لغو ممنوعیت اعمال سوابق تحصیلی فرهنگیان بیش از یکبار در دستور کار

به گزارش مهر، یکی از مطالبات بخشی از فرهنگیان در سال ۹۷ که پیگیری آن به سال ۹۸ موکول شد، بحث لغو مصوبه ممنوعیت اعمال سوابق تحصیلی بیش از یک بار در حکم فرهنگیان بود.

در تاریخ ۹۳/۴/۱۲ مصوبه‌ای با شماره ۱۷۶۱ در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور (مدیریت سابق) تصویب شد مبنی بر اینکه اعمال مدرک تحصیلی بیش از یک بار برای کارکنان تمام دستگاه‌های اجرایی کشور ممنوع است. این مصوبه طی بخشنامه شماره ۸۴۹۰۴۲ در تاریخ ۹۵/۸/۲۵ از سوی سازمان اداری و استخدامی کشور به همه دستگاه‌های اجرایی کشور از جمله آموزش و پرورش ابلاغ شد.

‌ فرهنگیان به دلایل متعدد از جمله اینکه نوع کار و وظیفه آنها منوط به این است که دانش خود را به روز نگه دارند و تحصیلات خود ارتقا دهند و از نظر ابعاد شغلی که دارند قابل مقایسه با دیگر کارمندهای دولت نیستند، با این مصوبه به مخالفت پرداختند. برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سطحی دیگر این مطالبات فرهنگیان را پیگیری کردند به طوری که رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس در نامه‌ای به رئیس‌جمهور خواستار لغو محدودیت اعمال مدارک تحصیلی بالاتر برای کارکنان دولت و به ویژه فرهنگیان شد. هر چند در نامه وی روی اصلی سخن درباره فرهنگیان بود اما حمیدرضا حاجی بابایی این مصوبه را به صورت کامل مورد نقد قرار داد.

پس از آن در آخرین روزهای اسفندماه رئیس دفتر رئیس‌جمهور در پاسخ به نامه درخواست رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس برای لغو محدودیت اعمال مدرک تحصیلی بالاتر، در نامه‌ای به رئیس سازمان امور اداری و استخدامی خواستار پیگیری موضوع شد که هنوز نتیجه آن مشخص نشده است.

از سوی دیگر سابقه این اخبار نشان می‌دهد که از آذرماه ۹۷ این بحث در مجلس شورای اسلامی مطرح بوده و در همان زمان نیز سید محمدجواد ابطحی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به بار مالی طرح «لغو ممنوعیت اعمال مدرک تحصیلی بیش از یک بار برای فرهنگیان»، پیشنهاد داد این موضوع در لایحه نظام رتبه‌بندی معلمان مورد توجه قرار گیرد.

وی در این باره گفته است: پیش از این و در سال‌های دورتر، تمامی مدارک تحصیلی مقاطع بالاتر در رتبه کارمندان دولت اعمال می‌شد ولی به موجب بخشنامه اجرایی بند ۷۰ قانون مدیریت خدمات کشوری مقرر شد تمامی دستگاه‌های اجرایی از جمله آموزش و پرورش فقط یک بار مجاز به اعمال مدرک تحصیلی بالاتر کارکنان و پرسنل خود هستند. در شرایطی که ادامه تحصیل فرهنگیان در مقاطع بالاتر اعمال نشود، این کار انگیزه را از معلمان و اساتید آموزش و پرورش و دانشگاه که بستر فعالیت آنها برای کارهای علمی و پژوهشی است، از بین می‌برد.

وی ادامه داد: اگرچه ایراد برخی مبنی بر اینکه موظف کردن انجام این کار برای دولت بار مالی دارد و مجلس نمی‌تواندطرح‌هایی را در دستور کار قرار دهد که به مخارج دولت اضافه کند، صحیح است ولی باید برای بار مالی این طرح پیش‌بینی‌های لازم صورت گیرد. البته بار مالی تحمیلی این طرح به دولت زیاد نیست؛ زیرا اگر مثلاً مدرک فوق لیسانس معلمی اعمال شود، فقط حدود ۱۵۰ هزار تومان به حقوق او اضافه خواهد شد لذا بار مالی آن‌چنانی نخواهد داشت.

