مدیرکل گمرک استان کرمان با اشاره به دپو ضایعات قطعههای خودروسازان در منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم ادامه داد: ضایعات ناشی از آسیبدیدگی کالا در زمان حملونقل یا حین تولید از زمان راهاندازی منطقه ویژه یعنی بیش از ۲۰ سال در این منطقه باقیمانده که مقرر شد به گمرک اظهار و پس از پرداخت حقوق و عوارض گمرکی ترخیص شود.
سُها خدیش- به گزارش کرماننو، محمد دولتی در حاشیه بازدید از کارخانههای خودروسازی منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم افزود: سالهای گذشته در بحث اینکه این ضایعات از محل کدام قبض انبار است مستندسازی نشده و اکنون خودروسازان توجیه شدهاند که هر گونه ضایعات و کسری کالا را صورتجلسه و مستندسازی نمایند.
به گفته او مقرر شد ضایعاتی که در سالهای قبل مستندسازی نشدهاند همگی تحت عنوان ضایعات به گمرک اظهار و ترخیص شوند.
دولتی اظهار داشت: یکسری از ضایعات دیگر نیز حاصل از بستهبندی و لفاف کالا هستند که هیچ مشکل خاصی ندارند و اینکه در این محل دپو شده و باقیماندهاند اشتباه است.
او ادامه داد: کسریهای یکسری از پکها (مجموعههای وارداتی) که ناقص وارد میشوند باید مستندسازی و صورتجلسه شود تا زمانی که کسری بار ارسال میشود تا امکان ترخیص آنها بدون پرداخت عوارض میسر شود.
*دپو خودروها مربوط به فرایند تخصیص ارز است
مدیرکل گمرک کرمان همچنین با اشاره به دپو خودروهای شرکتهای خودروسازی منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم گفت: این مشکل مربوط به گمرک نیست؛ بلکه به تخصیص منابع ارزی بانک مرکزی مرتبط است که با ارائه راهکارهای لازم روند ترخیص سریعتر خواهد شد.
او افزود: برای رفع مشکل اظهار کالا توسط خودروسازان منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید راهکار لازم ارائه شده بهنحویکه امکان اظهار کالا بدون کد رهگیری بانک فراهم شده است.
دولتی بیان کرد: خودروساز بعد از اظهار به گمرک بلافاصله از تسهیلات ۹۰ درصدی استفاده کرده و میتواند خودروهای خود را ترخیص کند و تنها ۱۰ درصد از کالا بابت تضمن کد رهگیری بانک مرکزی در گمرک باقی میماند.
مدیرکل گمرک استان کرمان خاطرنشان کرد: طی سال ۹۶ اوج فعالیتها و تولیدات خودروسازان منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم با تولید ۱۱۳ هزار دستگاه بود که در سال ۱۴۰۱ رکورد شکسته و حدود ۱۲۰ هزار دستگاه در این منطقه تولید شد.
به گفته او بخش زیادی از درآمدهای گمرکی به خودروسازی کرمان که قطب خودروسازی کشور است تعلق دارد.
مدیرکل گمرک استان کرمان توضیح داد: سال ۹۷ در اوج تحریمها بسیاری از کالاها در گمرکات مرزی دپو شده بود که بنا به پیشنهاد گمرک مقرر شد ۹۰ درصد کالا ترخیص و ۱۰ درصد دیگر بهعنوان تضمین اخذ کد رهگیری بانک در گمرک باقی بماند.
او درباره کمبود نیروی انسانی گمرک نیز افزود: برای جذب و استخدام نیروی انسانی نیاز به یکسری الزامات از جمله اخذ مجوز استخدام بوده که فرایند اخذ مجوز طی سال جاری و سنوات آتی پیگیری خواهد شد.
دولتی اضافه کرد: سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان درآمد از طریق گمرکات استان وارد خزانه دولت شده که از این میزان ۹۰ درصد آن مربوط به گمرک بم و خودروسازیها بوده است.
او گفت: گمرکات استان کرمان در بین گمرکات کشور رتبه چهارم را از لحاظ تأمین درآمد برای کشور دارد.