مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان با اشاره به خشکسالیهای چند سال اخیر در این استان گفت: حدود ۴.۵ میلیون هکتار از مجموع بیابانهای کرمان، عرصههای حساس به فرسایش بادی هستند.
به گزارش کرمان نو به نقل از ایرنا، مهدی رجبی زاده افزود: فقر پوشش گیاهی در مناطق حساس به فرسایش بادی به حدی است که با اندک وزش باد، ذرات خاک در قالب گرد و خاک و یا طوفانهای شن به حرکت در میآیند.
وی تصریح کرد: تمرکز فعالیت های منابع طبیعی شمال استان کرمان بر مهار کانون های بحرانی حساس به فرسایش بادی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان افزود: اجرای عملیات ها در راستای بیابان زدایی نقش موثر و مهمی در امنیت زیستی ساکنان مناطق بیابانی ایفا می کند و این یک عامل نقش مهمی در استمرار تولید و پیشگیری از مهاجرت افراد از مناطق بیابانی به سایر مناطق دارد.
وی گفت: بر اساس آمارها از ۱۶ شهرستان شمال استان کرمان ۱۳ شهرستان یا بیابانی هستند یا در معرض بیابانی شدن قرار دارند.
رجبی زاده تصریح کرد: ۲۸ کانون بحرانی حساس به فرسایش بادی در ۱۳ شهرستان استان کرمان وجود دارد که مساحتی حدود ۱.۲ میلیون هکتار را در بر می گیرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان اظهار داشت: حدود ۳۲ میلیون هکتار عرصه بیابانی در کشور وجود دارد که ۲۰ درصد از این مقدار معادل ۶.۳ هکتار از عرصه های بیابانی کشور در شمال این استان قرار دارد.
وی بیابانزدایی را یکی از عوامل اصلی توسعه یافتگی در جهان امروز اعلام کرد و گفت: اقدامات زیادی در شمال استان کرمان در راستای پیشگیری از بیابان زایی انجام شده است.
رجبی زاده افزود: هر چه قطر ذرات جا به جا شده خاک توسط باد به میکرون نزدیک تر باشد پدیده گرد و غبار را ایجاد می کند و هر چه قطر ذرات بیشتر باشد حرکت شن های روان را موجب خواهد شد.
وی فعالیت های بیابانزدایی در کرمان از دهه ۴۰ آغاز شده است تاکید کرد: سابقه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان در مقابله با بیابانزایی حدود ۵۵ سال است.
وی بارزترین عملیات مقابله با بیابان زدایی را ایجاد جنگل تاغ زار پیرامون شهر کرمان عنوان کرد و گفت: امروز شهر کرمان تاثیرات مثبت این پروژه را شاهد است.
بیابان زایی یکی از معضلات جامعه جهانی در هزاره سوم است و بهره برادی بی رویه از منابع آبی تاثیر بسزایی در گسترش این معضل دارد.
برداشت بی رویه آب از منابع زیرزمینی در کرمان یکی از عوامل اصلی بیابان زایی محسوب می شود.