بر اساس گزارش مرکز آمار در سال ۱۴۰۲ استان سیستان و بلوچستان با ضریب جینی ۰.۴۱۹ واحدی، بیشترین نابرابری در توزیع درآمد را تجربه کرده است؛ اما عادلانهترین توزیع درآمد، در استانهای کرمان، سمنان و گیلان رخ داد.
به گزارش کرماننو، مرکز آمار ایران بهتازگی طی گزارشی ضریب جینی خانوارهای ایرانی در سال ۱۴۰۲ را منتشر کرد که بر اساس آن، این ضریب برای خانوارهای کل کشور ۰.۳۹۷۹ است که در مقایسه با سال قبل ۰.۰۱۰۲ افزایش نشان میدهد.
ضریب جینی یکی از مهمترین شاخصهای سنجش نابرابری درآمد در جامعه است. این ضریب عددی است بین صفر و یک که در آن صفر به معنی توزیع کاملاً برابر درآمد یا ثروت و یک به معنای نابرابری مطلق در توزیع درآمدها است.
گیلان با ضریب ۰.۲۶ کمترین نابرابری را دارد. استانهایی مانند گلستان، مازندران، و اردبیل و کرمان در دسته نابرابری متوسط روبهپایین (۳۰-۳۲%) هستند. سیستان و بلوچستان و هرمزگان اما بالاترین نابرابری را دارند. در سال گذشته سهم دهک اول کشور در هزینههای خانوار بهعنوان کمهزینهترین دهک کشور، ۲.۲۹ درصد بود و سهم دهک دهم بهعنوان پرهزینهترین دهک کشور ۳۱.۹۴ درصد است که نشان از فاصله ۱۳.۹ برابری هزینهکرد میان دهک اول و دهم دارد.