دبیر پژوهشی یازدهمین جشنواره موسیقی نواحی گفت: اگر اجازه ندهند این جشنواره در کرمان برگزار شود آن بخش از بودجهای را که دفتر موسیقی پرداخت میکند خودمان تهیه میکنیم و جشنواره را بدون حضور ارشاد و با عنوان دوازدهمین جشنواره ملی موسیقی نواحی برگزار میکنیم زیرا جشنواره متعلق به این استان و دبیرخانه آن در کرمان است.
فواد توحیدی درباره برگزاری همچنان جشنواره ملی موسیقی نواحی در کرمان، به ایسنا گفته : این جشنواره یازده دوره در کرمان و دو دورهِی آن همزمان در کرمان و تهران برگزار شده است که همان دو دوره بدترین دورههای جشنواره بودند. حتی در سالنهایی که جشنواره در تهران برگزار میشد، ۵۰ نفر هم در سالن نبودند و زمانی که من وارد سالن میشدم، خجالت میکشیدم.
او در پاسخ به اینکه در این دوره هم سالن برخی از شهرها از جمله زرند و کرمان تقریبا خالی بودند و استقبال چندانی از این جشنواره نشده است، پاسخ داد: مذهبیترین شهر کرمان زرند است که همه در آن چاووشی خوانی میکنند. اگر امسال تعداد کمی در سالن شهر زرند حاضر بودند، مطمئن باشید سال بعد دو برابر میشوند اما درشهرهای بم، بافق، رفسنجان و انار استقبال خوبی از جشنواره شد تا جایی که هنرمندان شرکت کننده و برخی از استادان تحت تاثیر استقبال مردم از موسیقی قرار گرفتند.
این پژوهشگر موسیقی با بیان اینکه کرمان زادگاه این جشنواره است و ما آن را پیشنهاد دادیم، اظهار کرد: با این وجود چرا باید در شهرهای دیگر برگزار شود؟ زمانی که آقای مرادخانی رییس انجمن موسیقی بود به کرمان سفر و با آقای جعفری- مدیرکل ارشاد وقت صحبت کرد. جلسهای با هنرمندان موسیقی گذاشت که من هم در آن جلسه حاضر بودم. قابلیتهای کرمان را دید و معتقد بود یکی از فعالترین انجمنهای موسیقی ایران، کرمان است و زمانی که اجرای گروههای کرمانی را دید حیرت زده شد.
توحیدی ادامه داد: آقای مرادخانی چند روز بعد از این بازدید با مدیرکل ارشاد وقت کرمان تماس گرفت و گفت ما میخواهیم جشنواره موسیقی نواحی را برگزار کنیم و کرمان را برای این کار مناسب میدانیم. بعد از آن با بودجهای که استاندار کرمان پرداخت کرد نخستین جشنواره ملی موسیقی نواحی به خوبی در این استان برگزار شد.
او با بیان اینکه هیچ استانی در ایران به اندازه کرمان تنوع موسیقی و فرهنگ ندارد،افزود:ما در این استان بالای ۳۰ نوع ساز داریم. هیچ استانی بیشتر از ۱۰ نوع ساز ندارد. در کرمان ۳۸ نوع رقص محلی وجود دارد. به گفته محمد رضا درویشی- نویسنده دایرة المعارف سازهای ایرانی، کرمان، معادل هفت استان موسیقی خیز ایران ساز و ملودی دارد. همهی مردم کرمان عاشق و مخاطب حرفهای موسیقی هستند. بعد از تهران بیشترین کنسرتها در کرمان برگزار میشود. برخی از خوانندهها و نوازندههای مطرح موسیقی از جمله شهرام ناظری و همایون شجریان نیز درباره اینکه کرمان بهترین مخاطب موسیقی را دارد، اظهار نظر کردهاند.
دبیر پژوهشی یازدهمین جشنواره موسیقی نواحی درباره اینکه چرا استانهای دیگر نباید در برگزاری این جشنواره ملی سهم داشته باشند؟ گفت: آنها میتوانند برای خودشان جشنواره برگزار کنند. میتوان ۱۰۰ جشنواره را با گروههای مختلف برگزار کرد. جشنوارههای استانی خیلی از جشنوارههای ملی برای مناطق و استانها مفیدتر هستند. در استان کردستان جشنواره موسیقی «نوای رحمت» برگزار میشود چرا باید این جشنواره را از این استان بگیریم؟
توحیدی بیان کرد: بهترین جشنوارهای که در کرمان برگزار شد، استانی بود. محمدرضا درویشی هم اعلام کرد که خیلی بهتر از جشنواره ملی موسیقی نواحی برگزار شد. چون همه با هم رقابت کردند و باعث شد سطح موسیقی استان کرمان بالا برود. در آن دوره حدود ۶۰۰ شرکت کننده از کرمان داشتیم. امسال جشنواره موسیقی سرنا در ایلام برگزار شد در حالی که موسیقی این استان حتی یک پژوهشگر هم ندارد. دبیر این جشنواره یک عکاس بود که شناخت کافی از موسیقی ندارد. اما به شما قول میدهم این استان حداقل تا دو سال دیگر سه پژوهشگر موسیقی داشته باشد زیرا جشنوارهها موجب زنده شدن موسیقی و ترغیب هنرمندان یک منطقه برای ادامه کار میشوند. اگر جشنوارهای نباشد مردم برای چه باید سراغ موسیقی بروند؟
او در پاسخ به اینکه برگزاری جشنوارههای مختلف نیازمند بودجه است، اظهار کرد: بودجهای هم که برای جشنواره موسیقی نواحی هزینه میشود واقعا خندهدار است. چطور میشود با این بودجه جشنواره برگزار کرد! یکی از هنرمندان از سنندج تا کرمان حدود ۱۵ ساعت در راه بوده است و فقط یک میلیون تومان به او پرداخت کردهاند! اگر به من در کنسرتی که در کرمان برگزار میکنم کمتر از پنج میلیون تومان پرداخت کنند، نمیپذیرم. چطور میشود به کسی که با وسیله نقلیه خودش از سنندج ۱۵ ساعت راه را تا کرمان طی کرده است یک میلیون تومان پرداخت کنند! واقعا چنین بودجهای برای برگزاری این جشنواره ملی،مضحک است این در حالی است که نصف این مبلغ را هم استان کرمان پرداخت میکند.
این پژوهشگر موسیقی گفت: اگر جشنواره فیلم کودک و نوجوان را که سالهاست در اصفهان برگزار میشود از این استان گرفتند، جشنواره موسیقی نواحی را هم از کرمان بگیرند.
به گزارش ایسنا، طبق توافقنامه سه سالهای که با استانداری کرمان و وزارت ارشاد بسته شده است، نیمی از بودجه برگزاری جشنواره ملی موسیقی نواحی از طریق استانداری و نیمی دیگر نیز از طریق دفتر موسیقی برای برگزاری این جشنواره تامین شده است. با پایان یازدهمین جشنواره موسیقی نواحی قرارداد سه ساله وزارت ارشاد و استانداری کرمان نیز به پایان رسیده است و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی باید برای برگزاری دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی تصمیم بگیرد. کرمانیها همچنان به برگزاری این جشنواره ملی در استانشان اصرار دارند و حمید ملا نوری معاون سیاسی – امنیتی استاندار کرمان نیز در مراسم اختتامیه یازدهمین دوره این جشنواره خواست تا معاون هنری وزارت ارشاد دستور دهد دبیرخانه دائمی موسیقی نواحی ایران در کرمان مستقر شود و آنها بتوانند همچنان میزبان این رویداد باشند.