شفافیت سازی شرکت گهر زمین در خصوص اعلام آمار مبتلایان این شرکت

مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت سنگ آهن گهر زمین به ادعاهای آماری کرونا در این شرکت پاسخ داد.

نزدیک به 6 ماه است که بیماری کرونا در کشورمان شیوع پیدا کرده و تمامی مشاغل دولتی و غیردولتی درصدد مهار این ویروس هستند، اخیرا آماری از مبتلایان به کرونا در شرکت سنگ آهن گهر زمین توسط فردی غیر از سخنگوی رسمی ستاد کرونا سیرجان منتشر شده که باعث نگرانی پرسنل گهر زمین گردیده است، مهندس گلسرخی مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت سنگ آهن گهر زمین در این مورد گفته است:

بی شک یکی از موثرترین راه‌های شناسایی افراد مبتلا و قطع زنجیره انتقال این ویروس انجام تست قطعی PCR است. بنا به اعلام یکی از کارکنان مرکز بهداشت شهرستان از جمعیت حدود 350 هزار نفری سیرجان، تاکنون تنها 4600 نفر یعنی 1.3درصد نمونه گیری و تست PCR انجام شده، و از این تعداد 1050 نفر یعنی 23 درصد نتیجه تست آنها مثبت اعلام گردیده، این در حالی است که از حدود 6 هزار نفر شاغل در مجتمع شرکت گهرزمین که غالبأ از شهروندان محترم شهرستان سیرجان هستند، تاکنون 1560 نفر یعنی 25 درصد در آزمایشگاهی که توسط دانشکده علوم پزشکی به این منظور تجهیز و آماده گردیده، نمونه گیری و نتیجه تست، تنها 75 نفر یعنی 1.7 درصد از آنها مثبت اعلام گردیده، که از این تعداد تاکنون بالغ بر 20 نفر یعنی 26 درصد بهبود یافته و با تأئید پزشکان به محل خدمت خود بازگشته اند و 66 نفر از آنها بدون علامت در قرنطینه خانگی بسر می برند و تنها 9 نفر از این عزیزان به مدت محدود در بیمارستان بستری که غالبا درمان و ترخیص شده و یا در حال درمان هستند.

وی در پاسخ به این سوال که شرکت گهر زمین تاکنون چه اقداماتی در خصوص پيشگيري از ابتلای پرسنل شرکت، انجام داده است، افزود: همزمان با اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور مبنی بر شیوع ویروس کووید 19 در کشور، شرکت سنگ آهن گهرزمین با حساسیت و جدیت تمام و با در نظر قرار دادن پروتکل های مورد تائید مرکز بهداشت شهرستان، اقدامات موثری در جهت جلوگیری از شیوع این بیماری در سطح مجتمع و شهرستان انجام داده که اهم این اقدامات به شرح ذیل است:

