کوروش امیر میجانی امروز سه شنبه افزود: بعد از آنکه نخستین گزارش هجوم ملخ صحرایی در منطقه جنوب کرمان به صورت دسته های پراکنده از شهرستان منوجان به سازمان جهاد کشاورزی ارسال شد، عملیات ردیابی و پایش در مناطق زراعی، باغی و دشت ها و کوهستان های اطراف، به صورت روزانه و مستمر توسط کارشناسان انجام شد.
به گزارش ایرنا، وی ادامه داد: پس از ردیابی صورت گرفته در تاریخ 27 فروردین ماه 98 ریزش ملخ های صحرایی را به صورت پوره در روستاهای تحت پوشش مرکز جهاد کشاورزی نورآباد مشاهده کردیم.
مدیر جهاد کشاورزی منوجان تصریح کرد: در نهایت، مبارزه شیمیایی توسط 2 اکیپ با یک دستگاه خودرو مجهز به دستگاه ULV و یک دستگاه حامل سم پاش موتوری با سم دلتامترین در مناطق کوهستانی و صعب العبور روستای نورآباد منوجان در سطح 700 هکتار انجام شد.
وی عنوان کرد: با توجه به سطح آلودگی و تراکم آفت در استان های همجوار، احتمال ریزش مجدد این ملخ ها طی روزها و هفته های آتی وجود دارد، بنابراین عملیات ردیابی توسط کارشناسان همچنان خواهد داشت.
برنامه ریزی و تمهیدات اندیشیده شده از سوی مسئولان سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان طی ماه های اخیر برای مواجهه با ملخ های صحرایی، این ملخ ها را در حوزه جاموریان زمین کرد اما خطرات احتمالی ناشی از ریزش مجدد این ملخ ها همچنان وجود دارد.
جنوب کرمان، یک منبع غذایی برای ملخ ها به شمار می رود و اگر مسئولان نتوانند از پسِ کنترل این حشرات برآیند، بیش از چهار و نیم میلیون تن انواع محصولات کشاورزی این دیار در خطر نابودی قرار خواهد گرفت.
بر اساس گزارش سازمان حفظ نباتات کشور و دفتر F.A.O در غرب آسیا (SWAC)، مبنی بر نبود مبارزه با ملخ های صحرایی در عربستان سعودی، دسته های زیادی از این حشرات به سمت جنوب ایران در حرکت هستند.
شهرستان منوجان با وسعتی معادل هفت هزار و 500 کیلومتر در فاصله 430 کیلومتری جنوب مرکز کرمان قرار دارد.