دکتر جواد نگارستانی، روابط عمومی دامپزشکی کرمان در خصوص پلمپ یک مرکز جمعآوری شیر در کرمان گفته: «این مرکز به دلیل عدم رعایت قوانین و ضوابط بهداشتی پلمپ شده است.»
وی میگوید: «یکی از راههای شایع ابتلا به بیماری تب مالت مصرف مواد لبنی غیرپاستوریزه و خرید از مراکز پخش شیر فله و ناآگاه بودن از روشهای سالمسازی این محصول خطر را دوچندان میکند.»
او معتقد است که با خرید شیر فله و جوشاندن آن عوامل و خاصیت شیر از بین میرود و طمع پختگی، در حالی که شیر پاستوریزه کارخانهای هم سالم و هم فاقد عوامل بیماریزا است و هم تمام خاصیت های آن حفظ میشود.
“شیری که جوشانده میشود بیش از نیمی از ویتامینهای گروه B و تمام ویتامینهای گروه C و بیش از ۲۵ درصد کلسیم موجود دران از بین میرود و عملاً از مواد مغذیان کاسته میشود
دکتر نگارستانی ادامه میدهد: «به هنگام ورود شیر به کارخانه تمامی پارامترها مورد ارزیابی و آزمایش قرار میگیرد و اگر شیر ورودی کوچکترین مشکلی را داشته باشد از ورود آن به کارخانه جلوگیری میشود.»
وی با شاره به بخشهای مختلف کارخانههای شیر پاستوریزه بیان میکند: «بخش کنترل کیفیت کار بسیار مهمی را در خصوص تعیین میزان بار میکروبها، آب موجود در شیر و میزان باقیمانده انتی بیونیک عوامل متعدد در شیرهای ورودی را برسی میکند.»
او میگوید: «متأسفانه سال گذشته با مطرح کردن موضوع روغن پالم مردم نگاهشان به شیر پاستوریزه تغییر یافت.»
روابط عمومی دامپزشکی کرمان گفته سازمان صنعت، معدن و تجارت باید در این زمینه نظارت داشته باشد، با وامهای اشتغالزایی و مجوزهای بسیاری که در این زمینه صادر شد، امروزه شاهد گسترش مراکز فروش محصولات فله در شهر و روستاها هستیم.
وی ادامه میدهد: «اما باوجود مراکز متعدد مردم خود باید در این زمینه به این دیدگاه برسند تا از شیر سالم و پاستوریزه استفاده کنند، اگر ما مقابلههایی در این زمینه با دستگاههای مختلف انجام دهیم باز این موضوع نیازمند همکاری مردم است.»
دکتر نگارستانی خاطرنشان کرد: «کنترلهای بهداشتی توسط کارشناسان بهداشتی از این مراکز داریم اما تعداد این مراکز بهشدت زیاد است حجم کار وسیع است.»
این مسئول با اشاره کرد: هدف ما تنها حفظ سلامت مردم و جامعه است و هیچ نگاه و رویکرد دیگری، مد نظر نیست.