“حامد سعادت” کارگردان و فیلم ساز کرمانی در گفتگو با خبرنگار کرمان نو ،در خصوص جایگاه فیلم سازی در کرمان می گوید که فیلمسازان خوبی در استان داریم اما متاسفانه جریانی به عنوان فیلم سازی نداریم. او معتقد است این پتانسیلِ بالقوه باالفعل نشده،آنهم فقط بدلیل عدم توجه مسئولان ذی ربط به مساله تولید فیلم است.
سعادت در ادامه می گوید البته ناگفته نماند دلایل انها هم قابل فهم و تا حدودی صحیح است،اما این دلایل براى فراموش كردن پتانسيلى كه هدر مى رود کافی نيست .
“سعادت ” معتقد است که ‘سینما، صنعتی گران است و برای ساخت فیلم خوب حتما باید پول باشد.’
او توضیح می دهد که یک ضرب المثل می گوید فیلم را پول می سازد نه فیلم ساز!
وقتی برای تولیدات فیلمسازان استان هزینه نمی شود و بودجه ای نمی دهند توقع تولیدات خوب هم کاملا بی معنی است. او ابراز امیدواری می کند که البته ناگفته نماند طی یکسال اخیر با تلاش های اقای جوشایی “معاون هنرى اداره كل فرهنگ و ارشاد كرمان” و گنج کریمی “رییس انجمن سینمای حرفه ای” قرار است شاهد اتفاقات خوبی در آینده نه چندان دور باشیم.
اين فيلمساز جوان معتقد است که هنگامی این مشکلات وجود دارد به تبع آن شاهد آن هستیم که اسم های زیادی از فیلمسازان کرمانی در سطح بالای کشور شنیده نشود و چون تولیدی وجود ندارد که بچه ها عرض اندامی داشته باشند.
“حامد سعادت”ابزار امیدواری می کند اگر تولید به راه بیافتد، شک نکنید ما فراوان از کرمان و کرمانی خواهیم شنید. او به نقد در کرمان اشاره می کند و می گوید:در مبحث نقد هم منتقدان خیلی خوبی داریم که آنها هم متاسفانه به دلیل این “هزار کیلومتر لعنتی” فاصله که تا پایتخت در کرمان دارند به سختی تلاش می کنند.
وی گفت عده ای وارد فضاهای دیگر مثل داستان نویسی یا نقد ادبیات شده اند. مثل اقای زنگی ابادی،اما چند منتقد فعال داریم که کارشان هم بسیار خوب است مثل اقای علیرضا فدایی و امیر عابدین پور اما انها هم اگر کم نامی ازشان شنیده نمی شود به خاطر کم بودن نشریات تخصصی در کرمان است و لابی بزرگ مرکز نشینان که برای ورود به دایره منتقدان مطرح نیازمند ان است یا در تهران حضور پیدا کنند یا نشریات کرمانی پخش وسیع کشوری داشته باشند.
“سعادت ” اعلام می کند که چالش اصلی که ما در کرمان با آن روبرو هستیم جذب سرمایه کافی برای تولید است,که باید حل شود. او می گوید که به راه افتادن چرخه تولید سینما، کلیه هنرهای دیگر را نیز به چرخه درامد زایی وارد می کند ،چون در تولیدات حرفه ای سینما نیازمند بهره گیری از تمامی هنرهای دیگر می باشد و در صورت ایجاد چرخه تولید انها هم از این فرایند بهره مند خواهند شد. این کارگردان توضیح می دهد استان ما یکی از ثروتمندترین استان های کشور است اما متاسفانه به خاطر اشتباهات بعضی از فیلمسازان در گذشته و یا وجود رانت های که این مراکز سرمایه گذاری به خاطر وجود دفاتر مرکزى شان در تهران برای مرکز نشینان به وجود اورده اند یا حاضر به اعتماد دوباره به سایر فیلمسازان کرمانی نیستند یا سرمایه تولید یک فیلم حرفه ای را نمی دهند که این بى اعتمادى باید توسط مسولان ذیربط استانی با رایزنی حل شود.
“سعادت ” مى افزايد طی یکسال اخیر مسئولان این دفاتر از هم استانی های خودمان انتخاب شده اند که بسیار مشتاق به حمایت هستند و این به خاطر اشراف انها به فعالين سينما در استان است که امیدواریم انها این حس نظر را با حمایت از تولیدات به سرانجام برسانند.
چندی پیش مراسم رونمایی از مستند ” حامد سعادت”به نام “مردی که فسیل شد “با استقبال با شکوهی برگزار شد.