درحالیکه باتوجهبه خاتمه دوره ۴ ساله مسئولیت دکتر حسین محبی در دانشگاه هایتک انتظار میرفت چهرهای همسو با دولت و جوان سکاندار این مرکز مهم علمی، پژوهشی و فناوری را عهدهدار شود، عصر هشتم دیماه خبر تمدید مسئولیت دکتر حسین محبی در دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته منتشر شد.
دوره ۴ ساله مسئولیت دکتر محبی، مهرماه به پایان رسیده بود. محبی در اوایل دهه ۹۰ نیز یک دوره رئیس هایتک بود و بسیاری از اعضای هیئتعلمی، دانشجویان و کارمندان، دوره مسئولیت او را با پسگیری ساختمان پارک نشاط (ساختمان سابق معاونت اقتصادی استانداری) در زمان رزم حسینی به یاد میآورند. این ساختمان به استانداری برگشت و هایتکیها آنجا را تخلیه کردند. این گروه همچنین میگویند در دوره اخیر ریاست محب ۱۴۰۱ نیز پارک علم و فناوری دانشگاه که هویتی استانی داشت به یک پارک دانشگاهی تبدیل شد. در مجموع منتقدین محبی، خاطرات تلخی از این دو رویداد دارند. اقدام دیگر در همین دوره مسئولیت دکتر محبی؛ افت مرکز بینالمللی علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی، دارای اساسنامه مصوب از مجلس شورای اسلامی، به یک پژوهشگاه داخلی و تأسیس دانشگاه هایتک بود. تصمیمی که در پی آن استان کرمان، یک مرکز بینالمللی علمی را از دست داد.
منتظر رتبه محبی باشید!
در آخرین رتبهبندی دانشگاهها و مؤسسات آموزشی کشور روی سایت پایگاه استنادی جهان اسلام (isc) رتبه دانشگاه هایتک در بین دانشگاههای وزارت علوم ۲۷ و بالاتر از دانشگاه شهید باهنر قرار دارد. ضمن آنکه رتبه هایتک در بین دانشگاههای صنعتی هفتم و در شاخص فناوری و نوآوری در بین دانشگاههای صنعتی، اول و بالاتر از شریف و…قرار دارد. در بالای جداول رتبهبندی روی این سایت قید شده است که: “اطلاعات پژوهشی رتبهبندی سال ۱۴۰۱- ۱۴۰۰ (آخرین رتبهبندی منتشر شده) مربوط به بازه زمانی ۲۰۲۰-۲۰۱۸ و اطلاعات پرسشنامه مربوط به بازه زمانی ۱۳۹۹-۱۳۹۷ است.” به عبارتی این رتبه برای دوره دکتر آروین مسئولیت داشته و مربوط به دوران مسئولیت دکتر محبی نیست و باید منتظر رتبهبندی جدید بود که هنوز منتشر و اعلام نشده است.
دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان در رتبهبندی دانشگاههای کشورهای گروه D۸-۲۰۲۲ از سوی مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) سه درجه بالا رفته است. بررسی شاخصها نشان میدهد در کل آنچه در ارتقا رتبه هایتک بیش از بقیه شاخصها مؤثر است فعالیتهای پارک علم و فناوری است که اینک با تبدیلشدن به یک پارک دانشگاهی روی رتبه هایتک تأثیر مثبت قبلی را نخواهد داشت. از سویی این دانشگاه با وجودداشتن مجوز، موفق به جذب دانشجوی خارجی نشده و در برخی رشتهها با ریزش دانشجو مواجه شده است.
رئیس وارداتی
از سال ۱۳۷۱ که کلنگ احداث مرکز بینالمللی علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی توسط رئیسجمهور وقت مرحوم هاشمی رفسنجانی به زمین زده شد تاکنون مسئولیت مرکز بینالمللی که بعدها به پژوهشگاه داخلی تنزل یافت و دانشگاه نیز مجوز فعالیت گرفت هیچگاه رئیس مرکز یا دانشگاه هایتک از بین استادان این دانشگاه انتخاب نشده است و این رویه در دانشگاه دیگری دیده نمیشود. در حال حاضر این دانشگاه دارای هیئت ممیزه مستقل، اعضای هیئتعلمی با درجه استادی و دانشیاری است؛ اما همواره وزارت علوم و تصمیمگیران، رئیس هایتک را از بیرون و عمدتاً از دانشگاه شهید باهنر انتخاب و منصوب کردهاند.
دکتر حسین محبی نیز عضو هیئتعلمی گروه ریاضی دانشگاه شهید باهنر با مرتبه استادی است و در حالی حکم مسئولیت ایشان تمدید شد که انتظار میرفت چهرهای همسو با دولت وفاق و جوانتر منصوب شود. اصرار به انتصاب ایشان باوجود دو دوره سابقه ریاست در شرایطی که سیاست دولت به جوانگرایی تمایل دارد نیز محل سؤال است.
دانشگاه هایتک در کنار خود دارای پژوهشگاه و پارک علم و فناوری است. رئیس چنین دانشگاهی اگر از جنس اکوسیستم فناوری باشد، کسی که نزدیکی سنی با دانشجویان داشته باشد و در اکوسیستم فناوری صاحبتجربه باشد در عملکرد آن اثر میگذارد؛ اما در تمدید این انتصاب این موضوع رعایت نشده است.
