استانداری منابع مالی در اختیار شهرداری قرار دهد
سید مهران عالم زاده در واکنش به صحبت های سرپرست استانداری کرمان پیرامون این موضوع«که دیگر استانداری کرمان هیچگونه مسئولیتی در قبال پروژه های عمران شهری کرمان ندارد» عنوان کرد: صراحتا اعلام میکنم که استانداری در اجرای پروژههای عمران شهری از روز نخست تاکنون هیچ آوردهای نداشته است. استانداری فقط حمایت کرده و مشکلات شهرداری با دستگاههای خدمترسان را برطرف کرده و حمایتهایی در زمینه تفکیک زمین به صورت دولتی انجام داده تا بتوانیم زمین را در اختیار قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء قرار دهیم.
وی از بهرهبرداری پروژه میدان آزادی در بهمنماه سال جاری خبر داد و افزود: اگر استانداری منابع مالی در اختیار شهرداری قرار دهد و حتی اسناد خزانه به ما بدهند ما قول میدهیم پروژهها را نهایتا تا اوایل سال آینده به بهرهبرداری برسانیم، لذا استانداری شفاف اعلام کند که چه کمکی به شهرداری در این راستا کرده است؟
آنظور که ایسنا نوشته شهردار کرمان در ادامه پیرامون وضعیت اقدامات شهرداری کرمان گفت: اولویت شهرداری خدمترسانی به مردم است خصوصا به بحث جمع آوری زباله و نظافت شهر بیشتر توجه میکنیم.
وی پرداخت حقوق به کارگران شهرداری را اولویت نخست شهرداری کرمان نام برد و عنوان کرد: حقوق پیمانکاران شرکتی همزمان کارکنان شهرداری پرداخت میکنیم.
شهردار کرمان به پروژههای عمران شهری اشاره کرد و افزود: مالیات بر ارزش افزوده، دریافت عوارض و فروش زمین از منابع شهرداری ها در کشور و استان کرمان هستند که در این راستا منابع را روی اتمام پروژههایی که بعضا حدود سه سال از تاریخ پیشبینی بهرهبرداری آنها گذشته، که عمدتا به دلیل مسایل مالی به بهرهبرداری نرسیدهاند، متمرکز کردهایم.
وی از تاخیر در اجرای پروژه میدان آزادی سخن به میان آورد و بیان کرد: با توجه به شرایط اقتصادی در کشور، در پایان شهریورماه منابع ارزش افزوده به حدود یک چهارم و کمتر نزول پیدا کرد و با این کاهش حدود 12 میلیارد تومان از منابع شهرداری کرمان کاسته شد و این میزان کاهش، هرگز پیشبینی نمیشد.
عالمزاده ادامه داد: مزایده زمینی نیز برای تامین مالی این پروژه برگزار کردیم که برای اتمام پروژه آزادی به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء پرداخت کنیم که این مزایده نیز به دلایلی که مشخص نبود، اجرا نشد که باید توسط واحدهای نظارتی دوباره برگزار شود و عملا دست شهرداری از منابع مالی تهی شد و نتوانستیم پرداخت به موقع به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء داشته باشیم.
وی تاکید کرد: در قرارداد قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء در مورد پروژه های عمرانی شهر کرمان مقرر شده است که قرارگاه عملیات اجرایی خود را ادامه دهد و مطالبات خود را بعدا بگیرد.
شهردار کرمان از جلوتر بودن پروژه غیرهمسطح ابوذر از زمانبندی تعیین شده، خبر داد و بیان کرد: پروژههای عمران شهری را یکی به یکی جلو میبریم نه به صورت همزمان. همچنین پل سیدی (شهید بهشتی) که سالهای سال به دلایل مشکلات متعدد نیمه تمام مانده بود، به اتمام رسید اما در این مورد اتفاقی که در این دوره شهرداری رخ داد و شاید بیسابقه بود، این است که کل سازمان عمرانی و حوزه معاونت فنی شهرداری و پیمانکار همزمان با یکدیگر در این پروژه کار کردند و اگر این اقدام صورت نمی گرفت شاید این پروژه همچنان بر روی زمین باقی میماند.
وی با بیان این مطلب که این تجربه اتمام پل سیدی نشان داد که شهرداری میتواند با برداشتن پروژههای نیمه تمام و استفاده از ظرفیت فنی و تخصصی شهرداری به صورت امانی، پروژهها را به بهرهبرداری برساند، تصریح کرد: در روزهای اخیر پایان پروژه پل سیدی با کمبود قیر در سراسر کشور مواجه شدیم که به سختی قیر مورد نیاز را تامین کردیم و همین امر نیز سبب شد شاهد چند روز تاخیر در بهره برداری از این پروژه باشیم.
عالمزاده در ادامه در پاسخ به پرسشی پیرامون جلسه اخیر پروژه های شهری در استانداری کرمان، به اهمیت شغل رفتگران و کارگران شهرداری پرداخت و عنوان کرد: اگر یک روز زبالهها از سطح شهر جمعآوری نشود، بیماریهای زیادی در سطح شهر شایع میشود پس نمی شود حقوق کارگران شهرداری را ندهیم و بعد انتظار نظافت شهر را نیز داشته باشیم.
وی اضافه کرد: کارگران شهرداری (رفتگران) ضعیفترین قشر اجتماع هستند، لذا ما نباید به آنها بیتوجهی کنیم و باعث افزایش آسیبهای اجتماعی شویم. هرگز نمیخواهم که به دلیل یک ماه زودتر بهرهبرداری رسیدن یک پروژه، به حدود 10 هزار نفر (رفتگران و خانوادههای آنها) آسیب وارد کنم.
