مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوبکرمان: ۴۰درصد پروانههای معدنی به خاطر نبود زیر ساخت غیر فعالاند
چالش زیرساخت و تامین برق، سد راه توسعه معادنجنوبکرمان
به گزارشکرماننو، مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان از پروانههای بهرهبرداری و معادن جدید خبر داد.
مسلممروجیفرد اعلام کرد که ۵۴ کارخانه صنایع معدنی در این منطقه فعال شده و با ۳۲ هزار کیلومتر مربع پهنه معدنی شناسایی شده، جنوب کرمان به کانون ذخایر معدنی کشور تبدیل شده است.
به گزارش کرماننو، مسلم مروجی فرد، مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان، در مجموع ۳۸ هزار کیلومتر مربع از این منطقه به عنوان مناطق معدنی شناسایی شده که حدود هشت هزار کیلومتر مربع آن در بلوکه محیط زیست و منابع طبیعی قرار دارد.
او عنوان کرد که اولین ذخیره معدنی این منطقه، تیتانیوم موجود در کهنوج است که ۹۵ درصد تیتانیوم کشور در اینجا واقع شده است.
مروجی فرد به تولید کرومیت اشاره کرد و افزود که بیشترین تولید کرومیت کشور از معدن آسمینون در منوجان تأمین میشود. او همچنین خاطرنشان کرد که در راستای توسعه این منطقه، چندین شرکت بزرگ از جمله گهر زمین در پهنه جبالبارز و قرارگاه خاتم در ساردوییه ورود کردهاند که در این راستا بهترین اکتشافات فنی انجام شده است.
مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان با اشاره به قرار داد ۱۲ هزار میلیارد تومانی در ماه جاری توسط شرکت توسعه معادن ماهان، این اتفاق را تحول بزرگی در صنعت معدن این منطقه توصیف کرد. بهعلاوه، کشف ذخایر مس بزرگ در کارخانه مس ساردوییه نیز به چشمانداز معدنی این منطقه افزوده است.
در حال حاضر ۱۱۶ پروانه بهرهبرداری در حوزه معدن صادر شده که حدود شصت درصد از این معادن فعال هستند.
مروجی فرد بیان کرد که رشد این حوزه عمدتاً با مجوز معادن کوچک مقیاس صورت گرفته، اما عدم زیرساختهای معقول از جمله مشکلات تأمین برق باعث غیر فعال شدن چهل درصد دیگر پروانهها شده است.
از دیگر چالشهای مهم در این مناطق معدنی نبود پست برق است. مروجی فرد نگرانیهای خود را درباره نبود زیرساختهای برق در مناطق رمشک، ساردوییه و جبال بارز ابراز کرد و افزود که رایزنیهایی با سازمان ایمیدرو برای اجرای بزرگترین خط انتقال برق از پست چهارصد جیرفت به سمت ساردوییه در حال انجام است.
عقبماندگی پروژه کرور در عنبرآباد نیز به دلیل کمبود آب و برق ثبت شده و مروجی فرد تاکید کرد که شرکت ملی مس در این مورد دچار کوتاهی شده و حالا پروژه به ایمیدرو واگذار شده است.
در نهایت، مروجی فرد اشاره کرد که پیگیری مسئولیت اجتماعی معادن به فرمانداران محول شده و همچنین حقوق دولتی معادن که در سالهای گذشته رقم قابل توجهی نبوده، با توجه به درآمدهای جدید از معادن تیتانیوم و مس به ارزش قابل توجهتری رسیده است.
او افزود که ۱۵ درصد از درآمد معادن به عنوان حقوق دولتی باید به مناطق محل فعالیت معادن بازگشت داده شود تا آسایش و رضایت مردم بومی حفظ گردد. در مجموع، ۵۴ کارخانه صنایع معدنی در این منطقه فعال هستند و هشت کارخانه دیگر نیز در حال آمادهسازی برای افتتاح است.