بر اساس آمار منابع طبیعی شمال استان کرمان از ۱۶ شهرستان شمال استان کرمان ۱۳ شهرستان یا بیابانی است یا در معرض بیابان شدن قرار دارد.
رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه برنامه بیابانزدایی در دستور کار دولت قرار دارد تا امنیت زیستی کشور در کنار امنیت غذایی حفظ شود، گفت: افزایش پوشش گیاهی کشور جزو برنامههای جدی این سازمان است و در این راستا از ظرفیت دهیاریها و شهرداریها نیز استفاده خواهد شد.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری کرمان، عباسعلی نوبخت در نشست قرارگاه صدور اسناد مالکیت اراضی کشاورزی استان کرمان افزود: اجرای طرح کاداستر بیش از ۹۷ درصد از ۱۳۷ میلیون هکتار عرصه منابع طبیعی که در حوزه کاری مراتع و آبخیزداری کشور هستند، به اتمام رسیده است.
حدود ۳۲ میلیون هکتار عرصه بیابانی در کشور وجود دارد که ۲۰ درصد از این مقدار حدود ۶.۳ هکتار از عرصههای بیابانی کشور در شمال این استان است.
حدود ۴.۵ میلیون هکتار از مجموع بیابانهای استان کرمان عرصههای حساس به فرسایش بادی هستند که فقر پوشش گیاهی در این مناطق به حدی است که با اندک وزش باد ذرات خاک در قالب گرد و خاک و یا طوفانهای شن به حرکت در میآید.
۲۸ کانون بحرانی حساس به فرسایش بادی در ۱۳ شهرستان این استان وجود دارد که مساحتی حدود ۱.۲ میلیون هکتار را در بر میگیرد.
تمرکز فعالیتهای منابع طبیعی شمال استان کرمان بر مهار کانونهای بحرانی حساس به فرسایش بادی است؛ اجرای عملیاتها در راستای بیابان زدایی نقش موثر و مهمی در امنیت زیستی ساکنان مناطق بیابانی ایفا میکند و این عامل نقش مهمی در استمرار تولید و عدم مهاجرت افراد از مناطق بیابانی به سایر مناطق دارد.
بر اساس آمارها از ۱۶ شهرستان شمال استان کرمان ۱۳ شهرستان یا بیابانی است یا در معرض بیابانی شدن قرار دارد.