در بازدید از منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان؛
مهلت بازرسی کرمان برای رفع موانع راهاندازی کارخانه خودروسازی
یک کارخانه بخش خصوصی تولید خودرو در رفسنجان که پیشرفت فیزیکی حدود ۹۰ درصدی دارد روز یکشنبه میزبان بازرس کل کرمان و برخی مدیران دولتی استان بود تا پس از رفع موانع پیش رو و ارائه مجوزهای بهرهبرداری، زودتر افتتاح شود.
به گزارش کرماننو، دادخدا سالاری بازرس کل استان کرمان روز یکشنبه ۳۰ دیماه در سفر به منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان از کارخانه در دست ساخت خودروسازی بازدید میدانی کرد، واحدی مه با رفع موانع میتواند و این قابلیت را دارد که به قطب خودروسازی کشور تبدیل شود.
این کارخانه که به گفته مسئولان ارشدش، از بالاترین استانداردهای جهانی بهرهمند است چند ماه به دلیل بروکراسیهای ایجاد شده گرفتار اخذ پروانه و در نهایت ادامه فعالیت است.
رسیدن این خبر به گوش بازرس کل، سالاری را در هوای سرد زمستان به سمت رفسنجان کشاند تا با حضور مدیران مرتبط استانی بهمنظور رفع مشکلات و موانع این هلدینگ پای درد دل مدیران و مسئولان آن بنشینند.
او در نشستی با مسئولان کارخانه و مسئولان استانی بعد از استماع مشکلات مسئولان خودروسازی در رفسنجان، از بینتیجه و بدون خروجی بودن برخی جلسات ابراز بیزاری کرد و بهمنظور رفع این مشکل برای صدور مجوزها مهلتی هفتروزه گذاشت و آن را مصوب کرد.
سالاری با بیان اینکه اعتقادی به برگزاری جلسات بدون خروجی نداریم گفت: همواره فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه “تولید کنندان سربازان جبهه اقتصادی هستند” در گوشم هست
سالاری با بیان اینکه اعتقادی به برگزاری جلسات بدون خروجی نداریم گفت: همواره فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه “تولید کنندان سربازان جبهه اقتصادی هستند” در گوشم هست.
او تأکید کرد: مصوبات این نشست باید بهگونهای باشند که ضمانت اجرایی داشته باشند.
سالاری دستور داد پروانه کارخانه طی هفت روز آینده صادر شود و گفت: این دستور بر اساس نظرات کارشناسان صادر شده است.
او خطاب به مدیران حاضر در این نشست یادآور شد: بازرسی برای رفع موانع تولید به میدان آمده است؛ لذا مدیران نگران ایجاد مشکل از طریق بازرسی در زمینه صدور پروانه برای کارخانه خودروسازی نباشند.
او ادامه داد: دستور صدور پروانه این کارخانه ضمانت اجرایی دارد.
بازرس کل استان کرمان با این تعبیر که سرباز باید فقط سربازی کند به این نکته اشاره کرد که تولیدکنندگان نباید وقت خود را صرف اخذ مجوز کنند؛ بلکه ما باید در این راستا این افراد را یاری کنیم تا آنها بتوانند بهعنوان سربازان جبهه اقتصاد کار خود را انجام دهند.
بازرس کل استان کرمان با تأکید بر ضرورت رفع مشکل این مجموعه خودروسازی در زمینه اخذ مجوز تصریح کرد: بازرسی مصمم برای رفع موانع تولید است.
در صورت عمل نکردم به تعهدات پروانه باطل میشود
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان نیز با تأکید بر اینکه این کارخانه شاخصهای اصلی صدور پروانه را داراست گفت: پروانه بهرهبرداری این کارخانه در صورت عملنکردن به تعهدات طی ۶ ماه آینده باطل میشود.
ذخیرهسازی آب باران اقدام قابلتقدیر کارخانه نمونه کشوری
حمید یوسفی مدیر این پروژه خودروسازی نیز با بیان اینکه این کارخانه تمام استانداردهای را رعایت کرده گفت: فاز نخست کارخانه یک یازدهم سایت اصلی است که در صورت رفع موانع میتواند بهزودی به بهرهبرداری برسد.
او به کویری و کم آب بودن رفسنجان اشاره و تصریح کرد: به همین منظور در این کارخانه برای ذخیرهسازی آب باران با استفاده از هدایت آب باران از طریق سقف کارخانه اقدام شده است.
او اظهار داشت: همچنین برای تولید برق موردنیاز کارخانه از طریق بهرهگیری از پنلهای خورشیدی اقدام شده است و شاید بتوان در آینده برق را به شبکه انتقال نیز منتقل کرد.
فرصتی دیگر در صنعت خودروسازی استان
مدیرعامل این مجموعه نیز به قرارگرفتن کارخانه در بین سه شرکت برتر خودرویی کشور اشاره کرد و گفت: این مجموعه با چهار شرکت زیرمجموعه جزو شرکتهای برتر خودرویی است.
عبدالمهدی یوسفی به اقدام برای دریافت پروانه بهرهبرداری کارخانه از چند ماه قبل اشاره و تصریح کرد: تاکنون موفق به دریافت پروانه بهرهبرداری کارخانه نشدهایم.
او ادامه داد: این کارخانه باید تا آخر سال جاری پیشبینی آمار تولید خود را به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارسال کند تا امکان دریافت سهمیه ارزی را پیدا کند.
یوسفی با اشاره به اینکه کارخانه فعالیت خود را از سال ۸۸ با تولید لودر و بیل مکانیکی در بم آغاز کرد افزود: در نهایت از سال ۹۳ وارد فاز تولید ماشینآلات سنگین جادهای و خودروهای نیمهسنگین شد.
او به مشکلاتی که برای کارخانه پیش آمد اشاره و تصریح کرد: در این برهه سرمایهگذاران چینی با سهم ۴۸ و ۲۶ درصد وارد کار شدند و سپس برای تولید به این منطقه وارد شدیم.
تولید چهارهزار خودرو سنگین در سال جاری
او به تولید چهارهزار خودرو سنگین طی سال جاری توسط این کارخانه اشاره کرد و گفت: حدود ۷۰۰ نفر در ابن هلدینگ خودروسازی و ۳۰۰ نفر در فاز آمادهسازی این کارخانه اشتغال دارند.
یوسفی به پیشرفت بیش از ۹۰ درصدی کارخانه اشاره کرد و گفت: تمام قطعات موردنیاز کارخانه خریداری شده و منتظر صدور پروانه برای ادامه کار هستیم.