اینها همه در حالیست که دولت بر افزایش پیدا نکردن تعهدات مالی بیشتر اصرار دارد به طوری که محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در اواسط اسفندماه به صراحت بیان کرد: هم اکنون حدود ۵ میلیون نفر کارکنان شاغل و بازنشسته دولت ۱۶۰ هزار میلیارد تومان حقوق می‌گیرند افزود: متوسط حقوق این تعداد ماهانه ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است. دولت در لایحه بودجه سال آینده ۳۲ هزار میلیارد تومان برای افزایش حقوق کارکنان در نظر گرفت که با استفاده از آن ۲۰ درصد به حقوق کارکنان دولت اضافه شود. افزایش مدنظر دولت برای کارکنان و بازنشستگان به طور متوسط ۶۴۰ هزار تومان در ماه بود اما مجلس مصوب کرده است که ۴۰۰ هزار تومان به طور ثابت به حقوق کارکنان اضافه شود.

ی افزود: دولت علاقمند است برای افزایش بهره وری و بهبود وضعیت معیشت کارکنان دولت افزایش حقوق بیشتری به آنان بدهد اما به خاطر محدودیت‌ها امکان این کار را ندارد. دولت به قانون احترام می‌گذارد و هر مصوبه‌ای را که تبدیل به قانون شود اجرا می‌کند.

هرچند نوبخت اعلام کرد طرح رتبه بندی فرهنگیان سال آینده اجرا خواهد شد، و طرح رتبه بندی معلمان نیز یکی از طرح‌های به تعویق افتاده‌ای است که به صورت مستقیم روی حقوق فرهنگیان تأثیر می‌گذارد اما به نظر می‌رسد سال ۹۸ نیز بودجه کافی برای اجرای آن وجود ندارد تا به این ترتیب فرهنگیان بر دو حقی که به صورت مستقیم بر بهبود حقوقشان تأثیر دارد تاکید کنند؛ یکی بحثبرداشتن محدودیت اعمال سوابق تحصیلی بیش از یک بار در احکامشان و دیگری بحث رتبه بندی فرهنگیان. هر دوی این طرح‌ها البته بیش از آنکه مبلغی به حقوق فرهنگیان اضافه کند، از نظر تأثیر بر کارکرد و انگیزه فرهنگیان است که دارای اهمیت است.

پیگیری لغو مصوبه ممنوعیت اعمال سوابق تحصیلی بیش از یکبار در دستور کار سال ۹۸

علی الهیار ترکمن معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی آموزش و پرورش درباره آخرین تلاش‌های وزارت آموزش و پرورش درباره رایزنی برای استثنا قائل شدن برای مصوبه مورد نظر برای فرهنگیان گفت: این موضوع و محدودیتی که مصوبه شورای عالی اداری ایجاد کرده است را ما به عنوان دستگاه دولتی موظف هستیم اجرا کنیم و تا وقتی مصوبه به طور کامل لغو نشود یا برای آموزش و پرورش از بین نرود نمی‌توانیم آن را اعمال نکنیم.

وی ادامه داد: علت اینکه بارها تاکید کرده ایم آموزش و پرورش نباید از قوانین عام کشوری تبعیت کند نیز همین مسائلاست که پیش می‌آید. اگر ما از قوانین عام اداری تبعیت نمی‌کردیم این مشکلات نیز ایجاد نمی‌شد. این قانون عام برای کارمند وزارت کشاورزی و فرهنگیان یکسان در نظر گرفته شده است درحالیکه ما در آموزش و پرورش با یک نهاد یاددهنده و یادگیرنده رو به رو هستیم که مدام باید سطح توانایی خود را ارتقا دهد.

وی با بیان اینکه تاکید وزیر آموزش و پرورش نیز بر این است که این قانون برای فرهنگیان لغو شود، بیان کرد: ما نامه نگاری‌های خود را در این زمینه انجام داده ایم و پیگیر آن هستیم. یکی از برنامه‌های اولویت دار ما در سال ۹۸ نیز در این معاونت پیگیری لغو همین مصوبه است. اما تا وقتی مصوبه لغو نشود این محدودیت وجود خواهد داشت.

