مشترکان کممصرف، نهتنها درون الگو مصرف دارند؛ بلکه یارانه زیادی نیز دریافت نمیکنند و لزومی ندارد به افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق آنان مبادرت کنیم. بهترین روش برای تعرفهگذاری افزایش تعرفه صرفاً برای مصارف خارج از الگو است.
به گزارش کرماننو به نقل از برق نیوز، تعرفهگذاری در حوزه برق، گاز و… یکی از اساسیترین و چالشبرانگیزترین اقداماتی است که دولت باید انجام دهد. بهزعم کارشناسان، در این زمینه باید طوری عمل کنیم که ازیکطرف از مصارف غیرضرور جلوگیری شود و از طرف دیگر، حمایت از اقشار ضعیف به عمل بیاید و اعمال فشار اضافی بر آنها نداشته باشیم.
دولت در لایحه بودجه پیشنهاد داده بود که تعرفه برق برای تمامی پلکانها بهصورت برابر به میزان ۳۸ درصد افزایش پیدا کند. بهزعم بسیاری از کارشناسان و نمایندگان مجلس، این روش در تعارض با روش تعرفهگذاری پلکانی است.
طی دو سال گذشته از روش تعرفهگذاری پلکانی در حوزه برق و گاز استفاده شد.
در همین ارتباط، بندی در لایحه بودجه سنواتی سالهای گذشته داشتیم مبنی بر اینکه تعرفه گاز و برق مصرفی خانوارها بهصورت پلکانی تعیین شود. از اجرای این روش، نتایج خوبی به دست آمد.
بهزعم کارشناسان، پیشنهاد دولت در زمینه تعرفه برق مبنی بر این که افزایش تعرفه را برای تمامی پلکانها بهصورت برابر داشته باشیم، در تعارض با نتایج مثبتی است که از طرح تعرفهگذاری پلکانی به دست آوردهایم. بهزعم این افراد، اگر قرار است افزایش تعرفه را داشته باشیم، باید بهصورت پلکانی باشد.
واقعیت این است که دولت وظیفهای برای اعطای یارانه برای مصارف غیرضرور پلکانهای پرمصرف ندارد، باید تعرفهگذاری به نحوی باشد که پرمصرفها قیمت غیریارانهای را بپردازند و پلکانهای ابتدایی و خوش مصرف از بخشودگی و یارانه بهره ببرند.
نظرات محمدرسول شیخیزاده، نماینده قروه و دهگلان در مجلس را در ادامه در خصوص لزوم اجرای طرح تعرفهگذاری پلکانی در حوزه برق میخوانید.
شیخیزاده با اشاره به این موضوع که افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق برای تمام پلکانها که دولت پیشنهاد داد، اقدام وحشتناکی بود، تصریح کرد: بالابردن تعرفه برق، گاز و… در افزایش تورم نقش دارد. به همین دلیل، نمیتوانیم در این زمینه بیمحابا عمل کنیم.
او ادامه داد: سیاستگذاری در زمینه افزایش تعرفه برق یا گاز مصرفی خانوارها باید با درنظرگرفتن واقعیات همراه باشد. مجلس در زمینه مخالفت با پیشنهاد دولت مبنی بر افزایش تعرفه برق به میزان ۳۸ درصد برای تمام پلکانهای مصرفی بخش خانگی عقلانیت به خرج داد.
این نماینده مجلس گفت: مخالفت با پیشنهاد دولت و تأکید بر استفاده از روش تعرفهگذاری پلکانی در واقع هوشیاری مجلس را نشان داد. هفتاد درصد جمعیت کشور را اقشار ضعیف تشکیل میدهند. بیشترین مصرفی که این خانوارها از برق دارند مربوط به یک لامپ، یخچال و تلویزیون است.
شیخیزاده گفت: مشترکان کممصرف، نهتنها درون الگو مصرف دارند؛ بلکه یارانه زیادی نیز دریافت نمیکنند و لزومی ندارد به افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق آنان مبادرت کنیم. بهترین روش برای تعرفهگذاری مبتنی بر افزایش تعرفه صرفاً برای مصارف خارج از الگو و به شکلنمایی است که در تعرفهگذاری پلکانی پرمصرفها اتفاق میافتد.