مدیرعامل مجتمع مس کاتدی شرکت بابک مس ایرانیان اعلام کرد که با راه اندازی کامل این مجتمع که امروز به بهره برداری رسید ظرفیت تولید کاتد مس کشور به ۵۰ هزارتن رسید.
به گزارش کرمان نو به نقل از ایرنا، محمدرضا میرزایی روز پنجشنبه ۱۷ تیر در جریان افتتاح این واحد از زیرمجموعههای شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) که به صورت ویدئوکنفرانسی با حضور رئیس جمهوری انجام شد اظهار داشت: بزرگترین واحد استحصال مس کاتد مجتمع مس کاتدی شرکت بابک مس ایرانیان با بهرگیری از تکنولوژی جدید به منظور کاهش انرژی و هزینهها با سرمایهگذاری ۴ هزار میلیارد تومانی افتتاح شد.
وی افزود: شرکت بابک مس ایرانیان از شرکتهای تابع هلدینگ میدکو سال ۱۳۹۰ تاسیس شد و با استفاده از پیشرفتهترین تکنولوژی روز دنیا موفق شده تا بزرگترین واحد استحصال مس را احداث کند.
کارخانه مس کاتدی شرکت بابک مس ایرانیان نمونه بیبدیل دوستدار محیط زیست است
میرزایی با اشاره مزایای فناوری به کار رفته در این شرکت تاکید کرد: این روش نسبت به روشهای دیگر سازگاری بیشتری با محیط زیست دارد که با استفاده از باکتریهای خاص بدون فرآیند ذوب با خلوص ۹۹.۹۹ استحصال می شود و کاهش هزینه و انرژی را به دنبال دارد.
این مسئول با بیان اینکه استفاده از این تکنولوژی باعث شده تا کارخانه بتواند یک نمونه بی بدیل و دوستدار محیط زیست در تولید مس باشد، تصریح کرد: کارخانه کاتد مس در زمینی به مساحت ۱۱۰ هکتار در منطقه مستعد شهربابک در استان کرمان احداث شده که زمینه اشتغال ۴۰۰ نفر را به صورت مستقیم فراهم کرده است.
وی خاطرنشان کرد: این شرکت فعالیت خود را در حوزه اکتشافات معدن و ایجاد کارخانه کنستانتره و همچنین در صنایع پایین دستی با احداث کارخانه لوله مسی با ظرفیت ۱۲ هزار تن در سال اقدام کرده است که با بهرهبرداری از طرح حاضر زنجیره ارزش مس در شرکت بزرگ میدکو از معدن تا محصول نهایی تکمیل میشود.
استفاده از این فناوری در تولید مس از جمله ویژگیهای شاخص و خاص این پروژه است که سبب کاهش حدود ۴۰ درصدی سرمایه گذاری در تولید و نیز کاهش ۳۸ درصدی قیمت تمام شده را سبب شده است.
امروز در هفتاد و نهمین پویش «تدبیر و امید برای جهش تولید»، پنج طرح ملی وزارت صنعت، معدن و تجارت متعلق به شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) با حضور ویدئوکنفرانسی رییسجمهوری بهرهبرداری شد که این طرحها شامل مجتمع فولادسازی شرکت فولاد زرند ایرانیان، مجتمع تولید کاتد مس شرکت بابک مس ایرانیان، تجهیز ناوگان عملیات معدنی شرکت کاراوران صنعت خاورمیانه، مجتمع پخت آهک و دولومیت شرکت گسترش و نوسازی معادن خاورمیانه (ممرادکو) و واحد خنکسازی کک به روش خشک (CDQ) شرکت فولاد زرند ایرانیان است.