گامی نو برای ارتقای خدمات درمانی


معافیت مالیاتی برای مشارکت خیرین در ساخت بیمارستان ۲۰۵ تختخوابی بم

کرمان‌نو- رئیس دانشگاه علوم پزشکی بم ،با هدف جذب مشارکت حداکثری خیرین و صنایع برای رفع کمبودهای شدید تخت بستری در شرق استان، از معافیت مالیاتی کامل برای کمک‌های خیرین در جهت احداث بیمارستان ۲۰۵ تختخوابی این شهرستان خبر داد.

 

به گزارش کرمان‌نو، دکتر علی صدیقی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بم روز یکشنبه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که طبق بخشنامه جدید، هرگونه کمک مالی خیرین برای احداث بیمارستان‌ ۲۰۵ تختخوابی این شهرستان، به‌عنوان مالیات پذیرفته خواهد شد، تا گامی مؤثر در جهت ارتقای سطح خدمات بهداشتی و درمانی برداشته شود.

او به تشریح چالش‌ها و کمبودهای موجود در بیمارستان‌های این شهرستان پرداخت و از اهمیت همکاری خیرین و صنایع در تأمین منابع مالی بیمارستانی خبر داد.

کمبود تخت‌های بیمارستانی و نیاز به همکاری خیرین

دکتر صدیقی با اشاره به کمبود جدی تخت‌های بیمارستانی در بم، تأکید کرد که برای رسیدن به استاندارد کشوری، باید حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ تخت درمانی به ظرفیت بیمارستان‌های این منطقه اضافه شود.

وی همچنین به اهمیت همکاری خیرین و صنایع در تأمین منابع مالی بیمارستان ۲۰۵ تختخوابی اشاره کرد و گفت: در بخشنامه جدید، این اجازه داده شده که اگر یک خیر بخواهد برای بیمارستان منابعی را تأمین کند، تمام این مبالغ به عنوان بدهی مالیاتی پذیرفته خواهد شد. قبلاً درصدی از این موارد به عنوان مالیات پذیرفته می‌شد ولی با شرایط جدید و برای پروژه های با شرایط خاص هرگونه کمک مالی خیرین بدون محدودیت مالیاتی پذیرفته می‌شود.

رایزنی برای بهبود وضعیت مالی بیمارستان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بم همچنین به رایزنی‌های انجام‌شده برای بهبود وضعیت بودجه بیمارستان برای تسریع در ساخت و تکمیل بیمارستان اشاره کرد و با وجود افزایش ۱۰۰درصدی بودجه بیمارستان در سال آینده ولی به منابع بسیار بیشتری برای اتمام پروژه نیاز داریم که یک راه حل کمک خیرین و صنایع است.

به گفته وی طبق دستور جدید، صنایع می‌توانند با استفاده از واسطه‌های خیری، منابع مالی خود را به بیمارستان منتقل کنند و تا ۵۰ درصد از مالیات سالانه خود را به این پروژه‌ها اختصاص دهند.

نگرانی از وضعیت بودجه و نیاز به زیرساخت‌های بهداشتی

دکتر صدیقی با ابراز نگرانی از وضعیت بودجه بیمارستان، افزود: پیش‌بینی می‌شود که بودجه سال آینده بیمارستان به حدود دو برابر برسد که این هم تحت تأثیر تورم و افزایش هزینه‌ها جوابگوی تکمیل بیمارستان نیست و ما در حال حاضر به شدت به زیرساخت‌های بیمارستانی نیاز داریم.

چالش‌های درآمدی و ضرورت فرهنگ‌سازی

وی همچنین در مورد درآمدهای بیمارستان و چالش‌های موجود در آن‌ها گفت: درخواست‌های متعددی برای مولدسازی و افزایش درآمد ارائه کرده‌ایم، ولی در خیلی از موارد شرح وظایف دانشگاه مثل بهداشت، آموزش و اورژانس پیش بیمارستانی ارائه خدمات رایگان است و اندک درآمد مربوط به دانشگاه بیمارستان پاستور است و سایر بیمارستان‌های دانشگاه در حال حاضر درآمدزایی ندارند.

دکتر صدیقی در ادامه به ضرورت فرهنگ‌سازی در جامعه اشاره کرد و گفت: آمار مرگ‌ومیر بیمارستانی ما نسبت به میانگین کشوری مرگ و میر در بیمارستان پایین‌تر است، اما اطلاع‌رسانی نادرست برخی از رسانه‌ها موجب ایجاد ناامنی و تردید در میان مردم می‌شود لذا همکاری بین رسانه‌ها و بیمارستان بسیار ضروری است تا اعتماد مردم نسبت به خدمات ما تقویت شود.

توسعه بیمارستان‌های شهرستانی و اهمیت اعتماد مردم

وی همچنین به ظرفیت‌ها و تخصص‌های موجود در بیمارستان‌های شهرستانی اشاره کرد و افزود: در شهرستان ریگان، حدود ۱۸ متخصص داریم که در حال پیگیری طرح توسعه بیمارستان هستیم تا با تأمین منابع مناسب، خدمات بهتری ارائه دهیم و ساختمان سی تی اسکن هم در حال ساخت است و دستگاه آماده نصب است که با راه اندازی این بخش، خدمات تخصصی در بیمارستان ارتقا می یابند.

دکتر صدیقی بر اهمیت اعتماد مردم به پزشکان و زیرساخت‌های محلی تأکید کرد و گفت: اگر مردم به بیمارستان‌های شهرستانی اعتماد کنند، این موجب افزایش اشغال تخت‌ها و در پی آن درخواست بیشتر برای بودجه و منابع خواهد شد.

