استاندار کرمان، محمدعلی طالبی، در آیین کلنگزنی کارخانه لاستیک در جیرفت و کارخانه سیمان در عنبرآباد، این پروژهها را آغازگر تحول اقتصاد جنوب استان کرمان خواند.
به گزارش «کرمان نو»، احداث کارخانه لاستیک با سرمایهگذاری اولیه ۱۰ هزار میلیارد تومان، زمینه اشتغال مستقیم برای بیش از ۵۵۰ نفر و اشتغال غیرمستقیم برای ۱۶۰۰ نفر را فراهم خواهد کرد. همچنین، کارخانه سیمان نیز برای ۳۰۰ نفر اشتغال مستقیم و برای ۱۰۰۰ نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد میکند.
طالبی با اشاره به ظرفیتهای اقتصادی جنوب کرمان، این دو طرح را پیشران توسعه منطقه دانست و آینده روشنی برای این منطقه متصور شد. مسئولان محلی و نمایندگان مجلس نیز اهمیت این پروژهها در توسعه و اشتغالزایی منطقه را تأکید کردند.
استاندار کرمان، محمدعلی طالبی، در آیین کلنگزنی کارخانه تولید لاستیک تصریح کرد: «این مراسم نقطه شروع تحول اقتصاد جنوب کرمان است و با کلنگزنی کارخانه لاستیک جیرفت و سیمان عنبرآباد، برنامههای عملی در راستای توسعه آغاز شده است.»
او با اشاره به پتانسیلهای اقتصادی شهرستان افزود: «جنوب استان کرمان دارای استعدادها و ظرفیتهای فراوانی برای توسعه و پیشرفت است و این دو طرح، پیشرانهای این مسیر توسعهای محسوب میشوند.»
طالبی با عنوان اینکه سرمایهگذاریهای در بحث معدن و توسعه طرحهای فراوری محصولات ا در بخش کشاورزی را برای جنوب کرمان در برنامه داریم اعلام کرد: آینده روشنی برای جنوب کرمان از جیرفت تا سرحدات سواحل مکران میبینم.
او با یادآوری شعار سال ۱۴۰۴ عنوان کرد: نگاه توسعهای ما به منطقه با شعار سال همراه شد و این نیروی مضاعفی برای پیشبرد اهدافمان میدهد. امیدواریم با الگوگیری از شرکتهای بزرگ بتوانیم شاهد رشد و پیشرفت در منطقه باشیم.
مسلم مروجی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان، با قدردانی از حمایتهای استاندار در استان و رویکرد توسعهای در این منطقه گفت: «کلنگ احداث کارخانه لاستیک که چند سال غیرفعال بود، با پیگیری استاندار و معاون اقتصادی به مرحله کلنگزنی رسید.» او افزود که با احداث این طرح و پروژه کلنگزنی کارخانه سیمان، صنعت در حوزه معادن نیز توسعه خواهد یافت.
در ادامه، بهنام سعیدی، نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس، در این آیین اظهار داشت: «این پروژه تأثیر زیادی در توسعه و اشتغالزایی دارد و این توسعه منحصر به جیرفت نیست و تمام جنوب را تحت اثر قرار میدهد.» او همچنین از حضور محمدعلی طالبی بهعنوان یک فرصت طلایی برای استان یادکرد و افزود که نگاه توسعهای استاندار به جنوب خاص است و در آیندهای نزدیک در حوزه صنعت و گردشگری شاهد اقدامات قابلتوجهی خواهیم بود.
غلامرضا سالاری، معادن اقتصادی استاندار، در این مراسم گفت: «این پروژه سالها بلاتکلیف بود و با دستور استاندار، بررسی و حل مشکلات آن بر عهدهام گذاشته شد. پس از بازدید از محل پروژه و صدور مجوزها، اکنون به مرحله کلنگزنی رسیدهایم.»
جعفری، نماینده شرکت عمران کرمان، نیز در این مراسم به همکاری فرماندار شهرستان در پیشبرد این طرح اشاره کرد و اعلام کرد که درهرصورت اعتبار پروژه تأمین خواهد شد.
توضیحات بیشتر نشان میدهند که این واحد صنعتی که در سال ۱۳۹۹ موفق به اخذ مجوز تأسیس شده، باهدف تولید انواع تایر نخی و سیمی، بهویژه تایر سیمی رادیال مینیبوس و اتوبوس، احداث میشود. محل اجرای پروژه در شهرستان جیرفت واقع شده و میزان مصرف برق این کارخانه ۱۰ مگاوات و مصرف آب آن ۱۲ لیتر بر ثانیه خواهد بود.
طرح صنعتی کارخانه سیمان نیز با ظرفیت اسمی تولید ۳، ۰۰۰، ۰۰۰ تن سیمان پرتلند (خاکستری) در سال، در زمینی به مساحت یک میلیون مترمربع در جنوب کرمان اجرا خواهد شد.
برای اجرای این پروژه، سرمایهگذاری ثابتی بالغ بر ۱۲۰ هزار میلیارد ریال در نظر گرفته شده که پیشبینی میشود با بهرهبرداری از آن، برای ۳۰۰ نفر اشتغال مستقیم و برای هزار نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد شود.
به گفته مسئولان اجرایی، این پروژه نقش بسزایی در توسعه اقتصادی و ایجاد فرصتهای شغلی در منطقه جنوب کرمان خواهد داشت