مدیرکل هواشناسی کرمان؛


در هشدار زرد کشوری به بارندگی جیرفت اشاره شده بود

درحالی که طغیان رودخانه هلیل‌رود جان ۱۵ نفر را گرفته است و مردم و رسانه‌های محلی معتقدند اطلاع‌رسانی کافی از سمت هواشناسی و یا ستاد بحران استان کرمان انجام نشده، مدیرکل هواشناسی کرمان می‌گوید در متن پیام هشدار زرد کشوری به بارندگی‌های هلیل‌رود اشاره شده بود.

به گزارش کرمان‌نو به نقل از ایرنا، مرگ ۱۵ نفر در سیلاب رودخانه فصلی هلیل شهر جیرفت در حالی از شامگاه دوشنبه خبرساز بوده که مدیرکل هواشناسی استان کرمان تأکید دارد در هشدار سطح زرد هواشناسی کشوری به بارندگی‌های آن شب این شهر اشاره شده است.

دیشب خبر ناگهانی مفقودشدن ۱۵ نفر در سیلاب رودخانه فصلی هلیل شهر جیرفت کام خیلی‌ها را تلخ کرد؛ خبری که با پیداشدن تمامی مفقودان جان‌باخته این حادثه ناگوار این سؤال را در ذهن همه ما پر رنگ کرد که برای این سیل آیا هشداری از پیش صادره شده بود؟ اگر هشداری صادر شده چرا به این هشدارها توجه نشده است؟ فرماندار جیرفت در مصاحبه با رسانه‌ها گفته بود که هشدار هواشناسی اعلام نشده بود.

 فرماندار جیرفت صبح امروز اعلام کرد پیکر آخرین مفقودی ناشی از طغیان هلیل‌رود جیرفت پیدا و جست‌وجوی نیروهای امدادی و مردم متوقف شد؛ ۱۵ نفر در این حادثه جان خود را از دست دادند.

 احمد بلندنظر با بیان اینکه غیر از یک نفر همگی جان‌باختگان اتباع افغان هستند، اظهار داشت: این اتباع به‌صورت خانوادگی در باغ کار می‌کردند و کودکان آنها برای آب‌تنی به داخل رودخانه رفته بودند که بر اثر بارندگی در بالادست رودخانه، سیلاب ایجاد شد و این اتفاق رخ‌داده است.

محسن عراقی‌زاده مدیرکل هواشناسی استان کرمان روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه هشدار هواشناسی سطح زرد در اشاره به سیل اخیر در جیرفت روز یکشنبه هشتم مهرماه به‌صورت کشوری توسط سازمان هواشناسی صادر شده بود افزود: در این هشدار برای روز دوشنبه نهم مهرماه به بارندگی در ارتفاعات مازندران و شرق گیلان، تهران، البرز، قم، قزوین، همدان، مرکزی، زنجان، کردستان، جنوب آذربایجان غربی، شمال کرمانشاه، نیمه شرقی لرستان، شمال غرب سمنان، شمال شرق خوزستان، هرمزگان و ارتفاعات در جنوب و مرکز کرمان اشاره شده بود.

او بیان کرد: هشدارهای هواشناسی که از سوی سازمان هواشناسی کشور صادر می‌شود به‌صورت اتوماتیک به‌تمامی استان‌ها و مدیریت بحران‌های هر استان ارسال می‌شود.

مدیرکل هواشناسی استان کرمان تأکید کرد: از طریق ما نیز روز یکشنبه هشدار کشوری سازمان هواشناسی به مدیریت بحران استان ارسال شده بود.

عراقی‌زاده تصریح کرد: هشدار هواشناسی سطح زرد که در آن به بارندگی‌ها اشاره شده بود برای سه روز یکشنبه، دوشنبه و امروز (سه‌شنبه) در نواحی جنوبی و مرکزی استان بوده است.

او خاطرنشان کرد: تمامی مستندات مربوط به هشداری که سازمان هواشناسی کشور در ارتباط با بارندگی‌ها صادر کرده بود، موجود است.

مدیرکل هواشناسی استان کرمان در پاسخ به سؤال خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه بعضی از مسئولان جیرفت هشدار هواشناسی را دریافت نکرده بودند، افزود: سازمان هواشناسی به‌صورت اتوماتیک برای همه مدیریت‌های بحران در هر استان هشدارها را می‌فرستد، من نمی‌دانم چه کسی این هشدار را دریافت کرده و چه کسی دریافت نکرده است؛ ضمن اینکه همکاران ما در هواشناسی استان به استناد همین هشدار کشوری در تمامی خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها درباره بارندگی‌ها مصاحبه و بر بارندگی‌ها تا روز سه‌شنبه در نیمه جنوبی و مرکزی استان اشاره کرده‌اند.

او بیان کرد: مستندات مصاحبه‌های همکاران ما در مجموعه هواشناسی استان و تمام مصاحبه‌هایی که در آنها به این بارندگی‌ها اشاره شده وجود دارد.

عراقی‌زاده در پاسخ به خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه چرا پیامکی برای هشدار سطح زرد هواشناسی در مورد بارندگی در سطح استان صادر نشده بوده، خاطرنشان کرد: معمولاً برای هشدارهای سطح زرد پیامک ارسال نمی‌شود، وقتی سطح هشدار بالاتر می‌رود در هشدارهای سطح نارنجی و قرمز ضمن ارسال پیامک، جلساتی نیز برگزار می‌شود و البته این قانون برای سازمان هواشناسی کشوری هم وجود دارد و برای هشدار سطح زرد پیامک ارسال نمی‌شود، تنها برای مدیریت بحران‌ها این هشدار را ارسال می‌کند.

او در پاسخ به خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه چرا در اعلام روابط‌عمومی هواشناسی در روز دوشنبه نهم مهرماه تنها به این جمله اشاره شده بود که «جاری‌شدن روان‌آب به‌صورت نقطه‌ای محتمل است»، اظهارداشت: درست است، تعریف روان‌آب و سیل کاملاً متفاوت است؛ ولی ما متولی سیل نیستیم، پایش سیل با آب منطقه‌ای است، تنها اعلام بارندگی و میزان آن با هواشناسی است.

مدیرکل هواشناسی استان کرمان تصریح کرد: هواشناسی به بارندگی شامگاه دوشنبه در استان اشاره کرده بود، اما اینکه این بارندگی تبدیل به سیل می‌شود یا نمی‌شود بستگی به شرایط زمین، توپوگرافی و خیلی از مسائل دیگر دارد که تخصص من هم نیست.

او با اشاره به اینکه در جیرفت سه ایستگاه هواشناسی کامل وجود دارد، گفت: در کنار این سه ایستگاه، ایستگاه‌های باران‌سنجی نیز در جیرفت وجود دارد که هیچ‌کدام از آنها بارندگی را در ایستگاه‌های ما ثبت نکردند؛ این بارندگی‌های شامگاه دوشنبه این شهر، خارج از ایستگاه بوده؛ یعنی بارندگی به‌صورت نقطه‌ای و رگباری در یک‌منطقه‌ای رخ‌داده است.

عراقی‌زاده اظهارداشت: با خانواده قربانیان سیل شامگاه دوشنبه جیرفت ابراز همدردی می‌کنیم و به یاری خدا دیگر شاهد چنین اتفاقاتی در سطح استان و کشور نباشیم.

لینک کوتاه مطلب : https://kermaneno.ir/?p=122482
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.