هایتک دارای سالنهای مجهز برای برگزاری همایشها و آزمایشگاههای متعدد است؛ اما در سالهای اخیر نتوانسته است نقش خود را در زمینه علمی از طریق سالنها در برگزاری سمینارهای بینالمللی ایفا کند.
بسیاری حتی نمیدانند این دانشگاه مستقل و زیر نظر وزارت علوم قرار دارد و تصور میکنند غیرانتفاعی است. در شرایطی که مقام معظم رهبری، رئیسجمهور و استاندار کرمان نیز بر جهش و فعالیتهای دانشبنیان تأکید دارند، هایتک به مدیریتی جوان، باانگیزه و متناسب با اکوسیستم فناوری نیاز دارد.
در شرایط کنونی، با مدیریت قوی، جوان و همسو با دولت بتواند مجموعه هایتک را از کما خارج کند تا با ازدیاد و رونق ارتباط صنایع و معادن، سهم طرحهای بیرونی و داخلی را در پژوهشگاه و دانشگاه بالا برده و پارک علم و فناوری دانشگاه را رونقی دوباره دهد. البته که در اوضاع و انتصاب کنونی، چشمانداز روشنی وجود ندارد.
امید میرود هم از توانمندیهای دکتر محبی در موقعیتهای متناسب در استان و کشور استفاده شود تا این تجربه اندوخته شده به ارتقای دانش در سایر محیطهای علمی به کار بیاید و هم زمینه انتصاب رئیس دانشگاه هایتک از درون این مجموعه منطبق بر سیاستهای دولت چهاردهم فراهم شود.
با سلام
ضمن تشکر از نگارنده متن، مجموعه هایتک به طرحی نو نیاز دارد و متاسفانه با ساختار فعلی این مهم دست نیافتنی است.
ابقای ایشان از عجایب روزگار بود متاسفانه.
همان گونه که نگارنده در متن نیز اشاره کرده است بسیاری از همکاران داخل مجموعه توانایی به مراتب بیشتری جهت مدیریت مجموعه دارند.
محبی نون معروفیت دکتر رجبعلی پور را میخوره.
چقد فرق است بین محبی و دکتر فریبرز آذرپناه
کرمانیها همیشه لابیگری میکنند.
شمایی که میان این مطالب را راجب ایشون مینویسین میدونین که تراز دانشگاه تو سالهایی که ایشون در دانشگاه هستن چند بوده یه خورده تحقیق هم بد نیست شما اصلا رفتین که از دانشجوهای دانشگاه بپرسین که ایشون چه شخصیتی داره بنده به عنوان یکی از دانشجویان دانشگاه تحصیلات تکمیلی به این که یه طرفه و از سمت خودتون اینا را از پیش خودتون دار اوردین معترض هستم شما میتونید هر روزی که دوست داشتین از دانشجویان دانشگاه هایتک سوال کنین و از همه مهمتر دستاوردهای دانشگاه را در زمان ایشون ملاحضه کنین و بعد بیاین راجب ایشون متن منتشر کنین
دکتر حسین محبی، بهعنوان یکی از چهرههای برجسته علمی و مدیریتی کشور، شایستگی و توانمندی خود را در طول سالها خدمت در دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان به اثبات رسانده است. تمدید مسئولیت ایشان نهتنها نشاندهنده اعتماد وزارت علوم به عملکرد موفق ایشان است، بلکه تأکیدی بر اهمیت تجربه و دانش در مدیریت دانشگاهی است.
تمدید مسئولیت دکتر محبی تصمیمی منطقی و مبتنی بر شایستگیهای ایشان است. تجربه، دانش و تعهد ایشان به توسعه علمی و پژوهشی دانشگاه، سرمایهای ارزشمند برای دانشگاه هایتک و جامعه علمی کشور است. بهجای انتقادهای غیرمنصفانه، باید از تلاشهای ایشان حمایت کرد و با همکاری و همدلی، مسیر پیشرفت دانشگاه را هموار ساخت.
از وزیر محترم علوم تقاضا داریم، حکم رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن را که وابسته به اوقاف است، تمدید نفرمایند. چون عموم پرسنل و دانشجویان، از ایشان راضی نیستند؛ حداقل در این زمینه از اعضای هیات علمی که مسئولیت اجرایی ندارند، تحقیق معمول گردد. باتشکر فراوان
تعجب اصلی از نهادهایی هست که صلاحیت کسی که خودش و فرزندش تابعیت دوگانه دارند رو تایید میکنه. ایشان هر سال دو مرتبه دانشگاه را رها میکنند و برای سرکشی به فرزندان کشور را ترک میکنند.
به عنوان دانشجوی هایتک از طرف همه دانشجویان میگم دکتر محبی هم از نظر علمی هم اخلاقی بهترین هستن.
مطلب منتشر شده مورد تایید هیچ کدام از دانشجویان هایتک نیست👎
دکتر منصوری از دانشکده فنی، زحمات زیادی برای تاسیس و توسعه این مرکز در دهه هفتاد شمسی کشید البته پرفسور رجبعلی پور که از مفاخر و چهره های ماندگار ریاضی دانشکده ریاضی کرمان بودند هم به عنوان معاون به ایشان کمک و همفکری می نمودند. یادشان گرامی باد.
بهترین شخص برای ریاست هایتک دکتر سپهوند است که هم جوان وهم متخصص باسواد کوشا در این زمینه هستند.