مراکز خیریه و کشتارگاه بهترین گزینه برای ذبحدام در روز عید قربان است.
عید قربان نزدیک است و مردم به رسم هرساله در گیرودار خرید دام برای قربانی کردن هستند، یکی از مسائلی که برای مردم می تواند مهم باشد، چگونگی تهیه و ذبح دام است که از نظر بهداشتی مشکلی نداشته باشد.
از این رو به سراغ مدیرکل اداره دامپزشکی شمال کرمان رفتیم.
حسین رشیدی به ما توضیح داد که مردم می توانند از طریق دو راه تایید شده در دامپزشکی، دام را ذبح کنند. یکی از آنها مراجعه به مراکز خیریه است، این مراکز با دریافت پول مدنظر مردم، تحت نظارت دامپزشکی دام را تهیه،ذبح و بین افراد مستحق توزیع میکنند. راه دوم کشتارگاه است که در روز عید سعید قربان فعال بوده و مردم میتوانند در همان محل، دام را انتخاب کنند. این گوشت پس از کشتار در پیش سرد کن به مدت 24 ساعت نگه داری و پس از آن لاشه تحویل داده میشود.
اکیپ های سیاری هم در سراسر شهر و مناطق مختلف مسقر هستند تا مردم را در انتخاب دام و محل کشتار راهنمایی کنند.
رشیدی ضمن ابراز نگرانی در خصوص ذبح دام در خانهها تاکید کرد: گوشت باید پس از ذبح، 24ساعت در یخچال نگهداری و بعد مورد استفاده قرار گیرد. مردم بدانند خونی که در اثر کشتار حیوان در محل خانه و یا خیابان ریخته می شود، ایجاد آلودگی و مشکلات زیست محیطی میکند.
مردم می توانند پس از ذبح در منزل، برای بازرسی سلامت لاشه دام با تلفن های 1512 و همچنین 32110016 تماس بگیرند.