توکلی، معاون مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی جنوبکرمان با اشاره به وضعیت شهرداریهای شهرستانهای جنوبی در روند تخصیص سهمیه قیر میگوید: در شهرهای جنوبی شوراهای شهر بسیار سیاسی عمل میکنند و میخواهند که این قیر رایگان با توجه به سلایق آنها کار شود.
به گزارش کرماننو، قریب به اتفاق شوراهای ششم در شهرهای جنوبکرمان در جلب رضایت عمومی مردم تقریبا ناتوان بودند. اعضای راه یافته به شورای اسلامی شهر چنان مشغول حاشیههای این پارلمان شهری هستند که انعقاد و اجرای مصوبات در جهت پیشرفت و توسعه شهر در اولویت قرار نمیگیرد.
اختلاف نظرات بین اعضا شورای شهر چه از نظر سیاسی و چه تفاوت در نوع دیدگاه آنها ، علاوه بر اینکه منجر به ضعف این نهاد موثر می شود ، زمینه نارضایتی شهروندان هم فراهم شده است .فرصت ارائه خدمات بهتر هم از مجموعه شهرداری گرفته می شود.
شورای شهر قلعه گنج هم از قافله عقب نمانده، آنطور که شنیده میشود، ناهماهنگی بین اعضای شورا تا جایی است که وقتی عملکرد شهردار این شهر مورد رضایت اکثر اعضای شورا نیست و حتی گلایه مردم هم به دنبال دارد، هیچ طرح سوالی از شهردار در صحن شورا مطرح نمیشود.
شهرداری بی توجه به کوچههای خاکی
شهردار قلعهگنج که به گفته یکی از فعالان رسانهای این شهرستان بیشتر سرگرم شغل دوم خود است در مدت کار خود نتوانسته عملکرد قابل ذکری ارائه کند و انتقادات زیادی به کارکرد او وارد است.
او در گفتگو با «کاغدوطن» میگوید: وضعیت آسفالت کوچهها مناسب نیست، حتی کوچهی مقابل شهرداری خاکی است. پیادهروها هنوز اصلاح نشده و خاکی هستند و در مرکز شهر بهسازی پیاده رو با کمک بنیاد مستضعفان انجام گرفت که بعد از رفتن بنیاد مستضعفان کار نیمه تمام رها شد.
این فعال رسانه تصریح کرد: این شهر حتی یک فضای بازی و سرگرمی برای خانواده و کودکان ندارد و در حوزه فرهنگی نیز عملا شهرداری در حد یک نصب بنر هم ورود نکرده است.
او ادامه داد: عوارض و هزینههای دریافت پروانه ساخت و ساز در این شهر حتی از جیرفت بیشتر است و هیچ تلاشی برای تکمیل و تصویب طرح تفصیلی شهر قلعه گنج انجام نگرفته است.
حرکت لاک پشتی شهرداری قلعه گنج در راه جذب قیر رایگان
یکی از موارد مطرح شده کم توجهی به دریافت و تخصیص سهمیه قیر رایگان است این در حالی است که قلعه گنج علاوه بر کوچههای خاکی از خیابانهای خاکی هم بینصیب نیست.
به گفته معاون مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی جنوب کرمان در پی ۲ جلسه ستاد بازآفرینی شهری که در محل این شهرستان برگزار شد و قرار بود که طرح بازآفرینی این شهر بازنگری و محلات ناکارآمد را در این طرح گسترش دهند که در نهایت به تناسب مساحت این محلهها به آنها قیر رایگان تعلق بگیرد.
پیمان توکلی در رابطه روند تخصیص این سهمیه میگوید: روند به این صورت است که شهرداری وقتی قیر دریافت میکند باید مستندات اجرا را ارائه دهد و بعد از تایید این مستندات قیر مرحله بعد به آنها تعلق بگیرد.
او در ادامه عنوان کرد: شهرداری قلعهگنج در این زمینه بسیار کند عمل میکند و بیشتر ما دنبالش هستیم که بیا و قیر بگیر. البته در طی یکسال گذشته هر میزان که آسفالت انجام گرفته از همین محل قیر رایگان راه و شهرسازی بوده است.
او اظهارکرد: این طرح مورد بررسی نهادهای نظارتی قرار می گیرد، محله را شهرداری مشخص میکند و تفاهمنامه انجام و ضمانتنامه دریافت میشود و در ادامه نحوه انجام عملیات و روند کار بررسی میشود و بعد از دریافت مستندات کیفی ضمانتنامه آزاد شده و درخواست قیر مجدد داده میشود.
توکلی با اشاره به وضعیت شهرداریهای شهرستانهای جنوبی در روند تخصیص این سهمیه تصریح کرد: در شهرهای جنوبی شوراهای شهر بسیار سیاسی عمل میکنند و می خواهند که این قیر رایگان با توجه به سلایق آنها کار شود.
قلعه گنج در قعر جدول دریافت قیر رایگان است
معاون مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی جنوبکرمان افزود: ۲ شهر منوجان و عنبرآباد در این زمینه خیلی خوب کار میکنند و کهنوج وضعیت خوبی ندارد و دست جیرفت به خاطر عملیات گازرسانی بسته است. اما قلعهگنج جای گله دارد و رودبار جنوب هم راضی کننده نیست. توکلی در رابطه وضعیت شهرستان فاریاب هم گفت: بهزودی با تصویب طرح، این شهرستان می تواند از سهمیه استفاده کند و ذخیره قیر این شهرستان محفوظ است.
