استاندار کرمان تصمیماتی که در سفر رئیس جمهور گرفته شد را مهم دانست و افزود: اتفاقات تاریخی در این سفر ایشان در روزهای آینده اتفاق خواهد افتاد.
به گزارش کرمان نو به نقل از ایسنا، علی زینیوند ظهر امروز دوم بهمنماه در جلسه ستاد بحران شرق استان کرمان گفت: اولویت اول بازسازی پل شکسته شده توکل آباد واقع در مسیر اصلی ریگان_نرماشیر باشد و در همین هفته کنار گذر ایمن در آنجا تا بازسازی این پل احداث شود و اعتبارات مورد نیاز آن را تامین می کنیم.
وی تاکید کرد: راه های روستایی و عشایری با سرعت بازگشایی شوند و در تامین اعتبارات آنها نیز کمک می کنیم.
استاندار کرمان درباره جبران خسارات نیز گفت: آمار دقیق و درست از خساراتی که سیلاب به احشام و اثاثیه منزل زده ارائه دهید تا توسط ستاد اجرایی فرمان امام جبران شود.
آغاز لایروبی رودخانه های ریگان و سه شهرستان جنوبی از فردا
وی خطاب به مدیریت بحران استانداری کرمان گفت: لایروبی رودخانه های ریگان و سه شهرستان سیل زده جنوبی در اولویت قرار گیرند و از فردا آغاز شود.
استاندار کرمان با بیان این مطلب که در این استان کویری باید قدر قطره قطره آب را دانست و در ادامه خطاب به فرمانداران گفت: جاهایی که امکان آبخیزداری و آبخوان داری برای کنترل و پخش سیلاب وجود دارد، جزو اولویت های کاری خود قرار دهید.
وی تاکید کرد: از دانش بومی و نظرات افراد محلی در طرح های آبخیزداری، لایروبی، احداث سد و سیل بندها در کل استان استفاده کنید.
وی افزود: بخشی از سیل بند خرم که انجام شده شاهد بودیم علاوه برآنکه روستاهای آن حوزه از هجوم سیلاب در امان بودند، آب کشاورزی پایین دست آن تقریبا از طریق آن آبیاری می شوند.
زینیوند در ادامه سخنانش تاکید کرد: غرق شدن دو کودک در سیلاب باعث تاثر ما شد و خانواده ها باید بیشتر مراقب فرزندانشان باشند اما کمک های برای رفاه زندگی والدین آنها انجام خواهیم داد.
وی تاکید کرد: اگر یک ریال اعتبار به سیل داده شود، حتما سهم شرق استان در این حوزه دیده می شود.
استاندار کرمان از همدلی بین مدیران و مسئولان استان سخن به نیان آورد و اظهار کرد: از پنجم دی ماه تا امروز همه دستگاه های استان درگیر بحران هستند و مردانه پای کار بودند.
وی با بیان این مطلب نیروهای مسلح و مردمی در این دوران در کنار ما بودند، افزود: با توجه به اقدامات پیشگیرانه، توانستیم خسارات سیل را به حداقل ممکن برسانیم.
لزوم اصلاح سیستم های هواشناسی
زینیوند تاکید کرد: سیستم های هواشناسی کشور باید اصلاح شود زیرا میزان بارندگی را کمتر از حجمی که به وقوع پیوست، اعلام کرد.
استاندار کرمان ضمن عذرخواهی از مردم شرق استان در خصوص دیر آمدنش به منطقه سیل زده و در ادامه به تشریح علت نیامدن وزیر کشور و رئیس جنهور به این منطقه پرداخت.
وی تاکید کرد: در زمان بحران نباید تصمیمات سلیقه ای گرفت و همه باید توابع قوانین باشند.
علی رشیدی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کرمان نیز در این جلسه گفت: در حوزه شهرستان ریگان ۱۰۲ کیلومتر از رودخانه به لایروبی فوری نیاز دارند.
حجتالاسلام موسی غضنفرآبادی نیز در این جلسه گفت: اگر اقدامات پیشگیرانه صورت نمی گرفت امروز سیلاب خسارات زیادی به شرق استان نیز وارد می کرد.
رضا نیکزادی مدیرکل امور عشایر شمال استان کرمان تیز در این جلسه گفت: ۸۵۰ کیلومتر راه عشایری در ریگان و بم تخریب شده است.
وی افزود: همواره در بارندگیها تخریب راه داشتهایم اما به دلیل حجم زیاد بارندگی اخیر شرایط سخت است و امکان بازگشایی با سرعت بالا وجود ندارد.
نیکزادی اضافه کرد: طبق برآورد اولیه ۴۸۰ راس دام در این دو شهرستان تلف شده است.
نیکزادی افزود: عشایر این منطقه ۲۱۵ هزار راس دام سبک دارند که ۵۰ درصد آن بیمه است لذا باید در این زمینه مساعدت شود.
امام جمعه ریگان توجه استاندارکرمان به شهرستانهای شرقی را دلسوزانه خواند و گفت: شما نشان دادید که اهل کار هستید و می خواهم که در برنامه ها تسریع شود. مردم قدردان هستند.