عالمزاده عوارض و اجاره از مستقلات را عمده منابع پایدار شهرداری برشمرد و اظهار کرد: اگرمردم همه عوارض خود را پرداخت کنند حدود یک چهارم هزینههای شهرداری از این طریق میتوان پرداخت کرد، ضمن آنکه ممیزی شهر کرمان در سالهای اخیر انجام نشد.
وی به عدم کارشناسی نشدن تدوین لوایح درآمدی در گذشته اشاره کرد و افزود: در سال جاری لوایح درآمدی براساس کارهای کارشناسی شده تدوین شده و اکنون عوارض دریافتی براساس پارامترهای این لایحه محاسبه میشود.
شهردار کرمان به درآمدهای شهرداری کرمان اشاره کرد و افزود: در سال جاری 520 میلیارد تومان به صورت نقدی و حدود 50 میلیارد تومان به صورت فاینانس بودجه برای شهرداری کرمان تعریف شده است قابل ذکر است که در سال گذشته 370 میلیارد تومان بودجه شهرداری محقق شد.
راه اندازی خطوط BRT در کرمان
عالمزاده در ادامه گفت و گوی خود حوزه ترافیک را تابع حوزه حمل و نقل دانست و مطرح کرد: باید بحث حمل و نقل (هم بار و هم مسافر) را در شهر کرمان ساماندهی کنیم که این ساماندهی نیز باید به صورت جامع لحاظ شود و زمانی که این جابجایی به حداقل برسد خودبه خود ترافیک نیز ساماندهی خواهد شد. متاسفانه در سالهای اخیر وزارت کشور در حوزه توزیع حمل و نقل عمومی هیچ کمکی به شهرداریها نکرده است که این امر بزرگترین ضربه را به شهرداری و قشر ضعیف جامعه که از حمل و نقل عمومی استفاده میکنند، زده است.
شهردار کرمان با بیان اینکه میانگین عمر مفید ناوگان حمل و نقل عمومی در استان کرمان و کشور در حدود 10 سال است، اظهار کرد: واقعیت این است که با ناوگان اتوبوس و مینیبوس فرسوده و تاریخ مصرف گذشته نمیتوانیم ترافیک را کنترل کنیم و باید در این راستا اقدام جدی هم از سوی وزارت کشور و هم از سوی شهرداری ها صورت گیرد.
عالم زاده اضافه کرد: به منظور کنترل ترافیک شهری به دنبال طراحی و احداث پایانههای اتوبوسرانی، اضافه کردن حدود 30 دستگاه اتوبوس به ناوگان حمل و نقل، تعمیر اتوبوسهای دچار مشکل؛ راه اندازی خطوط BRT در طرح جامع حمل و نقل شرقی – غربی(فرودگاه تا مشتاق) و شمالی – جنوبی(خورشید و شهاب) هستیم.
وی سیستم مترو را یک سیتم پرهزینه برای کرمان دانست و تصریح کرد: وزارت کشور با احداث مترو در کرمان موافقت نکرده است زیرا معتقد است سیستم مترو برای شهرهایی با جمعیت بالای یک میلیون نفر توجیه اقتصادی و ترافیکی دارد.
بازنگری طرح جامع شهری کرمان
عالمزاده در ادامه طرح جامع کرمان را یکی از ضعفهای شهر کرمان دانست و عنوان کرد: طرح جامع کرمان بزودی بازنگری میشود و در یک ماه آینده انتخاب مشاور مشخص خواهد شد.
وی به پروژه تله کابین اشاره کرد و افزود: پروژه تله کابین در حال انجام است. به دلیل تحریمها تامین کابینهای این پروژه مقداری زمان بر شد که خوشبختانه هم اکنون کابین های این پروژه وارد کشور شده است اما در راستای اجرای این پروژه نیز چند آنتن روی کوه متعلق به نهادهای دولتی و امنیتی است که باید در راستای جابجایی آنها اقدام کنند که متاسفانه چندین ماه است فرمانداری این کار را انجام ندادهاند و از طرف دیگر انتظار دارند که پروژه تل کابین تا آخر سال بهرهبرداری رسد. اگر دولت به تعهد خود عمل کند تا پایان سال موسسه ملل به عنوان سرمایه گذار این طرح، پروژه تل کابین را به اتمام خواهد رساند و تا سه ماه نیز به صورت آزمایشی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
شهردار کرمان با اشاره به پروژه بام کرمان اظهار کرد: پروژه بام کرمان مقداری در احداث جاده دسترسی با تاخیر روبرو شد اما کاشت فضای سبز روی کوه بزودی آغاز خواهد شد ضمن آنکه باید تامین آب این پروژه نیز صورت گیرد و نقشههای هتل تا یک ماه آینده به شهرداری برای دریافت پروانه ساخت، ارایه خواهد شد.
وی به شفافیت به عنوان یک اصل مهم در شهرداری کرمان اشاره و با بیان این مطلب که سامانه شفافیت شهرداری در حال گذراندن دوره آزمایشی خود است، گفت که طرح تفضیلی شهر کرمان را نیز بزودی در معرض دید عموم مردم خواهیم گذاشت.
عالمزاده به حوزه گردشگری شهر کرمان اشاره و خاطرنشان کرد: با حمایت استانداری کرمان در میدان شورا که به میدان پیاده راه تبدیل خواهد شد و پردیسان قائم؛ 2 سایت پارک گردشگری در شهر کرمان تبدیل خواهند شد که این پارک گردشگری از لحاظ عملکردی و ماهیتی در جنوب شرق کشور کاملا متفاوت خواهد بود و مجموع جذابیتهای پیش بینی شده در آن با همکاری شهرداری و بخش خصوصی طراحی خواهد شد و انتظار داریم عملیات اجرایی این پارک ها از سه ماه آینده آغاز شوند.