  • تأمین و توزیع تجهیزات حفاظت فردی جهت جلوگیری از انتشار ویروس کرونا به ارزش ریالی بالغ بر 20 میلیارد ریال شامل انواع ماسک، انواع دستکش، محلول گندزدایی سطوح، محلول ضد عفونی دستها و… البته اگر به این آمار هزینه های شرکت های پیمانکاری در سطح مجتمع اضافه گردد، رقمی بالغ بر 40 میلیارد ریال تاکنون برای تأمین و توزیع این اقلام هزینه شده است.
  • راه اندازی و تجهیز ایستگاه های غربالگری در درب های ورودی مجتمع و غربالگری تمامی پرسنل هنگام ورود به سایت از طریق تب سنجی، پالس اوکسی متری، سنجش علائم بیماری و تکمیل فرم خود اظهاری به تعداد روزانه متوسط 3500 نفر به منظور جلوگیری از ورود افراد دارای علائم و ارجاع آنها به مراکز درمانی شهرستان
  • ضد عفونی سطوح و گندزدایی کلیه کارگاه ها، ساختمان های اداری، تأسیسات بهداشتی و انواع خودروهای سواری و معدنی معادل روزانه 62 هزار متر مربع.
  • چاپ و توزیع انواع پوستر، پمفلت های آموزشی و بنرهای تبلیغاتی با تیراژ بیش از 20هزار نسخه جهت آگاهی و فرهنگ سازی در سطح مجتمع و شهرستان سیرجان.
  • انجام انواع تست های تشخیص ویروس کوئید19 شامل آزمایش خون، تست های آنتی بادی و تست تشخیص قطعی کرونا PCR
  • حمایت از دانشگاه علوم پزشکی شهرستان سیرجان، هلال احمر و کارگاه تولید ماسک در شهرستان محروم منوجان جمعأ به مبلغ 27 میلیارد و 750 میلیون ریال.
  • برگزاری منظم جلسات کمیته بحران مقابله با کرونا در سطح مجتمع با حضور کلیه مدیران ارشد مجتمع و اتخاذ تصمیمات مقتضی.
  • نوبت بندی حضور پرسنل روز کار در سطح مجتمع به منظور کاهش تجمع کارکنان.
  • افزایش تعداد شیفت پرسنل شاغل در معدن و کارخانجات به منظور کاهش تعداد کارکنان در محل خدمت.
  • تعطیلی کلیه پروژه های در حال ساخت و کاهش بالغ بر 1000 نفراز کارکنان شاغل در این بخش.
  • شناسایی افراد پرخطر و دارای بیماری های زمینه ای بر اساس نتایج آزمایشات و معاینات طب کار و پرونده پزشکی افراد و اعلام اسامی آنها به مدیریت منابع انسانی بهمنظور عدم حضور آنها در محل خدمت.
  • جلوگیری از ورود کارکنان و میهمانان از مبدا استان های با شیوع بالای ویروس به مجتمع.
  • اختصاص یک دستگاه آمبولانس با پرسنل و کادر درمانی مربوطه به منظور انتقال افراد دارای علائم و مشکوک به این ویروس، به مراکز درمانی شهرستان.
  • قبل از انجام تست تشخیصی قطعی کرونا در این مجتمع نسبت به انجام آزمایشات خون شاملCPK ،CRP ،LDH ، CBC و…. به تعداد 1035 نفر، تست های آنتی بادیIGM و IGG به تعداد 392 نفر انجام گردیده است و همچنین جهت حصول اطمینان کامل از سلامت پرسنل اقدام به انجام تست تشخیص قطعی کرونا (PCR) به عنوان اولین شرکت در شهرستان با همکاری دانشکده علوم پزشکی سیرجان نموده، که تا کنون تعداد 1570نفر انجام پذیرفته است ، گروه های هدف جهت انجام تست PCR ، افراد شناسایی شده در غربالگری اولیه، کارکنان غیربومی و پرسنلی که مواجهه بیشتری نسبت به سایرین دارند اعم از پرسنل خدمات، آشپزخانه، بهداری، حراست، حمل و نقل و….
  • حذف ثبت ورود و خروج پرسنل توسط دستگاه‌های انگشت نگاری و چهره نگاری به منظور کاهش تراکم جمعیت کارکنان.

 

گلسرخی در رابطه با تصمیمات کمیته بحران مقابله با کرونا در سطح مجتمع در خصوص پیشگیری از بیماری کرونا گفته که، برگزاری بیش از 10 جلسه کمیته بحران مقابله با کرونا درسطح مجتمع با حضور کلیه مدیران ارشد مجتمع و سرپرستان HSE و مدیران ارشد کلیه شرکت‌های فعال در مجتمع سنگ آهن گهرزمین، تدوین صورتجلسه و اتخاذ تصمیمات فوق الذکر و پیگیری انجام تصمیمات اتخاذ شده از جمله اقدامات انجام شده در این خصوص هستند.

وی عنوان کرد: یکی دیگر از اقدامات مهم و موثری که برای قطع زنجیره انتقال و پیشگیری از انتشار این ویروس لازم و ضروری است رعایت فاصله گذاری اجتماعی توسط کلیه کارکنان است. برای انجام این مهم در مجتمع سنگ آهن گهرزمین می توان به موارد زیر اشاره نمود.

