در منطقه عشایری دهکده تفریحی گهر پارک سیرجان و روستای کهن سیاه؛


نام‌گذاری محل اتراق ایل بچاقچی به‌عنوان کوه کتاب

برنامه اختتامیه جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب ویژه روستای کهن سیاه و عشایر ایل بچاقچی ساعت ۹ صبح سه‌شنبه این هفته در سیرجان برگزار می‌شود.

به گزارش کرمان‌نو به نقل از روابط‌عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، برنامه اختتامیه جشنواره دهم ویژه روستای کهن سیاه و عشایر ایل بچاقچی ساعت ۹ صبح روز سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ در منطقه عشایری دهکده تفریحی گهر پارک سیرجان و روستای کهن سیاه برگزار می‌شود.

روستای کهن سیاه شهرستان سیرجان با معرفی و حضور عشایر ایل بچاقچی در دهمین جشنواره ملی روستاها و عشایر دوستدار کتاب، به‌عنوان روستای برگزیده دوستدار کتاب کشور در سال ۱۴۰۳ انتخاب و معرفی شد.

جشنواره مذکور که همه ساله از سوی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سطح کشور برگزار می‌شود؛ کارنامه و عملکرد روستاییان و عشایر کشور در حوزه ترویج کتاب و کتاب‌خوانی را مورد ارزیابی قرار می‌دهد.

استان کرمان در ۴ دوره متوالی در این جشنواره حائز رتبه کشوری شده است. در هفتمین دوره این جشنواره، روستای محمدآباد ساقی از شهرستان انار به‌عنوان روستای برگزیده دوستدار کتاب کشور معرفی و تقدیر شد.

در دوره هشتم در سال ۱۴۰۱ روستای ده‌بکری از شهرستان بم و در نهمین دوره جشنواره در سال ۱۴۰۲ روستای نصرت‌آباد سیرجان به‌عنوان روستای برگزیده دوستدار کتاب کشور معرفی شد.

هم اینک و در دهمین دوره این جشنواره ملی روستای قنات ملک از شهرستان رابر و روستای کهن سیاه سیرجان در رقابت با ۲۵۱ روستا از سراسر کشور به‌عنوان روستاهای برگزیده دوستدار کتاب کشور انتخاب شدند.

پی‌آمد این جشنواره در استان کرمان همراهی روستای برگزیده دوره نهم نصرت‌آباد سیرجان به‌عنوان معین فرهنگی روستای کهن سیاه سیرجان است که باهدف ارتقای سطح تعامل و تبادل افکار و برنامه‌های فرهنگی و اجرای برنامه‌های مشترک با رویکرد اهمیت جایگاه کتاب و کتاب‌خوانی در بین عشایر روستا، حضوری مؤثر در جشنواره دهم دارد. در حقیقت بخش عشایری جشنواره دهم به برنامه‌های ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی در چادرهای عشایری بزرگ‌ترین ایل استان کرمان ایل بچاقچی می‌پردازد.

از برنامه‌های شاخص ایل بچاقچی در جشنواره می‌توان به برگزاری مسابقات کتاب‌خوانی – برگزاری آیین و مراسمات مرسوم ایل – قصه و افسانه‌گویی – نام‌گذاری کوه میخ سفید یکی از کوه‌های مشهور و مرتفع روستای کهن سیاه به نام کوه کتاب (محل اتراق عشایر ایل بچاقچی)- آبشخورهای کتابی و مولفین – پرکردن اوقات فراغت کودکان و زنان ایل با کتاب‌خوانی – تجهیز کتاب پلاس (سیاه‌چادری که به کتابخانه تبدیل شده)- خواهرخواندگی ایل بچاقچی و روستای نصرت‌آباد اشاره کرد.

لینک کوتاه مطلب : https://kermaneno.ir/?p=123881
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.