معاون وزیر جهاد کشاورزی:


۷۰درصد کشاورزان سواد لازم برای استفاده از فناوری را ندارند

به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان حفظ نباتات کشور ۷۰ درصد از چهار میلیون و ۲۰۰ هزار بهره بردار در حوزه کشاورزی ایران سواد لازم برای استفاده از فناوری را ندارند.

به گزارش کرمان‌نو به نقل از ایرنا، علایی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه ۷۰ درصد از چهار میلیون و ۲۰۰ هزار بهره بردار در حوزه کشاورزی ایران سواد لازم برای استفاده از فناوری را ندارند و سازمان نباتات مسئولیت حفاظت از محصولات زراعی و باغی در تلاش است علاوه بر تامین سموم کشاورزان، باغداران را نیز به آگاهی لازم برای پیشگیری و مقابله برساند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: توانستیم ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار از مدیریت بحران برای مقابله با سوسک سرخرطومی حنایی در هفت استان دریافت کنیم که در مجموع ۳۰ میلیارد تومان برای کرمان و جنوب آن اختصاص خواهد یافت.
شاهپور علایی مقدم روز دوشنبه در مراسم اختتامیه دومین جشنواره خرمای کلوته در شهرستان عنبرآباد واقع در جنوب استان کرمان اظهار داشت: مواد شیمیایی و ابزار لازم را برای مقابله با سوسک سرخرطومی حنایی در اختیار کارشناسان و کشاورزان قرار می‌دهیم.
علایی مقدم تاکید کرد: امروزه کشاورزی سهم بسزایی در امنیت دنیا دارد و دیگر فقط داشتن تسلیحات نمی‌تواند امنیت جوامع را حفظ کند بنابراین همه کشورها می‌خواهند عیار امنیت کشور خود را با تامین محصولات غذایی بالا ببرند.
وی با اشاره به اینکه ایران از لحاظ ظرفیت آبی در مقایسه با دنیا کشور خشک و نیمه خشک محسوب می‌شود یادآور شد: ایران ۱۴ میلیون هکتار سطح زیر کشت باغی و زراعی دارد که ۱۰۶ میلیون تن محصولات تولید می‌شود.
علایی مقدم ادامه داد: چهار میلیون و ۲۰۰ هزار بهره‌ بردار داریم که میانگین تولید هر کشاورز ۳۰ تن می‌شود بنابراین اگر جمعیت ۸۴ میلیونی کشور را مدنظر قرار دهیم یک هزار و ۵۰۰ تن سبد کشاورزی ماست.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: ۷۰ درصد از چهار میلیون و ۲۰۰ هزار بهره بردار در حوزه کشاورزی ایران سواد لازم برای استفاده از فناوری را ندارند.
علایی مقدم با اشاره به اینکه پایداری تولید متضمن بازار و صادرات خوب است اظهار داشت: بدرستی نتوانسته‌ایم محصولات کرمان و جنوب کرمان را در بازارهای بین‌المللی معرفی کنیم‌.
۱۰۰ میلیارد تومان برای مقابله با آفت نخلستان‌های کشور اختصاص یافت
به گزارش ایرنا نماینده مردم پنج شهرستان جنوبی استان کرمان در مجلس شورای اسلامی نیز در این جشنواره گفت: کشاورزی می‌تواند اقتصاد کشور را تکان دهد و به امنیت غذایی کشور کمک کند.
منصور شکراللهی افزود: جنوب استان کرمان چهار و نیم میلیون تن محصول کشاورزی دارد، دومین تولیدکننده خرمای کشور است و می‌تواند بتنهایی تامین کننده مواد غذایی کشور باشد.
وی ادامه داد: راه رونق کشاورزی در جنوب استان کرمان ایجاد صنایع تبدیلی، بسته‌بندی و برندسازی خرما و دیگر محصولات کشاورزی است.
نماینده شهرستان‌های کهنوج، منوجان، رودبارجنوب، قلعه‌گنج و فاریاب خواستار ایجاد راه‌آهن در جنوب استان شد و افزود: قطار می‌تواند به صدور محصولات و تولیدات کشاورزی به دیگر استان‌ها و کشورهای همسایه کمک کند.
دبیر اجرایی جشنواره ملی خرمای کلوته نیز درباره این جشنواره اظهار داشت: در این جشنواره ۲۵ غرفه در بخش های فرآوری، بسته بندی، صادرات، تولید و موضوعات دیگری که کشاورز نیاز به آشنایی با آن دارد وجود داشت.
علی محبان ادامه داد: در این جشنواره کارگاه‌های آموزشی هم برگزار شد و ۱۰۰ نفر از فعالان کشاورزی و بازرگانی از طریق موسسه آموزشی اتاق بازرگانی ایران آموزش دیدند.
وی اضافه کرد: سمینارهای تخصصی مثلا در مورد معرفی خوشه خرمای جنوب هم در این جشنواره برگزار شد.

لینک کوتاه مطلب : https://kermaneno.ir/?p=98721
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.