مدیرکل ثبت‌اسناد و املاک استان؛


حدنگاری، جزو ۱۲ برنامه پیشران استان کرمان است

مدیرکل ثبت‌اسناد و املاک استان کرمان گفت: صدور اسناد رسمی و تثبیت مالکیت‌ها به آمایش سرزمینی و مدیریت صحیح زمین کمک می‌کند و ازاین‌رو حدنگاری به‌عنوان یکی از ۱۲ برنامه پیشران و اولویت‌دار استان کرمان تعیین شده است.

به گزارش کرمان‌نو به نقل از روابط‌عمومی اداره کل ثبت‌اسناد و املاک استان کرمان، صبح امروز ۲۳ تیر سید مهدی هاشمی در اولین جلسه کمیته بهره‌وری استان کرمان ضمن اشاره به تصویب و لازم‌الاجرا شدن قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول گفت: قانون الزام با سامان‌دهی به معاملات اموال اراضی و املاک، نقش شایانی در جلوگیری از جعل و زمین‌خواری و ارتقای بهداشت قضایی ایفا می‌کند.

او افزود: باتوجه‌به فراقوه‌ای بودن حدنگاری، در این قانون نیز همانند قانون جامع حدنگار تکالیف متعددی برای دستگاه‌های مختلف اجرایی با ضمانت اجرایی قوی مقرر شده است تا در سایه تعامل و هم‌افزایی این امر به سرانجام مطلوب برسد.

مدیرکل ثبت‌اسناد و املاک استان کرمان همچنین خاطرنشان کرد: حدنگاری به‌عنوان یکی از برنامه‌های پیشران و اولویت‌دار استان کرمان تعیین شده است چرا که مشخص‌کردن مالکیت‌ها به آمایش سرزمینی، مدیریت صحیح زمین و نهایتاً توسعه استان کمک می‌کند.

او اضافه کرد: وقتی مالکیت اشخاص و دولت مشخص باشد، سرمایه‌گذاران با خاطرآسوده و بدون بیم از ادعای سایر اشخاص و ایجاد اختلاف و تعارض در مالکیت به فعالیت اقتصادی و تولیدی می‌پردازد و می‌توان گفت توسعه مناطق تا حد زیادی در گرو صدور اسناد مالکیت حدنگار است.

عضو شورای قضایی استان کرمان ضمن ابراز نارضایتی از وضعیت حدنگاری اراضی و املاک متعلق به دستگاه‌های اجرایی گفت: مطابق قانون جامع حدنگار که از سال ۱۳۹۴ لازم‌الاجرا شده است، کلیه دستگاه‌ها می‌بایست ظرف مدت دو سال مستندات و اطلاعات توصیفی املاک متعلق به خود را جهت صدور اسناد مالکیت در اختیار سازمان ثبت‌اسناد و املاک قرار می‌دادند.

او در ادامه افزود: با تعامل و همکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، تا کنون برای ۹۹/۸ درصد از اراضی ملی سند مالکیت حدنگار صادر نموده‌ایم؛ اما سایر دستگاه‌ها در زمینه معرفی املاک و ارائه مستندات جهت صدور اسناد مالکیت نیاز به همراهی بیشتری دارند که پیشنهاد می‌شود در رتبه‌بندی و اختصاص بودجه به دستگاه‌هایی که اموال غیرمنقول خود را مستندسازی ننموده‌اند، تجدیدنظر صورت گیرد.

هاشمی در پایان عنوان کرد: بر اساس تبصره ۸ ماده ۱۰ قانون الزام، کلیه دستگاه‌های اجرایی مکلف‌اند، حداکثر تا دو سال پس از راه‌اندازی سامانه موضوع این ماده، در خصوص اموال غیرمنقول عمومی و دولتی که مطابق قانون متعلق به دولت است و هنوز سند رسمی آنها صادر نشده، ادعاها و مدارک مربوط را در سامانه موضوع این ماده ثبت کنند و در غیر این صورت مقامات و کارکنان متخلف به مجازات انفصال موقت محکوم می‌شوند.

لینک کوتاه مطلب : https://kermaneno.ir/?p=120006
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.