سرپرست اداره حفاظت محیطزیست کهنوج گفت: محیطبانان این اداره موفق به تصویربرداری از چهار قلاده خرس سیاه آسیایی (بلوچی) در این شهرستان شدند.
هادی جلالی روز دوشنبه اظهار کرد: این گونه حفاظت شده در فهرست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت (lucn) و در طبقه بهشدت در خطر انقراض (CR) قرار دارد.
او ادامه داد: با مشاهده چهار قلاده خرس سیاه آسیایی در شهرستان کهنوج امیدها برای تداوم بقای خرس در این منطقه بیشتر شده است.
جلالی افزود: مأموران یگان حفاظت محیطزیست شهرستان کهنوج طی گشت و کنترل در روزهای اخیر یک قلاده خرس سیاه توسط دوستداران محیطزیست در ارتفاعات دهکهان مشاهده کرده بودند که پس از پایش متوالی سرانجام موفق شدند از چهار قلاده خرس سیاه بلوچی در نقطهای دیگر فیلمبرداری کنند.
سرپرست اداره حفاظت محیطزیست شهرستان کهنوج با بیان اینکه حوزه استحفاظی کهنوج یکی از زیستگاههای خرس سیاه در استان کرمان است، اضافه کرد: همه تلاشها در اداره محیطزیست این شهرستان معطوف به این است که آسیبی به این گونه حیاتوحش در معرض انقراض وارد نشود و آموزشهای لازم نیز به ساکنان جوامع محلی داده شود.
او از ساکنان روستاها و جوامع محلی درخواست کرد در صورت مشاهده خرس بدون ایجاد چالش و درگیری موارد را به کارشناسان و محیطبانان محیطزیست اطلاع دهند.
جلالی تأکید کرد: این گونه کمیاب از جمله گونههایی است که در سالهای اخیر به علت تداوم خشکسالی و کمآبی به دنبال آب و غذا به مناطق روستایی نزدیک شده است.
این مسئول بیان کرد: خرس سیاه بلوچی از نقش مهمی در تنوع زیستی، زنجیره غذایی و حفظ چرخه زیستی منطقه برخوردار است و حفاظت از آن بهعنوان یک اولویت پیش روی کارشناسان و مسئولان محیطزیست این شهرستان قرار دارد.
او افزود: وفور سلاح، علاقه به شکار و برخی افکار خرافی در مورد شفادهنده بودن اجزایی از بدن خرس موجب کاهش جمعیت این گونه بهویژه در جنوب کرمان شده است؛ اما با افزایش آگاهی مردم شاهد رشد جمعیت این گونه کمیاب و در حال انقراض بودهایم.
خرس سیاه آسیایی گونه در معرض انقراض در ایران است و فقط در سه استان کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان دیده میشود که در جنوب کرمان هم در مناطق زریاب، بحراسمان، مارز، قلعهگنج و کهنوج زیست میکند.
بر اساس اعلام مسئولان محیطزیست خرس حیوان مهاجمی نیست؛ بنابراین پیشاخطار دادن از طریق سروصدا موجب دوری این حیوان میشود و فقط در شرایط ناگهانی و شوکه شدن و در حالت دفاعی حمله میکند.
خرس با ایجاد دود، آتش و علایم هشداردهنده به باغ وارد نمیشود و باید این کار را چند بار در روزهای متوالی تکرار کنند.
در توصیهها برای مواجهه با خرس تأکید شده مردم در نزدیکشدن با خرس بههیچوجه حالت تهاجمی نگیرند، با چوب به حیوان حمله نکنند، از حرکت بایستند یا بشینند تا خرس از آنها احساس ترس نکند؛ چراکه تمام حملات به دلیل احساس ترس به وجود میآید.