وی درباره اجرای طرح رتبه بندی معلمان در سال ۹۸ نیز بیان کرد: این طرح گرچه منجر به افزایش حقوق فرهنگیان می‌شود اما هدفش این نیست. در واقع این طرح مبنایش این است که انگیزه خود کنترلی در معلمان بالا برود. باید همه کمک کنیم تا یکبار برای همیشه این طرح به صورت درست اجرا شود.

لینک کوتاه مطلب : https://kermaneno.ir/?p=26554
19 نظرات
  1. صفورا ابوکشیده می گوید

    سلام،چه زیباست عمل دولت تدلیر به وصیت آقا محمد خان،،،، که سعی کن مردم بی سواد وگرسنه باشند…..واقعا دست مریزاد عجب تدبیری وچه امیدی که جلوی تحصیل اون هم قشر فرهنگی گرفته بشه،،خدا قوت

  2. صفورا ابوکشیده می گوید

    با سلام،،،جلوی اشتباه هر وقت گرفته شود،منفعت هست.نمایندگان مجلس،وزرا ورییس مزرا نمی خواهند از خواب بیدار بشوند؟!بخشنامه ی ظالمانه ی عدم اعمال مدرک تا کی باید جولان بدهد؟!بخشنامه ی ظلم آبان۹۵صادر شده،چه ربطی به مدرک انهایی که قبل صدور این ظلم شروع به تحصیل کردند دارد؟!بر اساس کدام شرع وقانون وانصاف این ظلم اعمال می شود؟!تا به کی وکجا؟

  3. ملازاده می گوید

    سلام.
    واقعا ظلم بی سابقه است به قشر فرهنگی که تمامی فعالیتش در عرصه تعلیم وتربیت است وباید علم ودانشش بروز باشد ولی متاسفانه قانون ظالمانه منع اعمال بیش از یک مدرک تحصیلی جلو این پیشرفت روگرفته. لذا ما جامعه فرهنگیان استدعا داریم هرچه زودتر این قانون حذف بشه.
    انشالله

    1. مهدی می گوید

      سلام
      عدالت در واقع همینه که تا سال 94 مدارک اعمال بشه وبعد از آن نه ؟
      چطور ممکنه وکجای این عدالت وجود داره من که نمی دونم
      نقش دیوان عدالت اداری این وسط چیه بارم نمی دونم
      خلاصه امیدوارم هر چه سریعتر این بخشتامه ظالمانه لغو گردد.انشاالله

  4. علی سالاری می گوید

    سلام. تاریخ ابلاغ بخشنامه عدم اعمال مدرک دوم فرهنگیان ۲۵ آبان ۹۵ هست . ما که مهر ۹۵ رفتیم دانشگاه چرا اعمال نمیکنند تورا خدا جلوی ظلم بیش از این را بگیرید که عواقب داره .

    1. صفورا ابوکشیده می گوید

      سلام،بدبخت آنهایی هستند که در هر جایگاهی وبا هر وسیله ای به مردم ظلم می کنند که اینان ملعون خدایند

  5. معلم می گوید

    چقدر بدبختیم

  6. صفورا می گوید

    باسلام، چرا دولت تدبیر به فرهنگیان میرسد دچارکسری بودجه می شود،اگرآقازاده ها،کمتر اختلاس کنندواز پول فرهنگیان برای خود املاک وماشین نخرند،،،،،حداقل کار دولت تدبیر می تواند اعمال مدرک فرهنگیان باشد…..خدا از باعث وبانی این ظلم در حق کارمندان به ویژه فرهنگیان نگذرد…..

  7. احمد خالقی می گوید

    دود این بخشنامه به چشم همه ملت خواهد رفت.واقعا جای تاسف داره.جای اینکه امکانات ادامه تحصیل رایگان در اختیار فرهنگیان بگذارند سنگ اندازی می کنند.

  8. سیدحسین کاظم پور می گوید

    در مورد بقیه دستگاههای کشور نیز باید این محدودیت حذف شود و دیوان عدالت باید تبعیض را برچیند
    ایجاد محدودیت یعنی نخبه کشی
    امیر کبیر یک نمونه از افرادی است که حین کار موفق به اخذ درجات علمی شد و تا مقام صدارت نیز رسد و بهترین صدراعظم ایران از اول تا کنون بوده است

  9. معلم می گوید

    سلام،،،نمایندگان مجلس،مسئولین خوابیده اند که بخشنامه ی عدم اعمال مدرک صادر شده؟این بخشنامه بر اساس کدام اصل قانون اساسی وبر اساس کدام عقل و متطق وشرع هست،،،والله نامسلموناش هم با مردمش با آموزش وپرورش کشورش این گونه ظلم نمی کند!

