کمبود ذخایر خونی در شرق کرمان؛ درخواست فوری انتقال خون بم از مردم برای اهدای خون

0

کرمان‌نو- رئیس مرکز انتقال خون شهرستان بم با اشاره به کمبود شدید گروه‌های خونی O مثبت و O منفی در شرق استان کرمان، از مردم خواست با مشارکت بیشتر در این روزهای حساس، بیماران نیازمند به خون را یاری کنند. فرماندار بم نیز در بازدید از این مرکز، اهدای خون را فرهنگی ارزشمند و مصداق ایثار مردمی دانست و بر ضرورت حمایت مسئولان برای تقویت زیرساخت‌های انتقال خون تأکید کرد.

کمبود گروه‌های خونی حیاتی

به گزارش خبرنگار کرمان نو، روز دوشنبه دکتر اسما عزیزآبادی، رئیس مرکز انتقال خون بم، در بازدید فرماندار از این مرکز گفت: همکاران ما شبانه‌روز تلاش می‌کنند تا نیاز بیماران تالاسمی، دیالیزی، هموفیلی و مصدومان حوادث را تأمین کنند، اما در حال حاضر با کمبود جدی برخی گروه‌های خونی به‌ویژه O مثبت و O منفی روبه‌رو هستیم. از همه مردم تقاضا داریم با حضور در پایگاه انتقال خون، ما را در نجات جان بیماران یاری کنند.
وی با ارائه گزارشی از عملکرد چهار ماه گذشته این مرکز افزود: در این مدت سه هزار و ۳۶۲ مراجعه‌کننده داشتیم که دو هزار و ۶۲۳ واحد خون‌گیری انجام شد؛ یعنی ۷۸ درصد مراجعات موفق بوده است.
به گفته وی ۳۷ درصد اهداکنندگان را بانوان و ۳۸ درصد را جوانان تشکیل می‌دهند که این آمار بسیار امیدوارکننده است و خوشبختانه ۶۳ درصد اهداکنندگان ما مستمر هستند که از هدف ۶۰ درصدی سازمان بالاتر است.
چالش تابستان و برداشت خرما
رئیس انتقال خون بم با اشاره به کاهش مراجعات در تابستان ادامه داد: از نیمه مرداد تا پایان شهریور، به دلیل گرمای هوا و هم‌زمانی با فصل برداشت خرما، مراجعات مردم برای اهدای خون کاهش چشمگیری پیدا می‌کند و این موضوع تأمین نیاز خونی شرق استان را دشوارتر می‌سازد.

دیگر چه خبر؟

نیازهای فوری مرکز انتقال خون بم
دکتر عزیزآبادی با تاکید بر اینکه بم تنها پایگاه انتقال خون در شرق استان کرمان است، گفت: در این منطقه ۱۷۶ بیمار تالاسمی و ۳۷۴ بیمار دیالیزی تحت درمان هستند و بیمارستان‌های شرق استان به‌طور مداوم به فرآورده‌های خونی نیاز دارند.
رئیس انتقال خون بم عنوان کرد: برای پاسخ به این نیاز، چند درخواست فوری داریم؛ از جمله ایجاد مرکز خون‌گیری در ریگان، افزایش نیروی فنی، تأمین سردخانه زیر صفر درجه برای نگهداری پلاسما، اختصاص یک ون برای تیم‌های سیار و تجهیز به اتوبوس سیار خون‌گیری در مناسبت‌های خاص.

نقش مردم در روزهای پرمخاطره
وی به استقبال گسترده مردم در ایام مذهبی اشاره کرد و گفت: در تاسوعا و عاشورای امسال، از میان ۲۰۰ مراجعه‌کننده، ۱۵۰ واحد خون دریافت شد که این مشارکت نشان‌دهنده جایگاه والای فرهنگ ایثار در میان مردم بم است.
تأکید فرماندار بم بر فرهنگ اهدای خون
وحدت عیدی، فرماندار بم نیز در این بازدید با تبریک سالروز تأسیس سازمان انتقال خون اظهار داشت: اهدای خون امروز به یک رفتار روتین و بخشی از فرهنگ عمومی مردم تبدیل شده است. اگر در گذشته اهدای خون محدود به شرایط خاص بود، امروز شهروندان ما با آگاهی و مسئولیت اجتماعی در این امر حیاتی مشارکت می‌کنند.
وی افزود: اهدای خون، خط مقدم ایثار مردم و یکی از ارکان کلیدی سلامت عمومی جامعه است. از همه شهروندان می‌خواهم در این فصل حساس که ذخایر خونی کاهش می‌یابد، با حضور در پایگاه انتقال خون، بیماران نیازمند را یاری کنند.
ضرورت فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی علمی
فرماندار بم با اشاره به اهمیت آگاهی‌بخشی در جامعه خاطرنشان کرد: در موضوع سلامت، اطلاع‌رسانی علمی و صحیح بسیار حیاتی است. همان‌طور که در حوزه‌هایی مثل طب سنتی و روش‌هایی همچون حجامت باید مردم به‌درستی آموزش ببینند، در زمینه اهدای خون نیز لازم است فرهنگ‌سازی هدفمند صورت گیرد.
وی ادامه داد: سازمان انتقال خون و وزارت بهداشت می‌توانند نقش کلیدی در این مسیر داشته باشند و با آموزش‌های علمی، مردم را به مشارکت بیشتر در اهدای خون ترغیب کنند.
حمایت مسئولان برای توسعه خدمات
عیدی همچنین بر لزوم توجه جدی مسئولان استان و کشور به زیرساخت‌های انتقال خون تأکید کرد و گفت: پایگاه انتقال خون بم تنها مرکز فعال در شرق کرمان است و بار تأمین خون چند شهرستان را به دوش می‌کشد. طبیعی است که این مرکز با کمبود نیرو، امکانات و تجهیزات مواجه باشد. انتظار داریم مسئولان استانی و ملی نگاه ویژه‌ای به این موضوع داشته باشند و نیازهای مطرح‌شده از سوی رئیس مرکز انتقال خون، از جمله تجهیز سردخانه، افزایش نیرو و اختصاص خودروهای سیار، در اسرع وقت پیگیری و برطرف شود.
فرماندار بم تصریح کرد: امروز هر واحد خون، برابر با نجات جان یک انسان است. از مردم عزیز شهرستان بم و شرق استان کرمان دعوت می‌کنم با مشارکت فعال خود، همچنان پیشگام فرهنگ اهدای خون باقی بمانند و در این کار خداپسندانه، یاریگر بیماران باشند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.