رئیسکل دادگستری استان کرمان گفت: این پس در استان کرمان روند رسیدگی به تصادفات رانندگی منجر به صدمات بدنی دیگر به دادگاهها ارجاع نمیشوند و رسیدگی به آنها با همکاری نهادهایی همچون فراجا، پزشکی قانونی و شرکتهای بیمه انجام میگیرد.
به گزارش کرماننو به نقل از تسنیم، رئیسکل دادگستری استان کرمان از پایان ارجاع تصادفات جرحی به دادگاهها در کرمان خبر داد و گفت: از امروز پرونده این تصادفات توسط دادگاهها پذیرش نمیشود.
با اجرای آییننامه بند «د» ماده ۱۱۳ قانون برنامه هفتم توسعه، روند رسیدگی به تصادفات رانندگی منجر به صدمات بدنی غیرعمدی دگرگون شد. ازاینپس، در استان کرمان این قبیل پروندهها دیگر به دادگاهها ارجاع نمیشوند و رسیدگی به آنها با همکاری نهادهایی همچون فراجا، پزشکی قانونی و شرکتهای بیمه انجام میگیرد.
حجتالاسلاموالمسلمین ابراهیم حمیدی، رئیسکل دادگستری استان کرمان صبح امروز در کمیته راهبری دادگاههای صلح استان کرمان، اعلام کرد: از ۲۲ اردیبهشتماه، پروندههای تصادف منجر به جرح دیگر توسط دادگاهها پذیرش نمیشود؛ این اقدام در راستای اجرای آییننامه اجرایی بند «د» ماده ۱۱۳ قانون برنامه هفتم توسعه کشور صورتگرفته است.
کاهش ۲۵ درصدی ورودی پروندهها به دستگاه قضا
او اظهار داشت: با انتقال رسیدگی به تصادفات جرحی به سازمانهای مرتبط، از جمله فراجا، پزشکی قانونی، بیمهها و ثبتاحوال، انتظار میرود ورودی پروندهها به مراجع قضایی حدود ۲۵ درصد کاهش یابد.
رئیسکل دادگستری استان کرمان، گفت: طبق آییننامه جدید، نیروی انتظامی (فراجا) موظف است بررسی صحنه تصادف، ترسیم کروکی الکترونیک و تعیین علت تصادف را انجام دهد و گزارش خود را از طریق سامانه به طرفین و بیمهگر ارسال کند. مصدومان نیز برای بررسی صدمات بدنی به پزشکی قانونی معرفی خواهند شد.
حمیدی تصریح کرد: چنانچه پزشکی قانونی نتواند میزان خسارت بدنی را تعیین کند، پرونده به مرجع قضایی صالح ارجاع خواهد شد؛ در این راستا، لیستی از مراجع قضایی صالح تدوین میشود تا از بروز سردرگمی جلوگیری شود.
ضرورت هماندیشی و تشکیل کارگروه تخصصی
او بر تشکیل کارگروههایی با حضور نمایندگان پزشکی قانونی، فراجا، بیمهها، بیمارستانها و سایر نهادهای مرتبط برای رفع نواقص احتمالی این طرح تأکید کرد و گفت: دادگستری استان کرمان مسئولیتهای هر نهاد را بهصورت تفکیکشده ابلاغ خواهد کرد.
رئیسکل دادگستری استان کرمان در ادامه خواستار برگزاری دورههای آموزشی ویژه دادگاههای صلح شد و گفت: این اقدامات به افزایش نرخ رسیدگی کمک میکند؛ همچنین راهاندازی شعب ماده ۱۳ قانون شوراهای حل اختلاف باید تا هفته قوه قضائیه در مراکز استان و شهرستانهای بزرگ انجام گیرد.
بهرهگیری از داوران حرفهای
او با انتقاد از ارجاع برخی پروندهها به داوران غیرحرفهای، تأکید کرد که ازاینپس فقط باید از داوران حرفهای استفاده شود و این موضوع بهتمامی قضات استان ابلاغ خواهد شد.