به گفته معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت از ابتدای امسال تا کنون یک هزار و ۷۳۹ قلم مواد آرایشی و بهداشتی قاچاق در جنوب کرمان کشف و معدوم شده است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت روز یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: از ابتدای سال جاری تا کنون ۲۱۸ مورد بازدید از مراکز عرضه لوازم آرایشی و بهداشتی هفت شهرستان جنوبی استان کرمان انجام و این میزان کلای قاچاق کشف شده است.
محمد امیرپور افزود: همچنین در بازدید از داروخانههای منطقه جنوب کرمان ۲۴ قلم داروی تاریخ مصرف گذشته کشف و این تخلفات از طریق مراجع قضایی در حال پیگیری است.
وی با اشاره به هم مرز بودن جنوب استان کرمان با استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان افزود: قاچاق مواد آرایشی و بهداشتی از مبادی غیر رسمی زیاد است که این وضعیت باعث بروز مشکلاتی در سیستم نظارتی معاونت غذا و دارو شده است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با بیان اینکه ۲۴ مهرماه روز جهانی غذا نامگذاری و بر این اساس برنامههای ویژهای در حال اجرا است، گفت: شعار امسالِ روز جهانی غذا “رفتار ما آینده ما را می سازد” است لذا در این هفته نشست خبری با اصحاب رسانه، آموزش در مدارس و اغذیه فروشیها، اصناف و مربیان بهداشت، توزیع بروشور و نصب بنر و دیوار نویسی توسط این معاونت انجام میشود.
امیرپور افزود: سبک زندگی در بخشهای مختلف به خصوص تغذیه بسیار حائز اهمیت است و هر چه میزان آگاهی مردم بیشتر باشد سلامت آنها به مراتب تضمین میشود.
وی ادامه داد: ما با تغییر دادن رژیم غذایی میتوانیم مسئول سلامت خود باشیم چرا که اگر هر نفر به این یک جمله بیندیشد بخش زیادی از مشکلات، در حوزه سلامت برطرف خواهد شد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت مهمترین عادت غذایی منفی مردمان هفت شهرستان جنوبی استان کرمان را استفاده از روغن جامد برشمرد و گفت: مردم از روغنهای مایع و در حد معمول استفاده کنند.
وی مطالبهگری مردم جنوب کرمان را کم رنگ عنوان کرد و گفت: مردم میتوانند تخلفات را به سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت گزارش دهند تا به موقع رسیدگی شود.
دانشگاه علوم پزشکی جیرفت مستقل از مرکز استان، هفت شهرستان را با جمعیت یک میلیون نفر تحت پوشش دارد.