رعایت نکات بهداشتی برای پیشگیری از شیوع کرونا در مشاغلی مانند نانوایی که با تغذیه مردم به شکل مستقیم ارتباط دارد، بسیار ضروری است در حالیکه برخی به اشتباه گمان میکنند نانواییها از آن جایی که در معرض گرما هستند به کرونا مبتلا نمیشوند.
مهدی مهرانی کارشناس بهداشت محیط میگوید: با رعایت بهداشت در نانواییها میتوان اطمینان از سلامت نان را افزایش داد.
مهرانی ادامه داد: با توجه به شیوع کرونا بهداشت نان از مهمترین مواردی است که افراد باید از آن آگاهی یابند.
وی افزود: کارکنان نانواییها باید از علایم شایع ویروس کرونا آگاهی یافته و در صورت وجود چنین علایمی در نانوایی حضور نیابند.
مهدی مهرانی گفت: نانواها باید از ورود افراد متفرقه به داخل نانوایی خودداری کنند .
این کارشناس بهداشت محیط افزود: از گرفتن پول نقد پرهیز و دستهای خود را به طور مرتب با آب و صابون بشویند.
مهرانی بیان کرد: استفاده از ماسک برای کارکنان نانوایی ضروری است.
وی افزود: تجهیزات نانوایی و سطوحی که نان روی آن قرار می گیرد به صورت روزانه ضدعفونی و گندزدایی شود.
مهرانی ادامه داد: کارکنان نانوایی باید هر روز به حمام بروند و حداقل یکبار در روز لباس خود را تعویض کنند.
وی خاطرنشان کرد: مردم نکات بهداشتی را در صف رعایت کنند و نانواها مردم را آگاه کنند که فاصله را رعایت کنند.
وی همچنین به خریداران نان توصیه کرد: نان را روی پیشخوان نانوایی قرار ندهند زیرا امکان انتقال آلودگی بسیار زیاد است.
رئیس انجمن تغدیه ایران نیز در این باره میگوید: نانهای سنتی میتوانند عامل انتقال بیماری باشند.
جلال الدین میرزای رزاز ادامه داد: خمیر هنگامی که در تنور قرار میگیرد هرگونه آلودگی ویروسی در آن از بین میرود.
وی تاکید کرد: اما هنگام استفاده و خوردن نان، نگرانیها تازه آغاز میشود.
میرزای رزاز افزود: اگر نان آلوده باشد برای اطمینان از سلامت آن تنها راه حرارت دادن مجدد در منزل قبل از مصرف است.
رئیس انجمن تغدیه ایران ادامه داد: این حرارت دادن به طرق مختلف امکانپذیر است.
وی توضیح داد: استفاده از توسترهای برقی و گازی و استفاده از ماکروویو و در صورت عدم دسترسی به موارد فوق، استفاده از ماهیتابه و قابلمه جهت حرارت دادن و گرم کردن نان توصیه میشود.