سال اول فعالیت شعرباف و تویسرکانی یک تفاوت فاحش دارد. شهرداری کرمان در زمان شعرباف در سال ۱۴۰۰ میزانی که بابت مالیات بر ارزشافزوده دریافت میکرد ۳۳ میلیارد تومان و حقوق پرداختی پرسنل ۵۸ میلیارد تومان بود. اکنون حقوق پرداختی پرسنل ۳ برابر شده، ماهی ۱۵۰ میلیارد تومان یا به عبارتی سالی هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اما میزان دریافتی شهرداری از مالیات بر ارزشافزوده ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان پیشبینی شده که تا خرداد ۶۵۰ میلیارد تومان آن دریافت شده. موضوعی که رئیس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایهگذاری در پاسخ به خبرنگار «کرمان نو» آن را تأیید میکند.
بازی با کلمات است اگر بگوییم این دوره شهردار کرمان دغدغه پرداخت حقوق دارد و این عامل مانع توسعه شهر شده. ازدیاد نیرو و رزومهسازی از طریق شهرداری عبارت درستی است؛ اما این موضوع آنقدرها مانع جدی شهر کرمان برای توسعه نبوده چرا که تهران و سایر کلانشهرها هم ازدیاد نیرو دارند.
تویسرکانی، شهردار کرمان در نشست خبری خود اعلام کرد که ماهی ۱۵۰ میلیارد تومان بابت حقوق ۶ هزار پرسنل میپردازد، اما واقعیت ماجرا آن است میزان دریافتی که شهرداری از مالیات بر ارزشافزوده دارد بالای ۲ هزار میلیارد تومان رسیده است. آن طور که رئیس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایهگذاری در پاسخ به خبرنگار «کرمان نو»در یکصدو هفتادمین نشست علنی شوارای شهر، میگوید امسال ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان از محل مالیات بر ارزش افزوده دریافتی پیشبینیشده که تا پایان خرداد ۶۵۰ میلیارد تومان آن دریافت شده است.
رشد ۳ برابری حقوق طی ۴ سال
حداقل از سال گذشته سهم مالیات بر ارزشافزوده شهرداری رشد چشمگیری داشته و اکنون با وجود رشد ۳ برابری حقوق پرداختی شهرداری از ۵۸ میلیارد ماهانه به ۱۵۰ میلیارد تومان برای امسال باز میزان دریافتی مالیات بر ارزشافزوده بهقدری بوده کل این پرداختی را پوشش دهد؛ اما باز شهر کرمان متناسب با رشد بودجه رشد نکرده است.
اگر کل هزینه پرداخت حقوق پرسنل شهرداری را هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بگیریم، باز مبلغی که شهرداری از مالیات بر ارزشافزوده دریافت میکند بیش از اینهاست. اگر چه محسن تویسرکانی از زمان مدیریتش بر صندلی شهرداری اقداماتی در حوزه آسفالت انجام داده که احتمالاً تحتتأثیر دریافتی بیشتر شهرداری از مالیات بر ارزشافزوده باشد؛ اما هنوز پیشرفت خاصی در حوزه شهری کرمان و زیرساختها روی نداده است. شهرداری کرمان در این سه سال شورا هر سال بودجهاش را افزایش داده است؛ اما متناسب با این افزایش مردم پیشرفت شهری را ندیدند. سال ۱۴۰۰ بودجه شهر حدود هزار و ۵۰۰ میلیارد بود و بعد از آن ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان، برای سال ۱۴۰۲ بودجه ۴ هزار و ۱۵۰ میلیاردتومانی را در نظر گفتند و امسال ۷ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شهرداری کرمان است. تورم بخشی از دلیل خنتی شدن رشد بودجه در پروژههای شهری است؛ اما نکته دیگر نداشتن درآمدهای پایدار برای شهر است.