غلامرضا فرخی در نشست کارگروه گردشگری بخش ماهان از فعالیت 50 کارگاه مرمت بناهای تاریخی در این استان خبر داد.
او افزود: در حال حاضر این استان به بزرگترین کارگاه مرمت بناهای تاریخی در کشور تبدیل شده است.
وی ادامه داد: بیشتر این کارگاه های مرمتی در مناطق کرمان، بم، انار، رفسنجان، بافت، ارزوئیه، شهربابک، جیرفت، منوجان، کوهبنان، راور، راین و غیره فعال است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمان با بیان اینکه هفت هزار اثر تاریخی شناحته شده در این استان وجود دارد، گفت: کرمان بیشترین تعداد آثار تاریخی کشور را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه اعتبارات فعلی پاسخگوی نیازهای مرمتی استان کرمان نیست ادام داد: میراث فرهنگی به تنهایی نمی تواند اقدام به حفظ و احیای تمام بناهای تاریخی کند.
فرخی با اشاره به اینکه تعداد زیادی از آثار تاریخی استان کرمان وقفی یا دارای مالکیت خصوصی است، افزود: این مساله در مواردی مانع از ورود میراث فرهنگی برای مرمت و بازسازی این قبیل از آثار می شود.
وی گفت: خواهان همکاری بیشتر اداره کل اوقاف و امور خیریه استان در راستای مرمت و بازسازی بناهای تاریخی کرمان هستیم و با مرمت و تغییر کاربری بناهای تاریخی می توان در ایجاد زمینه های اشتغال گام برداشت.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان اظهار داشت: ماهان دومین شهر گردشگر پذیر استان کرمان است و وجود محور هفت باغ علوی، باغ ثبت جهانی شاهزاده، آستانه شاه نعمت الله ولی و دهها اثر تاریخی دیگر موقعیت خاصی به این منطقه داده است.
وی با بیان اینکه در دولت تدبیر و امید روستای دستکند میمند، بیابان لوت شهداد، قنوات اکبرآباد و قاسم آباد بم در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیده است افزود: در حال حاضر پرونده ثبت جهانی آستانه شاه نعمت الله ولی ماهان در حال تکمیل است که امید می رود پس از تایید کارشناسان و بازرسان یونسکو در لیست انتظار آثار در نوبت ثبت جهانی قرار گیرد.
فرخی با بیان اینکه ظرفیت های اقامتی، تفریحی، و گردشگری منطقه ماهان مطلوب است، خاطرنشان کرد: باید با افزایش سطح نظارت ها، کیفیت خدمات ارائه شده به گردشگران در این منطقه افزایش یابد.