؛ چون عامل جذابیت است؛ اما توقف در ورزش قهرمانی، ورزش کارگری را تضعیف میکند و اصل بر این است که کارگران ما ورزش کنند تا سلامتشان حفظ شود.
صنایع به سمت باشگاهداری حرفهای نروند
جواد رمضی، رئیس فدراسیون ورزشی کارگری ایران نیز در شمار افرادی است که تأکید دارد صنایع نباید به سمت باشگاهداری حرفهای بروند. رمضی با بیان اینکه باشگاهداری صنایع یک انحراف جدی است، ادامه میدهد: ورزش در بخش کارگری مغفول مانده است و جریانات خاصی منافعی که حق کارگران است را به سمت ورزشهای حرفهای بردند.
او با بیان اینکه تیم داری و فعالیت حرفهای کار اقتصادی است و آدم خاص خودش را میخواهد، میگوید: تیم داران باید درآمدزایی داشته باشند؛ اما اکنون تیمهای ما هزینهبر هستند و عملاً درآمدی ایجاد نمیکنند. او با اشاره به مدیران صنعت فولاد و دخالتهای صورتگرفته برای انتخاب مدیرعامل برای این تیمها میگوید: انتصابات در حوزه ورزش که غالباً از داخل مجموعههای صنعتی است، درصورتیکه همانطور که صنعت فولاد یک صنعت تخصصی است و یک حرفه خاص است، تیم داری حرفهای هم یک صنعت در حوزه ورزش است و باید برای خود درآمدزایی ایجاد کند.
به گفته او صنایع برای انجام مسئولیتهای اجتماعی و فعالیت ورزشی باید نگاهشان به داخل مجموعه باشد و تمرکزشان بر استعدادیابی کارکنان و فرزندان آنها یا حمایت از ورزشکاران جامعه کارگری باشد. او معتقد است که برای برندسازی و سایر اقدامات نیز صنایع بایستی بهجای تشکیل باشگاه حرفهای