  10. معلم می گوید

    سلام،،،مردی هست این ظلم،عدم اعمال مدرک فرهنگیان را لغو کندیا باید خود خدا ظهور کندتا مشکل حل شود

  11. معلم می گوید

    باسلام،،،کسانی که به دور از انصاف وبر خلاف قانون اساسی وشرع بخشنامه ی عدم اعمال مدرک را فرستادند،خودشان با مدرک دکترا وفوق شروع به کار کردند ،خدا وکیلی برخی شون با مدرک دیپلم ناقص که قبل تر به دیپلم دانشرا می گفتند شروع به کار کردند،آب مرداب هم بمونه می گندد ،معلم نیاز به افزایش اطلاعات دارد وارایه مدرکش باید مقبول ومورد تشویقش باشد نه عامل تو سری خوردنش!!!صد،رحمت به هیتلر

  12. معلم می گوید

    سلام
    واقعا مشکل جای دیگه است مرفهان بی درد .ظلم از اون جا شروع می شه که معلم را از کاردانی استخدام کردن و بعد استخدامشون از بدو کارشناسی شده در سال های اخیر حداقلش می تونن اینو از کارشناسی اعمال کنن نه کاردانی فکر می کنم اینجوری حداقلش هفتاد هشتاد درصد مشکلات حل بشه

  13. کارمند می گوید

    سلام،چه زیباست عمل دولت تدلیر به وصیت آقا محمد خان،،،، که سعی کن مردم بی سواد وگرسنه باشند…..واقعا دست مریزاد عجب تدبیری وچه امیدی که جلوی تحصیل اون هم قشر فرهنگی قشر کارمند هم دست کمی از فرهنگی ندارد مگر نه اینکه بروز رسانی علم و تحصیل در همه جوامع تحسین میشه اما اینجا…. چرا کارمندان نباید تحصیل کنند چرا؟؟؟؟؟؟ به جرم شاغل بودن و خدمت کردن

  14. معلم می گوید

    با سلام،آیا وقت آن نرسیده،به جای کاغذ بازی وامروز وفردا کردن با اراده ای قوی وباتدبیر،بخشنامه ظالمانه عدم اعمال مدرک بر اساس قانون اساسی و برنامه تحول بنیادین ملغی شود؟بی قانونی وظلم کافی نیست،به خدا آقا محمد خان قاجار اشتباه کرده،هیتلر هم با معلمان این گونه نکرد!!!!

  15. صفورا می گوید

    باسلام،برخی از مسئولین که به دور از هر انصاف وتدبیری ،به عنوان مسئول عهده دار مسئولیت شدند،وبرخلاف قانون اساسی و…بخشنامه صادر می کنند! ،یه مقدار تاریخ ملت خودمان وکشور های دیگر را مطالعه کنند ،علت پیشرفتشون تحصیل ودانش افزایی بوده یا تو سری زدن به کسانی که در شغل خود تحصیل ودانش اندوزی کردند؟!!؛والله بصیرباالعباد!

  16. محمدابراهیم حسین نیا می گوید

    سلام
    مسئولان محترم مگه خودشان با دکتری استخدام شدن که این قوانین رو وضع می کنند ،
    مثلآ مدرک استخدام اولیه جناب نوبخت و …. چیست?
    یکی از راه های ایجاد انگیزه در دانش آموزان ،ادامه تحصیل معلمان بود که با این قانون اشتباه مسدود شد

  17. معلم می گوید

    باسلام،،با این که اعمال مدرک کارکنان وفرهنگیان در کمسیون اجتماعی ۱۲تیر تایید شده،چرا هنوز در مجلس عنوان وتایید نمی شود؟ظلمی که با این بخشنامه به کارمندان شده کافی نیست؟!خدایا عدالت گستر جهان را برسان،،،

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.