تعاونی پسته رفسنجان در نامه‌ای به استاندار کرمان هشدار داد؛


در صورت قطعی‌های مکرر برق فاجعه‌ای ملی در فصل برداشت پسته رقم می‌خورد

0

شرکت تعاونی تولیدکنندگان پسته رفسنجان، طی نامه‌ای رسمی به استاندار کرمان و نمایندگان مجلس، درباره پیامدهای قطعی برق در ایام برداشت محصول هشدار داد و خواستار اقدام فوری مسئولان شد.

به گزارش کرمان‌نو به نقل از دانشجو، مدیرعامل شرکت تعاونی تولیدکنندگان پسته رفسنجان با ارسال نامه‌ای به طالبی، استاندار کرمان، خواهان توجه جدی به مشکل قطعی برق در شهرستان‌های پسته‌خیز استان کرمان شد.

این نامه که رونوشت آن به نمایندگان مردم رفسنجان، انار، کرمان، سیرجان، زرند و شهربابک در مجلس شورای اسلامی و مدیران عامل برق منطقه‌ای و شمال استان نیز ارسال شده، بر پیامدهای جبران‌ناپذیر اعمال خاموشی در شهریور و مهرماه تاکید کرده است.

دیگر چه خبر؟

در این نامه آمده است: “کشاورزان پسته‌کار باوجود مشکلات متعدد، موفق به برداشت محصول شده‌اند اما در آستانه فصل برداشت با چالشی جدی و پرهزینه مواجه هستند که کنترل آن از توان آنها خارج است؛ ناترازی انرژی و قطعی برق.” طبق اعلام شرکت، اختلال در تامین برق فرآیند پوست‌گیری و خشک کردن، می‌تواند دسترنج صدها هزار کشاورز را به خطر بیندازد. تأخیر در آبیاری تکمیلی موجب ریزش ۱۰ تا ۱۵ درصد محصول، عدم پوست‌گیری ظرف ۲۴ ساعت باعث لکه‌زدگی و تغییر رنگ ۲۰ تا ۳۰ درصد محصول، و توقف مراحل خشک‌کردن می‌تواند خطر کپک و افت کیفیت ۱۰ تا ۱۵ درصد محصول را در پی داشته باشد.

در بخش دیگری از نامه آمده است: دستگاه‌های پوست‌گیری و خشک‌کردن در قالب ترمینال‌های ضبط پسته فعالیت می‌کنند و برق آنها با دیزل ژنراتورهای سبک قابل تامین نیست. شرکت تعاونی تولیدکنندگان پسته رفسنجان هم‌اکنون یک نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی احداث کرده که به زودی به شبکه سراسری تزریق خواهد شد و ساخت نیروگاه خورشیدی ۶ مگاواتی دیگر نیز در برنامه است.

مسئولان شرکت تأکید کرده‌اند که کمبود برق و اعمال خاموشی مخاطرات ملی برای کشاورزان و صادرات پسته ایران در پی دارد. دست‌اندرکاران این صنعت با یادآوری اهمیت اقتصادی این محصول، از مسئولان استان و وزارت نیرو خواستند با برگزاری جلسات کارشناسی، عدم اعمال خاموشی در فصل برداشت را مطالبه کرده و موضوع را به صورت جدی پیگیری کنند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.