با اضافه کردن30 دستگاه انواع اتوبوس و مینی بوس به ناوگان حمل و نقل کارکنان عملأ حداکثر 50 درصد ظرفیت صندلی‌های ناوگان حمل و نقل جهت ایاب و ذهاب کارکنان استفاده می‌شود.

همچنین حذف دستگاه های انگشت نگاری و یا چهره نگاری، تعطیلی کلیه رستوران ها، تعطیلی کلیه کلاس ها و دوره های آموزشی حضوری کارکنان در فضاهای بسته، نوبت بندی پرسنل روزکار و تعطیلی بعضی از پروژه های عمرانی و نیز کاهش زمان حضور پرسنل عادی کار در سطح مجتمع از دیگر اقدامات شرکت بوده است.

گلسرخی ادامه داد: تأمین و توزیع به موقع وسایل و تجهیزات حفاظت فردی جهت مقابله با انتشار ویروس کوید 19 یکی از اولویت های مهم شرکت گهرزمین بوده است بگونه ای که تاکنون با صرف هزینه ای بالغ بر 40 میلیارد ریال جهت تأمین انواع ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی شده این تجهیزات خریداری و در سطح مجتمع توزیع گردیده است.

وی افزود: توضیح اینکه این اقلام در قالب بسته‌های روزانه و یا ماهیانه متناسب با نوع کار کارکنان در اختیار آنها قرار گرفته و بر نحوه استفاده از این تجهیزات نظارت مستمر و دائمی صورت می‌گیرد و از ورود کارکنان فاقد ماسک در خودروهای ایاب و ذهاب، و کلیه دفاتر و کارگاه‌ها جلوگیری می‌شود.

مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت سنگ آهن گهر زمین عنوان کرد: برای ارتقای میزان آگاهی کارکنان، علاوه بر استفاده موثر از فضای مجازی، از طریق ایجاد گروه‌های آموزشی در کانال‌های مختلف و برگزاری آموزش‌های کوتاه‌مدت حضوری در فضاهای باز، تاکنون بالغ بر 20 هزار نسخه انواع پوستر، پمفلت های آموزشی و بنرهای تبلیغاتی چاپ و در سطح مجتمع و حتی از طریق مرکز بهداشت در سطح شهرستان توزیع گردیده است.

به گفته وی یکی دیگر از اقدامات مهم و موثری که از ابتدای شیوع این ویروس در سطح مجتمع سنگ‌آهن گهرزمین در حال انجام است، افزایش بالغ بر 30دستگاه اتوبوس و مینی بوس جهت افزایش تعداد صندلی ها به منظور رعایت فاصله گذاری اجتماعی هنگام ایاب و ذهاب کارکنان، گندزدایی مستمر کلیه کارگاه‌ها، دفاتر، تأسیسات بهداشتی و انواع خودروهای سواری و معدنی به مساحت بالغ بر روزانه 62 هزار متر مربع با استفاده از محلول های ضدعفونی مورد تأئید وزارت بهداشت، است.

گلسخری در ادامه گفت: با توجه به نامگذاری امسال، بنام سال جهش تولید و با عنایت به ضرورت تداوم تولید، کارکنان درشیفت های مشخص شده در محل خدمت حضور داشته و بدیهی است بایستی غذای مورد نیاز این افراد با رعایت کامل پرتکل‌های بهداشتی تأمین و توزیع گردد. به همین منظور در مجتمع سنگ آهن گهرزمین کلیه آشپزخانه‌ها فعال و با نظارت دائمی و مستمر کارشناسان بهداشت محیط نسبت به طبخ و توزیع غذای این کارکنان اقدام می نمایند.

البته لازم به توضیح است کلیه رستوران‌ها در این مجتمع تعطیل و غذا در ضروف یکبار مصرف استاندارد بصورت بیرون بر سرو می گردد. در همین رابطه یادآور می گردد که کلیه کارکنان شاغل در آشپزخانه ها بصورت دوره‌ای در فاصله زمانی هر 15 روز تست تشخیص قطعی PCR انجام تا از سلامت این افراد اطمینان حاصل شود.

لینک کوتاه مطلب : https://kermaneno.ir/?p=52667
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.