سرپرست اداره ثبت اسناد و املاک سیرجان:


ارائه خدمات به کشاورزان منوط به اخذ سند مالکیت خواهد بود

سرپرست اداره ثبت اسناد و املاک سیرجان با بیان اینکه از مجموع ۷۲ هزار هکتار اراضی کشاورزی شهرستان سیرجان، تا کنون برای بالغ بر ۱۵ هزار هکتار این دسته از اراضی سند مالکیت کاداستری صادر گردیده است تصریح کرد: نظر به اهمیت و تاثیر ویژه صدور اسناد مالکیت اراضی کشاورزی در امر توسعه پایدار، در آینده نزدیک ارائه خدماتی از قبیل کود، سم، بذر و… به کشاورزان منوط به اخذ سند مالکیت تک برگ خواهد بود.

به گزارش روابط عمومی اداره ثبت اسناد و املاک شهرستان سیرجان در اجرای طرح یکشنبه‌های روستایی، سعید نظری سرپرست اداره ثبت اسناد واملاک سیرجان به همراه مسئول روابط عمومی و رئیس کاداستر این اداره روز یکشنبه با حضور در محل مسجد حضرت ابوالفضل (ع) هماشهر، به بیان شرایط اخذ اسناد مالکیت اراضی کشاورزی و نیز منازل روستایی پرداخت.
سعید نظری با بیان اینکه سند مالکیت به منزله شناسنامه املاک است خاطرنشان کرد: صدور سند مالکیت به سبب مزایایی از جمله انکارناپذیری، صعوبت جعل، امکان ترهین و توثیق (در رهن بانک قراردادن و وثیقه‌گذاری در دادگاه) و… موجب امنیت خاطر مالک می‌گردد.
وی افزود: بیشترین حجم پرونده‌های دادگستری مربوط به اختلافات ملکی است که اغلب ناشی از قولنامه‌های عادی است و لذا اسناد مالکیت رسمی موجب نظم قضایی و کاهش ورودی پرونده به محاکم دادگستری می‌گردد.
نظری اسناد تک برگ را دارای مزایای فراوانی دانست و افزود: تثبیت مختصات جغرافیایی ملک موجب جلوگیری از صدور اسناد معارض می‌گردد و از سوی دیگر در اسناد مالکیت کاداستری با توجه به مؤلفه‌های امنیتی بالا امکان جعل به حداقل می‌رسد.
وی مزیت دیگر سند رسمی مالکیت نسبت به اسناد عادی قولنامه‌ای را استناد پذیری دانست و تصریح کرد: بر خلاف قولنامه‌ها و اسناد مالکیت عادی که صرفا برای متعاملین معتبر و لازم الاجرا می‌باشد، سند مالکیت رسمی در برابر ثالث نیز معتبر است و حتی دستگاه‌های دولتی نیز نمی‌توانند از اعتبار دادن به اسناد رسمی استنکاف ورزند.
سرپرست اداره ثبت اسناد قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی را به علت تعیین حد نصاب برای صدور اسناد کشاورزی، مانع اصلی تحقق حدنگاری اراضی زراعی عنوان کرد و گفت: اکثر اراضی کشاورزی به علت اجرای قانون اصلاحات ارضی و نیز ارث، به قطعاتی کوچک‌تر از حد نصاب‌های مقرّر تقسیم شده‌اند و تا پیش از این امکان صدور سند مالکیت مفروز برای این اراضی وجود نداشت.
او افزود: برای رفع این مشکل اخیرا به موجب مصوبه دوازدهمین جلسه قرارگاه ملی حدنگاری اراضی کشاورزی آن دسته از اراضی که قبل از سال ۱۳۸۵ و تصویب قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی، مفروز و به قطعات کوچک‌تر تقسیم شده‌اند از شمول حد نصاب خارج گردیده‌اند که گام بلندی در راستای صدور سند مالکیت شش دانگ برای این دسته از اراضی به شمار می‌رود.
نظری با بیان اینکه از مجموع ۷۲ هزار هکتار اراضی کشاورزی شهرستان سیرجان، تا کنون برای بالغ بر ۱۵ هزار هکتار این دسته از اراضی سند مالکیت کاداستری صادر گردیده است تصریح کرد: نظر به اهمیت و تاثیر ویژه صدور اسناد مالکیت اراضی کشاورزی در امر توسعه پایدار، در آینده نزدیک ارائه خدماتی از قبیل کود، سم، بذر و… به کشاورزان منوط به اخذ سند مالکیت تک برگ خواهد بود.
سرپرست اداره ثبت اسناد با اشاره به ارفاقات قانون الحاق در زمینه صدور اسناد مالکیت منازل روستایی تاکید کرد: در روستاهای با جمعیت بالای ۲۰ خانوار که طرح هادی اجرا شده باشد، بنیاد مسکن به نمایندگی از افراد اقدام به تشکیل پرونده می‌نماید و اداره ثبت اسناد نیز در کوتاه‌ترین زمان سند مالکیت صادر می‌نماید.

لینک کوتاه مطلب : https://kermaneno.ir/?p=103015
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.