مدیرکل هواشناسی استان کرمان امسال را کم بارش ترین سال کشور در ۵۰ سال اخیر عنوان کرد و ادامه داد: استان کرمان از این امر مثتثنی نبوده و تاکنون در سال زراعی جاری میانگین بارش ثبت شده ۳۵.۳ میلی متر بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته و دوره آماری بلند مدت به ترتیب کاهش ۷۷ و ۷۰ درصدی را داشته است.
به گزارش کرمان نو، تورج جدیدی پیش از ظهر امروز ۲۶ فروردین ماه در اولین جلسه ستاد مدیریت بحران استان کرمان در سال جدید گفت: از ابتدای سال زراعی جاری (از اول مهرماه ۹۹ تاکنون) میانگین بارش کشور حدود ۴۱ درصد کمتر از بلند مدت است و پیش بینی می شود در پایان سال زراعی (شهریور ۱۴۰۰) این کم بارشی برای کشور جبران نشود.
وی امسال را کم بارش ترین سال کشور در ۵۰ سال اخیر دانست و ادامه داد: استان کرمان از این امر مثتثنی نبوده و تا کنون میانگین بارش ثبت شده ۳۵.۳ میلی متر بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته و دوره آماری بلند مدت به ترتیب کاهش ۷۷ و ۷۰ درصدی را داشته است.
مدیرکل هواشناسی استان کرمان استان کرمان بیان کرد: پیش بینی می شود کم بارشی در فروردین ماه ادامه داشته و بارش اردیبهشت ماه تا پایان تابستان در استان حدود نرمال بلند مدت باشد. با این حال حداکثر ۱۱ درصد می تواند شرایط کم بارشی را بهبود ببخشد، از طرف دیگر افزایش ۱ تا ۲ درجه ای دمای استان نسبت به میانگین بلندمدت در ماه های پیش رو تا پایان سال آبی پیش بینی می شود.
وی اظهار کرد: بارش های سیلابی از طریق پیش بینی های اقلیمی قابل تشخیص نیست و حداکثر ۴۸ ساعت قبل از وقوع پیش بینی می شود.
جدیدی افزود: انتظار می رود تا پایان سال آبی استان کرمان همچنان دچار خشکسالی کم سابقه هواشناسی باشد، لذا توصیه می شود تمهیدات لازم بدین منظور توسط دستگاه های اجرایی ذیربط اندیشیده شود.
وی استان هرمزگان با ۷۸ درصد، سیستان و بلوچستان با ۷۳ درصد و استان کرمان با ۵۹ درصد کاهش بارش را کم بارش ترین استان های کشور دانست و بیان کرد: میانگین بارندگی استان کرمان تا ۲۵ فروردین ماه جاری ۳۵.۴ میلیمتر که در مدت مشابه سال گذشته ۱۵۱ و در بلند مدت ۱۱۸ میلیمتر بوده است.
مدیرکل هواشناسی استان کرمان عنوان کرد: کوهبنان با ۸۸ میلیمتر بیشترین و ریگان با ۴ میلیمتر و روبار جنوب با ۴.۲ میلیمتر کمترین بارش ها را داشته اند.
وی اظهار کرد: ۲۵ درصد مساحت استان کرمان در محدوده نرمال و مابقی در محدوده خشکسالی شدید، متوسط و کم قرار دارد.