کاوشهای باستانشناسی کُنار صندل بعد از وقفه 13 ساله با هدف تعیین عرصه و حریم محوطه کنارصندل جیرفت با مجوز پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری از سر گرفته شد.
به گزارش ایسنا، تپه باستانی کنارصندل در روستایی به همین نام در شهرستان جیرفت واقع شده که در اوایل دهه ۸۰ و بر اثر طغیان هلیل رود بخشی از این گنجینه گرانبهای نهفته در خاک، نمایان شد و در ابتدا با هجوم غارتگران بخش زیادی از اشیاء این تمدن کهن به یغما رفت.
در سال 1381 تیم کاوش به سرپرستی دکتر یوسف مجیدزاده مسئولیت کاوش در این سایت باستانی را بر عهده گرفت که تا سال 1386 کار کاوش و حفاری ادامه داشت و حاصل آن اشیای تاریخی بود که روایتگر تمدنی کهن بودند؛ تمدنی که قدمت آن براساس اشیای به دست آمده به سه هزار سال قبل از میلاد(پنج هزار سال) می رسید. متاسفانه از سال 1386 تاکنون دیگر کاوشی در این سایت باستانی صورت نگرفت.
کاوشها پس از 13 سال آغاز شد
اما این روزها دوباره و بعد از وقفه ۱۳ ساله، کاوش در کنارصندل آغاز شده که قرار است دو ماه ادامه داشته باشد و این کاوش در راستای تعیین عرصه و حریم این سایت باستانی صورت می گیرد که به گفته سرپرست تیم کاوش از اولین اقدامات ثبت جهانی کنارصندل به شمار می رود.
دکتر “نصیر اسکندری” عضو هیات علمی دانشگاه تهران که سرپرستی این فصل از کاوشهای باستانشناسی کنارصندل را بر عهده دارد در گفت و گو با ایسنا محوطه باستانی کنارصندل را یکی از مهم ترین شهرهای عصر مفرغ در جنوب غرب آسیا دانست که دارای ارزش جهانی است و افزود: محوطه باستانی کنارصندل در مرکز دشت جیرفت قرار دارد که پیش از این در دهه ۸۰ خورشیدی، این محوطه توسط یک تیم بینالمللی به سرپرستی دکتر یوسف مجیدزاده کاوش و در پی آن، وجود یک شهر اولیه متعلق به عصر مفرغ در دره هلیلرود محرز شد.
وی هدف از کاوش های باستانی در این محوطه را تعیین عرصه و حریم آن برای ثبت جهانی دانست و گفت: این اقدام در راستای حفاظت از این محوطه کمنظیر است و هدف علمی این کاوش مشخص کردن وسعت شهر متعلق به هزاره سوم پیش از میلاد کنارصندل است که می تواند اطلاعات ارزشمندی از فرم شهری کنارصندل را در پی داشته باشد.
سرپرست کاوش های باستانشناسی کنارصندل با بیان این مطلب که پس از ۱۳ سال وقفه در کاوشهای کنارصندل، با حمایت پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری بار دیگر پژوهشهای میدانی باستانشناسی در این محوطه مهم از سر گرفته شده، اظهار کرد :کاوش و تعیین عرصه و حریم سایت باستانی کنارصندل از اقدامات اولیه ی برنامه ثبت جهانی کنارصندل محسوب می شود که به مدت دو ماه ادامه دارد.
وی ثبت جهانی کنارصندل را مستلزم همکاری و هماهنگی همه مسئولان شهرستان جیرفت و منطقه جنوب کرمان دانست و افزود: با همراهی و مساعدت همگانی این مهم هر چه سریع تر به نتیجه خواهد رسید.