توکلی توضیح می دهد: شهرداری طبق مصوبه ستاد بازآفرینی شهری که با ریاست فرماندار برگزار میشود باید مشاور بگیرند و طرح بازآفرینی شهری رو بروزرسانی کرده و محلات شهر را براساس شاخصهای روز ایران بازنگری کنند و در نهایت ابتدا در ستاد شهرستان بعد در ستاد استانی و در مرحله اخر محلههای هدف در ستاد کشوری تایید شود که قلعه گنج هنور در ستاد شهرستان جامانده است .
انتخاب مشاور به عهده شهرداری است.
معاون مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی با اشاره به این مطلب که قلعهگنج تا کنون در دو مرحله ۳۳۰ تن قیر دریافت کرده است، گفت: طبق تصمیمات اخذ شده در ستاد بازآفرینی شهرستان قلعهگنج در ابتدای مهر ماه سال گذشته شهرداری موظف شده است که نسبت به انتخاب مشاور ذیصلاح برای بروزرسانی و شناسایی مجدد محدوده محلات ناکارآمد اقدام نماید که علیرغم پیگیریهای اداره کل راه و شهرسازی هیچگونه اقدامی انجام نگرفته است و حتی مستندات مربوط به عملیاتهای قبلی هم ارائه ندادند و اگر مستندات را به موقع ارائه بدهند میتوانند سهمیه بعدی را دریافت کنند که تا اول تیرماه فرصت دارند که در این رابطه اقدام کنند.
رییس شورای شهر قلعهگنج در این رابطه میگوید: از فرمانداری یک نامه در رابطه با تخصیص این سهمیه به شورا زده شد و طی تماس با استانداری اطلاع دادن که کار انجام شده و دریافت قیر رایگان به حجم ۱۳۰ تن انجام شده است و قرار بوده این قیر رایگان به شهر آورده شود.
شهردار گزارش عملیات عمرانی را ارائه نداده است
عمران حیدری میگوید: نامه به شهرداری زدم و مواردی شنیده بودم مبنی بر اینکه اگر مستندات اجرای قیر را ارایه ندهند امکان دارد ضمانتنامه ای که شهرداری در اختیار راه و شهرسازی گذاشته است به مرحله اجرا برود به آنها گوشزد کردم.
این عضو شورای شهر ادامه میدهد: در این رابطه با فرماندار هم صحبت کردم که با پیگیری این موراد از شهردار بخواهد این موارد را برطرف کند تا مردم از این موضوع ضرر نکنند.
شوراها اختلاف دیدگاه دارند، اما برای منافع مردم اختلافی ندارند شاید شهردار کم کاری کرده است و بادی مسئولان بالادست از شهردار مطالبه کنند و در سال ۱۴۰۱ هیچ جذب قیری نداشتیم و این قیر مصرفی مربوط به سال ۱۴۰۰ است.
حیدری میگوید: ما در شورا از شهردار خواستیم که نسبت به روند کارهای عمرانی در سطح شهر گزارشی ارائه دهد که متاسافنه جوابی دریافت نکردیم. اما در مورد عیدی و نحوه پرداخت پاداش به کارگران پاسخگو بوده و جواب مکاتبات شورا را داده است
خیابانهای آسفالت شده نشان از عملکرد دارد
دیگر عضو شورای شهر قلعه گنج انتقادات به عملکرد شهردار در رابطه جذب قیر رایگان از محل طرح بازآفرینی شهری را وارد ندانست گفت: اقدامات انجام گرفته و خیابانهای آسفالت شده هم در تایید این موضوع است.
عباس بیانی در رابطه با انتقاد وارد شده گفت: کوتاهی صورت نگرفته و این روند معمول بین ادارات است.و در صورت نظرسنجی بین مردم رضایت از عملکرد شهردار مشخص می شود.
فرماندار قلعه گنج به عنوان رئیس ستاد بازآفرینی شهرستان در این باره گفت: مشاور باید از طرف راه و شهرسازی معرفی و تایید می شد و این مشاوره برای انعقاد قرارداد به شهرداری مراجعه می کرد.
فرماندار توپ بی توجهی را به زمین دیگری میاندازد
فلاح کهن در رابطه با کوتاهی و تاخیر انجام گرفته اظهارکرد: متاسفانه عدم معرفی مشاور از طرف راه و شهرسازی باعث شد کار انجام نگیرد، و این قصور بر گردن هر دو اداره راه و شهرسازی و شهرداری است.
او در رابطه انتقادهای وارده به عملکرد شهردار تصریح کرد: گستردگی زیاد قلعه گنج و درآمد پایین شهرداری باعث شده که خدمات شهری انجام گرفته کمتر به چشم بیایید.
علیرغم تلاش موفق به گفتگو با شهردار قلعهگنج نشدیم اما و شورای شهر وظیفه نظارت بر عملکرد شهرداری و نحوه اجرای مصوبات شورا را بر گردن دارد و هنگامی که پای دودستگی موافق و مخالف وسط می آید، چشم پوشی با هدف پوشش اهمال کاری ها این وظیفه را زیر سوال میبرد و به همراه دیگر مسوولان به دنبال این هستند که توپ کم کاری این واحد را خیلی موجه و اداری به زمین دیگری بیاندازند.