معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان شاخص اهدای عضو در کرمان را ۹ اعلام کرد و گفت: آمار کرمان در این زمینه پایینتر از متوسط کشوری قرار دارد.
مرتضی هاشمیان افزود: متوسط شاخص اهدای عضو در کشور ۱۴ است که متأسفانه این شاخص در استان کرمان ۹ و پایینتر از متوسط کشوری است.
وی میزان این شاخص در اسپانیا را ۴۰ ذکر کرد و گفت: باید در این زمینه اقدامات فرهنگی انجام شود تا اگر افراد به هر دلیلی دچار مرگ مغزی شدند خانوادههای آنها برای اهدای عضو داوطلب شوند و ایثاری ماندگار را رقم بزنند.
وی با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی در خصوص اهدای عضو اظهار کرد: روزانه حدود ۱۰ بیمار نیازمند پیوند عضو در کشور جان خود را از دست میدهند.
هاشمیان افزود: بسیار پسندیده است خانواده بیماران مرگ مغزی به ویژه افرادی که دارای کارت اهدای عضو هستند، در این خصوص اقدام کرده و به سایر بیماران جان دوباره ببخشند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: وقتی بیمار در آی سی یو بیمارستان دچار کاهش سطح هوشیاری میشود کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی وضعیت او را رصد میکنند.
او افزود: با ادامه این وضعیت بیمار، اعضای رضایتگیر دانشگاه با خانواده فرد بیمار در خصوص اهدای عضو صحبت میکنند.
هاشمیان عنوان کرد: بعد از اخذ رضایت اولیه، کمیته تخصصی تأیید مرگ مغزی وارد عمل شده و وضعیت بیمار را به صورت تخصصی و دقیق بررسی کرده و در خصوص مرگ مغزی و برگشت پذیر بودن بیمار اظهار نظر میکند.
وی گفت: پس از تأیید مرگ مغزی توسط این کمیته و پزشکی قانونی بررسی برای امکان اهدای اعضای بیمار در دستور کار قرار میگیرد و بیماران در لیست انتظار دریافت عضو هم بررسی شده و اهدای عضو انجام میشود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: خانواده بیمار مرگ مغزی با این ایثار خود و بدون دریافت هیچ وجهی جانی دوباره به بیماران نیازمند دریافت عضو میدهند.
هاشمیان گفت: افراد برای دریافت کارت اهدای عضو میتوانند به سامانه ehda.center.ir و معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان مراجعه کنند.