استاندار کرمان با بیان اینکه سران و بزرگان طوایف به عنوان یک ظرفیت اجتماعی، مانع گسترش مشکلات شوند، گفت: سران طوایف و معتمدان در صلح و سازش و حل اختلافات بین اعضای یک طایفه و طوایف دیگر نقش پررنگی دارند.
به گزارش کرماننو به نقل از تسنیم، همایش “مردم، سازش، پیشگیری” صبح امروز و همزمان با سالروز میلاد حضرت فاطمه معصومه(س) با حضور حجتالاسلام والمسلمین صادقی، معاون قوه قضائیه و رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور، حجتالاسلام والمسلمین علیدادی سلیمانی نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه کرمان، حجتالاسلام والمسلمین حمیدی رئیس کل دادگستری استان کرمان، فداکار استاندار کرمان، حجتالاسلام والمسلمین غضنفرآبادی رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان، بخشی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان و جمعی از مسئولان قضایی، اجرایی و انتظامی استان کرمان و اعضای شوراهای حل اختلاف، علما و سران طوایف، معتمدین، مصلحین و حکمین قرآنی، طلایهداران، سفیران صلح و صلح یاران در سالن اجتماعات منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم برگزار شد.
“سران طوایف” ظرفیت اجتماعی محسوب میشوند
محمدمهدی فداکار استاندار کرمان صبح امروز در همایش “مردم، سازش و پیشگیری” با تبریک میلاد حضرت فاطمه معصومه (س) اظهار داشت: حل بسیاری از مسائل اجتماعی و جلوگیری از آسیبها توسط معتمدان و سران و بزرگان طوایف انجام میشود.
وی با بیان اینکه سران و بزرگان طوایف به عنوان یک ظرفیت اجتماعی، مانع گسترش مشکلات میشوند، گفت: سران طوایف و معتمدان در صلح و سازش و حل اختلافات بین اعضای یک طایفه و طوایف دیگر نقش پررنگی دارند و از ظرفیتهای مهم اجتماعی محسوب میشوند.
تلاش در جهت صلح و سازش میدان بزرگ خیر و خدمت است
حجتالاسلام والمسلمین حسن علیدادی سلیمانی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان نیز در این همایش، فعالیت در حوزه صلح و سازش را میدان بزرگ خیر و خدمت دانست و اظهار داشت: هر فرد در زندگی دنیایی خود سه پرونده رفتار فردی، رفتار اجتماعی و رفتار طایفهای و قبیلهای دارد.
وی با بیان اینکه که عملکرد فرد در این حوزهها مورد قضاوت عادلانه و دقیق پروردگار قرار میگیرد، گفت: انسانها در همه صحنههای زندگی باید خداوند را ناظر بر اعمال خود بدانند.
پیشگیری از وقوع جرم یکی از موضوعات مهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است
حجتالاسلام موسی غضنفرآبادی رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان نیز در این همایش با بیان اینکه یکی از موضوعات مهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، پیشگیری از وقوع جرم است، افزود: این وظیفه مهم در کشور ما بر عهده قوه قضائیه قرار دارد.
رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان با اشاره به اهمیت پیشگیری از وقوع جرم در جامعه، تصریح کرد: اگر در جامعهای جرم رخ ندهد، آن جامعه با نشاط و دارای آرامش و نیک خواهد بود.
درصد مصالحهها در استان کرمان 45 درصد است
حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم حمیدی رئیس کل دادگستری استان کرمان نیز به اجرای پویشهای مختلف از جمله به احترام امام حسین (ع) میبخشم، به احترام امام علی (ع) میبخشم و به احترام حاج قاسم میبخشم، اشاره کرد و افزود: در قالب پویش به عشق امام رضا (ع) میبخشم که اخیراً اجرایی شده تاکنون هشت مورد پرونده قصاص نفس منتهی به سازش شده است.
وی با اشاره به اینکه در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، مردم بر سرنوشت خود حاکم هستند و بسیاری از امور و مسائل کشور توسط مردم سیاستگذاری، برنامهریزی و اجرا میشود، بیان کرد: در این راستا سند تحول قضایی، نقش مردم در پیشگیری از وقوع جرم، توسعه صلح و سازش و غیره مورد تاکید ویژه قرار گرفته است.
رئیس کل دادگستری استان کرمان با بیان اینکه شوراهای حل اختلاف به عنوان یک یادگار بزرگ و گرانبها برای نظام مقدس جمهوری اسلامی به شمار میروند که یک الگوی موفق را طراحی و اجرا کردهاند که قابل ارائه به نظامهای حقوقی دنیا است، گفت: نقش سران طوایف، علما و ریش سفیدان در رفع اختلافات و پیشگیری از جرایم احتمالی، بسیار برجسته است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون در استان کرمان 314 شعبه شورای حل اختلاف شهری، روستایی و شوراهای حل اختلاف ویژه از جمله زندانها در حال فعالیت هستند، تصریح کرد: هزار و 358 نفر به عنوان اعضا و دبیران شوراهای حل اختلاف استان کرمان مشغول فعالیت هستند که منشا خدمات بزرگی به شمار میروند.
تجلیل از دستاندرکاران شوراهای حل اختلاف، صلح یاران، ریش سفیدان، سران طوایف، معتمدین، متنفذین و حکمین قرآنی استان کرمان از جمله برنامههای “همایش مردم، سازش، پیشگیری” با حضور حجتالاسلام والمسلمین صادقی، معاون قوه قضائیه و رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور است.