به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست استان، کارخانه طلای فاریاب زیر نظر محیطزیست دوباره راهاندازی شده و به صورت لحظهای بر فعالیت آن نظارت میشود.
خبرنگار: نجمه سعیدی
چند ماه پیش کارخانه طلای فاریاب به دلیل مشکلات محیط زیستی تعطیل شد، ظاهرا این کارخانه در ابتدای فعالیت خود بوده و پیش از شروع فعالیت پلمپ شد، مسوولان سازمان صمت جنوب گفتند که کارخانه هنوز شروع به فعالیت نکرده بود اما محیط زیست ادعا داشت که این کارخانه احتمال بالای آلایندگی محیط زیستی را داشته و باید قبل از احداث مجوز محیط زیست را می گرفت.
بعد از گذشت چند ماه از پلمپ این کارخانه که ظاهرا 88 نیرو داشته است ، با ورود دستگاه قضایی، حکم باز گشایی مجدد معدن صادر شد، به گزارش ایرنا یدالله موحد رئیس کل دادگستری استان کرمان در نشست ستاد استانی اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی قوه قضائیه گفت:« پس از کسب گزارشی مبنی بر وجود اختلافات زیست محیطی بین شرکت معدن جویان فولاد آریا با اداره محیط زیست، رسیدگی به موضوع در دستور کار استاد قرار گرفته است.»
در این جلسه پس از استماع دغدغههای بخش صنعت و معدن و همچنین محیط زیست و اخذ هفت مصوبه مقرر شد مدیران این شرکت معدنی طی چند ماه آینده دغدغههای زیست محیطی را کاملاً مرتفع کنند و با مصوبه ستاد دستور بازگشایی معدن و رفع توقیف آن با هماهنگی مقام قضایی محل صادر شد و در نتیجه با ورود دستگاه قضایی این استان، این معدن طلا مجدد راه اندازی شد.
کارخانه تا آخر هفته فعال می شود
مروجی رییس سازمان صمت جنوب استان در مورد وضعیت کارخانه طلای فاریاب به کرمان نو گفت: جلسه ای در دادگستری کرمان گرفته و در این جلسه، کارگروه اقتصاد مقاومتی دادگستری تشکیل شد، تصویب شد که کارخانه بازگشایی شود و قرار شد مجری طرح آن آیتم هایی که مد نظر محیط زیست را رعایت و اجرا کند و این تصمیم برای مدت زمان مشخصی است تا تایید نهایی را بگیرد.
مروجی یادآور شد که قرار است مصوبه را از کرمان بیاورند و ما امضا کنیم و بعد نامه رفع پلمپ را دادگستری بفرستد و کارخانه باز شود و ظرف یکی دو روز آینده این اقدامات صورت خواهد گرفت و این کارخانه مجددا باز گشایی می شود و همه پرسنل به سرکار خود باز می گردند.
مرجان شاکری مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کرمان در پاسخ به این سوال که آیا مشکل زیست محیطی این کارخانه حل شده است، به کرمان نو گفت: بازگشایی با ورود دستگاه قضایی صورت گرفته است و مشکل محیط زیستی این کارخانه حل نشده اما با توجه به اینکه محیط زیست احتمال مشکل زیست محیطی را در این کارخانه داده ،این کارخانه باید براساس دستورالعمل های سازمان حفاظت از محیط زیست اقدام کند و و در هر مرحله ای که آلایندگی آن اثبات شد مجدد با دستور قضایی به تعطیلی واحد اقدام می شود.
نظارت خیلی سخت گیرانه است
شاکری یادآور شد این کارخانه فعالیت خود را زیر نظر سازمان محیط زیست و براساس ضوابط اجباری ای که باید رعایت کند شروع می کند، مثلا حفر چاهک هایی برای بررسی میزان فلزات در پسماند و این نظارت خیلی سخت گیرانه است .
شاکری درمورد نحو نظارت سازمان محیط زیست بر فعالیت این کارخانه گفت: این واحد تولیدی هم باید گزارش های خود را ارسال کنند و هم باید پایش آنلاین را ظرف 6 ماه نصب کنند و هم به طور مرتب مورد بازدید محیط زیست قرار بگیرد.
شاکری تا کید کرد که زمان بازدیدهای محیط زیست مشخص نیست و این زمان را هم مشخص نمی شود، زیرا واحد می تواند اقدامی انجام دهد که میزان واقعی آلایندگی مشخص نشود.
شاکری در مورد زمان شروع به کار این واحد تولیدی گفت: کارخانه موظف است اقدام های لازم را ظرف مدت مشخص انجام دهد مثلا تا پایان فروردین ماه باید ساخت دیوارهای بتنی برای دفع پسماند ها انجام شود یا ظرف 6 ماه پایش آنلاین را برای واحد راه اندازی کنند تا در لحظه مورد پایش محیط زیست قرار بگیرد.
در پایان مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کرمان گفت: هیچ زمانی خیال محیط زیست راحت نمی شود و برای همین به صورت مرتب مورد پایش قرار می دهد.