معاون امور صنایع و تولید سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: حرکت توسعه ای کرمان از بخش خصوصی آغاز و این اقدام با واگذاری پیمانکاری و تولید و تامین قطعات شرکت های بزرگ به واحدهای صنعتی کوچک محقق میشود.
“امین غفارینژاد” در نشست تامین نیازهای پروژه مس درآلو (اعم از ساخت، تامین و تجهیز) از طریق واحدهای تولیدی داخل استان کرمان افزود: معدن درآلو و دره زار هرکدام برای اتمام پروژه به یک هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری نیاز دارند و باید حداقل نیمی از این حجم قراردادها برای رونق در واحدهای صنعتی کوچک و متوسط از داخل استان تامین شود.
وی اظهار کرد: یکی از سیاستهای اصلی استان کرمان ارتباط بین صنایع بزرگ و واحدهای کوچک صنعتی کوچک است به نحوی که از توانمندیهای این استان برای تأمین ماشین آلات، تجهیزات و درخواستهای واحدهای صنعتی استفاده میکنیم.
معاون امور صنایع و تولید سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: پروژه مس درآلو ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای اجرای مابقی این پروژه، یکهزار میلیارد تومان کار برآورد میشود که بخشی از توانمندی استان کرمان از جمله خانه صنعت و معدن، شرکت شهرکهای صنعتی و spx(برای برقراری ارتباط) برای اجرای آن استفاده میشود که با این اقدام سرمایه در استان نگهداشته شود.
غفارینژاد تصریح کرد: سازندهها و تأمینکنندگان قطعات، اصناف و واحدهای صنعتی و تولیدی کوچک استان کرمان ظرف ۲ هفته آینده برای همکاری در اجرای پروژه مس درآلو در سامانه مربوطه ثبتنام انجام میدهند و با شکل گیری ارتباط ببین تولیدکنندگان و اصناف استان با مس درآلو قطعات و مصالح مورد نیاز از داخل استان تأمین میشود.
معاون امور صنایع و تولید سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با بیان اینکه بخشی از فروش معادن بزرگ کرمان به سیستم بانکی این استان وارد میشوند و معدن مس طی شش ماه گذشته ۱۰ هزار میلیارد تومان فروش داشته است گفت: از محل سود گردش مالی واحدهای معدنی بزرگ، تسهیلات و نقدینگی واحدهای کوچکتر تأمین میشود و این تأمین نقدینگی به راحتی امکان پذیر نیست اما با تلاش و پیگیری مسئولان مربوطه محقق خواهد شد.
مس درآلو تولید قطعات وارداتی را به واحدهای تولیدی کرمان واگذار میکند
مدیر پروژه طرح معدن مس درآلو نیز در این جلسه گفت: معدن مس درآلو تولید قطعات مورد نیاز وارداتی خود را به واحدهای کوچک تولیدی استان کرمان واگذار میکند که از این راه رونقی به این واحدها داده میشود.
عطاالله شمسالدینی با اشاره به اینکه حجم بسیاری از قطعات مورد نیاز معادن مس به علت تحریمها وارد کشور نمیشود لذا با قطعه سازان داخلی برای تأمین قطعه یدکی کارخانه قراردادی منعقد میشود تاکید کرد: تمامی شرکتهای مس مشکل واردات قطعه دارند و قطعه سازان میتوانند با قرارداد مستقیم با این شرکتها مواد اولیه و قطعات مورد نیاز کشور را تولید کنند.
مدیر پروژه طرح معدن مس درآلو با بیان اینکه افزون بر نیمی از بتنریزی برای ساخت صنایع و کارخانجات مس درآلو انجام شده و در این راستا تمامی مواد اولیه از داخل استان تأمین شده است، گفت: تبلیغات شرکتهای کرمانی ضعیف است و حداقلها باید از نظر استانداردها در اجرای پروژه لحاظ شود
وی عنوان کرد: معدن مس درآلو مانعی برای اجرای طرحهای توسعهای ندارد و اینک مس کاتد با وجود تحریمها به راحتی در داخل و خارج از کشور به فروش میرسد و معادن مس حتی از نظر ارزی میتوانند به کمک دولت بیایند.
شمسالدینی با اشاره به تأخیر پرداخت به پیمانکاران گفت: صورت وضعیتها به صورت سریع پرداخت میشود.