مطابق گزارش مرکز آمار؛


نرخ تورم کرمان ۳۵ درصد اعلام شد

گزارش مرکز آمار در ماه بهمن نشان می‌دهد، یزد به‌عنوان استانی که در اکثر ماه‌های سال قبل، رکورددار نرخ تورم سالانه و نقطه‌به‌نقطه بوده در بهمن‌ماه، میزان نرخ تورمش را به نزدیک کرمان رسانده است. طبق این گزارش نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه کرمان و یزد ۳۵ درصد و نزدیک به میانگین کشوری (۳۵.۳) و تهران است.

به گزارش کرمان‌نو به نقل از عصر ایران، استان یزد که در سال گذشته با تورم‌های بالای ۴۰ درصد روبه‌رو بود و حتی در آذرماه ۱۴۰۲ با نرخ تورم ۵۵.۷ درصدی رکورد نرخ تورم را شکسته بود اکنون نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه خود را به ۳۵ درصد رسانده است. این استان در مهرماه امسال با کاهش ۲۰.۱ درصدی، پنجمین استان موفق کشور در مهار تورم سالانه بوده و به نظر می‌رسد که این روند ادامه دارد.

در سطح کشور اما تورم نقطه‌به‌نقطه به ۳۵.۳درصد و تورم ماهانه به ۴.۱درصد رسید که بالاترین میزان این متغیر در ۲۳ ماه گذشته محسوب می‌شود. به نظر می‌رسد افزایش نرخ ارز و قیمت خوراکی‌ها، در زمستان، عوامل افزایش این متغیر در بهمن‌ماه بوده‌اند. تورم استان کرمان نیز نزدیک به تورم کشور و پایتخت ۳۵ درصد است. گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد که آنچه به‌عنوان محرک و عامل اصلی رشد قیمت‌ها در کرمان است، تورم کالاهای غیرخوراکی و خدمات در استان کرمان است. طبق گزارش مرکز آمار از بهمن پارسال تا بهمن امسال به‌صورت میانگین قیمت کالاهای غیرخوراکی و خدمات در استان کرمان ۳۶.۹ درصد و تورم کالاهای خوراکی ۳۲.۴ درصد به ثبت رسیده است.

باتوجه‌به نرخ تورم اعلامی در بهمن‌ماه، تحقق هدف بانک مرکزی برای کاهش تورم زیر ۳۰درصد، غیرممکن به نظر می‌رسد.

بانک مرکزی هدف‌گذاری خود برای تورم در سال ۱۴۰۳ را رسیدن این متغیر به سطح زیر ۳۰درصد اعلام کرده است. بررسی آمارها نشان می‌دهد تورم نقطه‌ای پس از رسیدن به کف ۴۵ماهه در فروردین‌ماه امسال، روندی افزایشی را تجربه کرد؛ بااین‌حال، این افزایش محدود بود. این متغیر در طول سال، نوساناتی در محدوده مابین ۳۰ تا ۳۶درصد را تجربه کرده است. بااین‌حال، تورم ماهانه در بهمن‌ماه امسال، به ۴.۱درصد رسید. این متغیر، در بهمن‌ماه، سقف ۲۳ماهه را ثبت کرده است. به نظر می‌رسد افزایش نرخ ارز در این ماه و افزایش قیمت برخی خوراکی‌ها، مهم‌ترین عامل رسیدن تورم ماهانه بهمن به قله ۲۳ماهه باشد.

بنا به اعلام کارشناسان باتوجه‌به ارقام اعلامی شاخص قیمتی مصرف‌کننده، این متغیر برای تحقق هدف بانک مرکزی نباید رقمی بالاتر از ۲۹۹.۲واحد را ثبت کند؛ بااین‌حال، این متغیر در بهمن‌ماه امسال به ۳۰۵.۵ رسید و از هدف بانک مرکزی عبور کرد. به‌این‌ترتیب به نظر می‌رسد تحقق هدف بانک مرکزی تا پایان سال ناممکن باشد؛ مگر اینکه کشور در ماه پایانی سال، با تورم منفی روبه‌رو شود که باتوجه‌به نزدیکی ایام عید، بسیار بعید به نظر می‌رسد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.