سند آمایش سرزمین بعد از 13 سال آماده شد

نرخ رشد 8 درصد، پایه برنامه ریزی های برنامه ششم توسعه بود، نرخی رشدی که عملا نه تنها محقق نشد بلکه براساس گزارش مرکز آمار ایران در بهار سال 99 کشور نرخ رشد منفی 3.5درصد با نفت و منفی 1.7درصد بدون نفت را تجربه کرده است.

فاصله شاخص های اقتصادی کشوری و حتی استانی از برنامه ریزی های انجام شده مقوله ای است که هر ساله تکرار شده و تنها بار مالی اسناد را به دوش استان و کشور گذاشته است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان در نشست خبری مجازی با اصحاب رسانه، در خصوص برنامه ششم توسعه گفته است که درست است که ماحصل برنامه ریزی ششم این بود که سالانه نرخ رشد اقتصادی ۸ و نیم درصد داشته باشیم اما این هدف به دلایلی در کل کشور محقق نشده است .

جعفری رودری این را هم اضافه کرده است که در استان کرمان نرخ رشدی که مربوط به سال های اولیه برنامه تا کنون است، نزدیک به دو درصد که در مقایسه با کشور نرخ رشد اقتصادی بالاتری است.

رودری همچنین در خصوص نرخ بیکاری گفته است که اگر چه ما دو درصد از هدف گذاری برنامه عقب تر هستیم،اما با توجه به شرایطی که ایجاد شده است، اشتغال قابل قبولی در استان داشتیم.

نرخ تورم تک رقمی یکی دیگر از همین سیاست های کلان کشوری است که عملا محقق نشد.موضوعی که مسلما در شاخص فلاکت که از افزودن نرخ تورم به نرخ بیکاری به دست می آید، اثر گذار خواهد بود.

رودری البته در نشست خبری خود هیچ اشاره ای به عدد شاخص فلاکت در استان نمی کند و عملا از روی این موضوع رد می شود.

شرایط بدتری در استان کرمان نسبت به کشور نداشتیم

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان با بیان اینکه در 5 سال گذشته نرخ تورم کرمان یک تا دو درصد از نرخ تورم کشوری پایین تر بوده است به نوعی بر روی اصل موضوع سرپوش گذاشت و در خصوص شاخص فلاکت استانی نیز گفت:استان کرمان در طی سال های مرتبط با برنامه به دلیل افزایش نرخ تورم بهبود پیدا نکرده است اما همگام با سطح ملی حرکت شده و شرایط بدتری در استان کرمان نسبت به کشور نداشتیم.

رودری در خصوص پایش و آسیب شناسی برنامه ششم نیز گفته است که این موضوع به انجام رسیده و چارچوب ها و مدل های مفهومی آن برای رسیدن به برنامه هفتم دنبال می شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی در بخشی از صحبت های خود اشاره ای هم به سند آمایش سرزمین کرده است، سندی که طراحی و آماده سازی آن سال هاست که در حال انجام است و حال به گفته او قرار است تا به زودی وارد فاز اجرا شود.

به گفته رودری سند آمایش استان کرمان در انتهای سال ۹۶ در شورای توسعه و برنامه ریزی استان به تصویب رسیده است و بعد از آن طبق فرایند به سازمان برنامه و بودجه ارسال شده است. این سند برای بار دوم در مهر ماه سال 98 در کمیسیون تخصصی آمایش مطرح شده و سرانجام در تیر ماه سال جاری به تصویب شورای عالی آمایش رسیده است.

به گفته او از امسال استان دارای نقشه راه توسعه ای در بلندمدت است که براساس آن جهت گیری های توسعه ای و تکالیف دستگاه ها مشخص شود، اما او هیچ توضیحی نداده است که چگونه یک سند که انجام مطالعات آن از سال 1386 به دانشگاه باهنر کرمان و سال 94 به عهده جهاد دانشگاهی استان کرمان گذاشته شده است با شرایط اقتصادی امروز کشور هم خوانی خواهد داشت و می توان به عنوان یک سند راهبردی از آن استفاده کرد.

او در نشست خبری خود به این موضوع اذعان کرده است که خروجی مطالعات سند آمایش سرزمین توسط مشاور هایی بررسی شده و طرح به تایید ناظر رسیده است و هم اکنون در سایت این سازمان جهت استفاده کارشناسان بارگذاری شده است.

لینک کوتاه مطلب : https://kermaneno.ir/?p=55034
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.