مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان:


سهم کرمان از بارندگی نصف میانگین کشور است

امسال برای اجرای پروژه‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری 150 میلیون یورو معادل حدود یک هزار و 500 میلیارد تومان به کشور اختصاص داده شده که سهم شمال استان از این اعتبارات 50 میلیارد تومان است.

 “مهدی رحبی زاده” پیش از ظهر امروز 27 شهریورماه در نشست خبری با محوریت اجرای پروژه‌های آبخیزداری، آبخوان‌داری و بیابان‌زدایی از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی گفت: اهداف صندوق توسعه ملی برای حمایت از بخش خصوصی است اما در چند سال گذشته برای امور زیربنایی کشور نیز اعتباراتی از این صندوق براساس دستور مقام معظم رهبری اختصاص یافته است.

وی با بیان این مطلب که اعتباراتی به استان کرمان از این صندوق برای اجرای پروژه‌های آبخیزداری، آخوان‌داری و بیابان‌زدایی اختصاص یافته است، تصریح کرد: در سال گذشته از محل اعتبارات این صندوق 25 میلیارد تومان به شمال استان کرمان اختصاص یافت که توانستیم اقدامات ارزشمندی انجام بدهیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان ادامه داد: امسال برای اجرای پروژه‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری 150 میلیون یورو معادل حدود یک هزار و 500 میلیارد تومان به کشور اختصاص داده شده که سهم شمال استان از این اعتبارات 50 میلیارد تومان است.

وی با اشاره به اقلیم خشک و نیمه خشک استان کرمان عنوان کرد: میانگین بارندگی استان کرمان 125 میلیمتر است که نصف میانگین بارندگی کشور است و تنها آب در دسترس استان اندک بارانی است که می‌بارد و حجم بارش‌های استان کرمان 18.6 میلیارد مکعب استان کرمان است که بخشی از آن به خاک نفوذ می‌کند و 70 درصد آن تبخیر می‌شود.

رجبی‌زاده براهمیت اجرای پروژه‌های آبخیزداری اشاره کرد و افزود: مساحت حوضه آبخیز شمال استان کرمان 10.5 میلیون هکتار است که تا پایان سال 97 طرح‌های آبخیزداری در حدود 11 درصد این سطح انجام شد و با اجرای این طرح‌ها توانستیم 406.5 میلیون مترمکعب روان آب را مدیریت کنیم و 121.5 میلیون مترمکعب این آب به سفره‌های زیرزمینی تزریق شد.

وی ادامه داد: عملیات اجرای احداث 692 سازه‌های سنگی ملاتی، خاکی و پروژه‌های پخش سیلاب را از ابتدای شهریورماه آغاز کردیم که تا کنون حدود 20 درصد پیشرفت فیزیکی دارند و پیش‌بینی می‌کنیم که تا آذرماه این پروژه‌های آبخیزداری و آخوان‌داری به اتمام برسد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان افزود: این 692 پروژه آبخیزداری و آبخوان‌داری 76 هزار هکتار در 14 شهرستان را در برمی‌گیرد که با اجرای این پروژه‌ها 18 میلیون مترمکعب روان آب مدیریت و 8.5 میلیون مترمکعب آب به سفره‌های زیرزمینی نفوذ پیدا می‌کند.

وی با اشاره به کمبود اعتبارات و در ادامه با بیان این مطلب که تا کنون نتوانستیم در 88 درصد سطح حوضه آبخیزداری شمال استان اقدامی انجام بدهیم، تصریح کرد: با اجرای پروژه‌های آبخیزداری در 12 درصد سطح حوضه آبخیزداری شمال استان کرمان 424 میلیون مترمکعب آب را مدیریت کرده‌ایم.

رجبی‌زاده با انتقاد از برداشت‌های زیاد از آب‌های زیرزمینی افزود: براساس گزارش وزارت نیرو بیلان آب سفره‌های زیرزمینی استان کرمان منفی 800 میلیون مترمکعب است که باید با تزریق آب به سفره‌های زیرزمینی امنیت آبی استان را تامین کنیم.

وی ادامه داد: اگر حدود 6 هزار میلیارد تومان اعتبار داشته باشیم طی 10 سال فقط می‌توانیم 500 میلیون مترمکعب آب به سفره‌های زیرزمینی تزریق می‌شود که با توجه به منفی 800 میلیون مترمکعب بیلان سفره‌های زیرزمین استان لذا با این تزریق هنوز 300 میلیون مترمکعب آب منفی داریم که باید این مقدار از طریق با مدیریت مصرف و سطح زیرکشت تامین کنیم اما تا کنون فقط 130 میلیون مترمکعب توانستیم با سفره‌های زیرزمینی تزریق کرده‌ایم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان با بیان اینکه در راستای بیابان‌زدایی 7 هزار و 500 هکتار جنگل کاری و بذرکاری در سال‌جاری انجام می‌دهیم و در ادامه با اشاره به آفاتی که منابع طبیعی را نابود می‌کنند، گفت: در سال‌جاری برای 11 هزار و 682 هکتار کارهای مختلف مبارزه با آفات و بیماری‌های جنگل در حال انجام داریم که تا کنون 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

اجرای عملیات کاداستر اراضی ملی 570 هزار هکتار

وی با بیان این مطلب که وسایل سوخت برای 71 خانوار در نظر گرفتیم تا درختان را برای ایجاد گرما استفاده نکنند و در ادامه به سایر اقدامات این اداره کل اشاره کرد و افزود: اجرای عملیات کاداستر اراضی ملی 570 هزار هکتار در سال جاری خواهیم داشت که تا تیرماه سال آینده به پایان خواهد رسید همچنین کارهای بیولوژیک ما تا اوایل اسفند به اتمام می‌رسند.

رجبی‌زاده بیان کرد: 20 درصد بیابان‌های کشور در استان کرمان قرار دارند که 4 میلیون و 700 هزار هکتار آن تحت فرسایش بادی می‌باشند و براساس مطالعات بیابان‌زدایی 430 هزار هکتار در شمال استان کانون بحران فرسایش بادی داریم که 60 درصد آن در شرق استان کرمان است.

وی ادامه داد: در سال گذشته دولت مالچ یک هزار و 600 هکتار استان را تامین کرد که برای مالچ پاشی در سال گذشته حدود 77 میلیارد تومان هزینه شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان به اعتباراتی که برای بیابان‌زدایی به شمال استان تخصیص یافته اشاره و عنوان کرد:150 میلیارد تومان برای بخش بیابان سهم منابع طبیعی شمال استان کرمان است که 35.5 میلیارد تومان آن از محل صندوق توسعه ملی می‌باشد.

وی با بیان این مطلب در سال‌جاری برای حدود 16 هزار و 692 هکتار عملیات مختلف بیابان‌زدایی در شمال استان خواهیم داشت، تصریح کرد: توانمندسازی جوامع محلی یکی دیگر از اقدامات این اداره کل است برای جوامع محلی دوره‌های آموزشی گذاشته‌ایم.

لینک کوتاه مطلب : https://kermaneno.ir/?p=35066
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.