وی عنوان کرد: ما امیدواریم که با همکاری و همدلی بین مسئولین و خیرین، بتوانیم مشکلات موجود را حل کرده و خدمات بهتری به مردم ارائه دهیم.

افزایش تصادفات رانندگی و نقش رسانه‌ها در ارتقای سلامت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بم همچنین به افزایش تصادفات رانندگی در این منطقه اشاره کرد و گفت: به‌دلیل موقعیت جغرافیایی شهرستان بم در مسیر جاده ترانزیتی و قاچاق سوخت و انسان، تعداد تصادفات و هزینه‌های درمانی ناشی از آن بسیار زیاد است.

وی بر اهمیت نقش رسانه‌ها در ارتقای سلامت جامعه تأکید کرد و گفت: ۷۵ درصد از سلامت جامعه به عوامل خارج از سیستم سلامت وابسته است، رسانه می‌تواند نقشی کلیدی در ارتقای سلامت جامعه و تبیین جایگاه سایر نهادها داشته باشد.

دکتر صدیقی افزود: با توجه به آمار تصادفات، مشخص شده است که حدود ۵۰ درصد از آن‌ها ناشی از فرهنگ رانندگی است لذا انتظار می‌رود با همکاری و همیاری رسانه‌ها بتوانیم در این زمینه تغییرات مثبتی ایجاد کنیم.

پویش «نه به تصادف» و پیشرفت‌های عمرانی و خدماتی

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی بم همچنین به اجرای پویش «نه به تصادف» برای کاهش آمار تصادفات و فوتی‌ها و پیشرفت پروژه‌های عمرانی، از جمله بیمارستان ۲۰۵ تختخوابی بم، خریداری موتورسیکلت و ماشین دوکابین برای شبکه‌های بهداشت و ۶ دستگاه آمبولانس تحویلی خیرین و وزارت بهداشت، ساختمان‌های جدید آموزشی و تجهیز کتابخانه پردیس و اتمام پایگاه اورژانس شهری میدان محمد و مرکز جامع سلامت شماره ۹ بروات و هشت واحد مسکن پزشکان بیمارستان پاستور و تعدادی پایگاه بهداشتی در دانشگاه اشاره کرد.

وی افزود در سال ۱۴۰۳ با تلاش و پیگیری مدیران دانشگاه موفق به راه اندازی سه پایگاه اورژانس شدیم که نقش موثری در بهبود سرعت و کیفیت و گسترش خدمات اورژانس پیش بیمارستانی خواهند داشت.

تلاش دانشگاه علوم پزشکی بم برای ارتقای وضعیت معیشتی پرسنل و بهبود خدمات درمانی بم 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بم نیز به تشریح اقدامات این دانشگاه در جهت افزایش انگیزه نیروی انسانی و بهبود وضعیت معیشتی آنان پرداخت.

وی تأکید کرد که در سال گذشته، تلاش‌های گسترده‌ای برای ایجاد انضباط مالی و برنامه‌ریزی منظم در پرداخت حقوق و مزایای پرسنل و پزشکان صورت گرفته است.

تأکید بر وضعیت معیشتی کارکنان

دکتر صدیقی با اشاره به اهمیت وضعیت معیشتی کارکنان، اظهار داشت: یکی از اهداف اصلی تمام مدیران دانشگاه، توجه به وضعیت معیشتی کارکنان بوده است که خوشبختانه در حال حاضر وضعیت بسیار مناسبی در پرداخت مطالبات کارکنان داریم.

تقدیر از حمایت‌های وزارت بهداشت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بم، ضمن تقدیر از حمایت‌های وزارت بهداشت، تصریح کرد: با حمایت مقام عالی وزارت و تخصیص منابع مالی که در انتهای سال به دانشگاه‌های علوم پزشکی پرداخت شد، سالی بی‌نظیر در پرداخت مطالبات پرسنل و بدهی دارو، تجهیزات و شرکت‌های پیمانکاری داشتیم. جا دارد از وزیر محترم بهداشت و معاونین محترم ایشان از طرف همه پرسنل بهداشت و درمان دانشگاه بم تقدیر و تشکر کنم.

تلاش برای ماندگاری در مناطق کم‌برخوردار

دکتر صدیقی همچنین به تلاش‌های صورت‌گرفته برای افزایش ماندگاری نیروی انسانی در مناطق کم‌برخوردار شرق استان اشاره کرد و افزود: با ایجاد انضباط مالی و برنامه‌ریزی منظم در پرداخت‌ها، تلاش کردیم تا انگیزه نیروی انسانی را افزایش دهیم و زمینه ماندگاری آنان در این مناطق را فراهم کنیم.

به گفته دکتر صدیقی، این اقدامات تأثیر مثبتی بر کیفیت خدمات درمانی ارائه شده در منطقه داشته است.

وی ابراز امیدواری کرد که با ادامه این روند، بتوان خدمات بهداشتی و درمانی مطلوب‌تری به مردم ارائه کرد.

تأکید بر ادامه روند بهبود وضعیت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بم، تأکید کرد که این دانشگاه به تلاش‌های خود در جهت بهبود وضعیت معیشتی کارکنان و ارتقای کیفیت خدمات درمانی ادامه خواهد داد. وی ابراز امیدواری کرد که با همکاری و همدلی همه دست‌اندرکاران، بتوان گام‌های مؤثری در جهت ارتقای سلامت مردم منطقه برداشت.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.