رئیس شبکه بهداشت و درمان رودبار جنوب هشدار داد؛
عقربگزیدگی در کمین مردم رودبار جنوب | ثبت ۶۰ مورد گزش در فروردین
رئیس شبکه بهداشت و درمان رودبار جنوب از ۶۰ مورد عقربگزیدگی در فروردینماه خبر داد و از مردم خواست باتوجهبه نزدیکشدن به فصل تابستان و شروع گرما، مراقب باشند.
به گزارش کرماننو به نقل از ایسنا، احسان باقری رئیس شبکه بهداشت و درمان رودبار جنوب با اشاره به وقوع سیلاب و بارشهای اخیر و گرمای هوا که زمینه هر چه بیشتر فعالیت عقربها را افزایش میدهد، به مردم نسبت به رعایت دستورالعملهای ایمنی و پیشگیری هشدار داد.
او گفت: باتوجهبه افزایش فعالیت عقربها با شروع افزایش دمای هوا، انتظار میرود مردم نسبت به این مهم توجه جدی داشته باشند؛ زیرا بارشها و سیلابهای اخیر با ثبت ۶۰ مورد در فروردینماه، موجب تشدید موارد عقرب گزیدگی شدهاند.
باقری از سیلابها و افزایش دمای هوا بهعنوان عوامل مهم تشدید فعالیت عقربها در منطقه رودبار جنوب نام برد.
رئیس شبکه بهداشت و درمان رودبار جنوب بر لزوم رعایت نکات ایمنی در جلوگیری از گزش تأکید کرد و افزایش آمار عقبزدگی را یک هشدار جدی دانست و افزود: باید رعایت موارد ایمنی بیش از گذشته مدنظر مردم قرار گیرد.
او از مردم خواست برای جلوگیری و کاهش خطرات ناشی از سم عقرب گزیدگی به راهکارهای ارائه شده توجه کنند و افزود: بهترین راهکار و اقدام بهسازی محیط از قبیل جمعآوری نخالههای ساختمانی شامل سنگ، آجر و زباله از نزدیکی اماکن مسکونی، جلوگیری از بازیکردن کودکان مقارن با غروب آفتاب در بیرون از خانه و ارتفاع دادن مناسب به مقدار حداقل ۴۰ سانتیمتر درب ورودی ساختمانها است که رعایت این موارد در کاهش عقرب گزیدگی مؤثر هستند.
باقری از آمار عقرب گزیدگی در شهرستان رودبار جنوب ابراز نگرانی کرد و گفت: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۲۴۸ مورد عقربزدگی و ۶۰ مورد در فروردین امسال در رودبار جنوب ثبت شده که اطلاعرسانی و آگاهیدادن به مردم بسیار حائز اهمیت است.
او گفت: احتیاط در پوشیدن لباس و کفش در مناطق عقربخیز و تکاندن لباس و کفش قبل از پوشیدن، لزوم پوشیدن کفش و اجتناب از پابرهنگی، احتیاط در محل خواب و اجتناب از فروبردن دست بدون محافظ در زیر سنگها، حفرهها و سوراخهای فاقد دید کافی موارد مهمی است که رعایت آنها الزامی است.
باقری با اشاره به اقدامات اولیه در زمان عقرب گزیدگی، گفت: در درجه اول حفظ خونسردی و آرامش، بیحرکت و ثابت نگهداشتن عضو گزیده شده، استفاده از بستههای آب سرد به مدت یک تا دو ساعت، مراجعه فوری به مراکز بهداشتی و درمانی از اقدامات اولیه عقربزدگی است.